Jobbigt?

Att jobba? Jag vet inte, men trött är jag i alla fall... Det är alltid lite spännande att åka på ett nytt ställe...

Sambon lämnade barnen på dagis idag, lillasyster var helt förtvivlad... De har samöppning på morgnarna, och våra älskade ungar fick åka tidigt idag eftersom jag skulle ända till Vidsel. Som tur är brukar det gå över snabbt! Det skulle vara trevligare om det var minst en väldigt känd personal från vår avdelning vid öppning. Det är ju liksom lite extra spännande för barnen då. Storebror klara sig bra, men lillasyster är det lite värre för. Det gick dock väldigt bra vid hämtning! Tack B för hjälpen! Busbarnen hade visst ätit hur mycket som helst till lunch och lillasyster sov över mellis. Det verkar vara skönt i vagnen!

Nu ska jag nog knoppa. Min farmor ska få sig en påhälsning av oss i morgon hade jag tänkt. Hoppas att syster yster följer med!

Blåsigt

Det blåser lite idag. Typ storm eller så på ett ungefär! Sambon har fått jaga dynor till utemöblerna idag, locket på lådan blåste upp och av själva lådan och alltihop välte. Sedan blåste dynorna ut, och en har blåst bort så jag vet inte om den kom hem igen.

Idag har vi varit inne hela dagen. Nä, vi var och badade oxå! Jag har satt upp nya insynsskyddet på toan idag, överkanten blev inte helt jämn, men det ser hyfsat ut iaf. I värsta fall får vi väl ta ner den igen och skära till den. Det är en sån där som man kan ta ner och sätta upp, ta ner och sätta upp... Ni fattar nog. Farmor har haft fullt upp idag, så jag och en av mina systrar åker och firar henne på tisdag i stället. Då är det min lediga dag, så det blir lite födelsedagsfirande och skriva ut saker på jobbet-grejor att göra. Barnen är lediga från dagis, så det blir till att vara effektiv!

Sambon fick i uppdrag att fixa middagsmaten idag. Och det blev palt! Han skalade och malde potatisen tillsammans med sonen, och sedan skar jag och gjorde bollar av fläsket, själva paltsmeten och lade ner paltarna. Men jäklar vad gott det blev! Och jag har hunnit planera lite. I morgon har jag hela två mattelektioner och nån form av samling verkar det som, så jag behöver nog inte jobba ihjäl mig. På onsdag har jag fullt upp ser det ut som, så den tid jag har lektionsfri på måndag kommer nog att gå till att fixa en massa praktiska saker inför onsdag.

Måste ställa upp nåt som ramlade omkull ute, som sagt det blåser lite.

I morrn blir det nog väckaren som vaknar först skulle jag tro!

OK

Shocken har lagt sig, jag ska iväg till Vidsel på måndag. Och jag får åka hela vägen. I morgon ska jag planera lite. Försöka i alla fall.

alsdfjakbnaofvnaöv, vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. Vi har lyckats få in trädgårdsmöblerna idag, och har ändå kvar en massa plats i garaget! Sambon skruvade upp krokar som ser ut som uppochnervända T, dit skidor och hockeyklubbor åkt. Hans pilsnerbryggning bubblar på för fullt och nu får vi köra in bilen i garaget (det har varit för varmt för jäsning med en varm bil där). Vi har hunnit förbi svärmor och svärfar med en kylbäag vi lånade när vi frostade av frysen. Mamma hann förbi en sväng idag när vi försökte få ihop "gärsgårn" efter utgrävningarna.

Igår var jag och handlade lite mer lax. Nära 5 kg som jag filéade och frös in. Det blev inte helt oväntat lax till middag. Pressad potatis och sås av olika slag och så klart lite vin. Det visade sig bli lite mycket vin, och en drink på det. Jag var bakis första gången på riktigt länge i morse. Det var ingen trevlig upplevelse, särskilt när sambon hade sovmorgon... Men i morrn är det min tur!

I morgon fyller min farmor år, och jag ska försöka ta mig dit. Vi tänkte försöka ta oss i badet på badhuset och jag ska försöka fixa badrumsfönstret och planera lite i morrn. Vad tror ni att vi prioriterar bort?

Sing-a-long!

PANIK!!!

Jag har jobbat lite med projektmetodik idag. Jag ringde upp en tjej i Stockhom och vi pratade en stund. Direkt jag lade på luren ringde mobilen. Det var från vakansen i Älvsbyn! Hur i hela friden fick de tag på mig tänkte jag, och hon svarade direkt. Från min egen kommuns vakans... Så spännande var det. Jo, de behöver en vikarie en eller två veckor i VIDSEL av alla ställen! Jag mitt nöt tar det... Mina två sista veckor innan skolan kör igång på riktigt. 80% och samkörning. Ledig tisdagar och slutar senast 13.00 fredagar. Det kan bli lite tufft men säkert skoj!

Idag trodde vi att barnen skulle somna tidigt. Lillasyster var rätt seg där vid 18-snåret. Hon hade varit ute hela dagen. Och då menar jag hela dagen. De var ute när jag hämtade på dagis och storebror bestämde att vi skulle grilla korv med bröd ute till middag idag. Så vi var ute hemma från 15 till 18 ungefär. Då hade storebror börjat dagen med att var på gympan och sedan bara varit inne för lunchpaus. Och de hade visst ätit hur mycket som helst! Lillasyster låg över en halvtimme och gnolade på i sängen medans storebror förmodligen somnat innan jag gått ner för trappen.

Nu sitter jag och sambon i soffan med varsin dator och sneglar på idol. Sedan ska vi se om Filip och Fredrik klarar av att behålla en och en halv mille för femman eller om tjejen ser ut att sno åt sig pengarna. Finalen går visst i morrn.

Det blir en hård dag i morrn ser det ut som! Jobb på förmiddagen och en stadsvända med barn och "moster". Jag ska visst och träna oxå har jag tänkt...

Första dagen på ny vecka

och jag har inte blivit utringd på vik idag. Jag åkte och handlade lite lådor jag ska sätta några av alla mina pärmar sedan lärarutbildningen i och ställa någon annanstans. Nu tror jag vi behöver de hyllorna till andra grejor. Kruxet är bara att det är en sån där exptedit-hylla från IKEA och hålen är kvadratiska. Iofs går väggarna att ta bort, men det ska ju hålla oxå! Alla ni som har en förstår nog vad jag menar. Annars får ni väl kommentera om ni orkar!

Jag har handlat lite till jobbet oxå, tvättmedlet tog just slut och så behöver vi en hylla till förrådet oxå. Jag lär ju vara "ledig" någon fler dag i veckan, så det kanske blir dit och fixa lite. Faktiskt så har jag pluggat lite idag. Jag har plöjt halva fysikboken! Utan att överdriva så har jag läst halva boken! Det var lite repetition, eller nästan allt var repetition och lite nytt. Eller gammalt jag glömt.

I morse när vi åt frukost ringde en av förskolepedagogerna och undrade om vi kunde vara där en halvtimme tidigare än vanligt. Jag kan lova att vi var snabba och effektiva! Vi hann till och med ta vagnen och promenixa dit! De äldre barnen skulle på teater direkt, så det var ganska snabba ryck när vi kom. Lillasyster och ett barn till fick vara kvar och ha det lugnt och skönt. Storebror var på topp hela dagen, och när vi gick hem surrade han som aldrig förr! Väl hemma busade syskonen på och jag började med maten. Slog igång lite Dora och jag kunde köra på i lugn och ro. Bla bla bla och så blev det kväll och barnen sover gott!

Nu ska jag kika lite i andra bloggar och sedan ska jag knoppa. Jag är så otroligt trött nu för tiden, jag förstår inte!

Jahapp

då var det måndag i morrn igen! Det är inte klokt vad tiden går!

Jag tar mig sällan tid att blogga på helgerna, kan bero på att det oftast blir lite vin till maten och jag har en tendens att bli lite svammlig då... Men jäklar vad vi har jobbat i helgen! En del i alla fall!

Igår gjorde vi nästan slut med sommaren ute. Vi skulle så stort plocka in trädgårdsmöblerna i garaget, men de står ute än. Däremot har vi fått upp en hylla i garaget så att vi har kunnat ställa upp en massa burkar med målarfärg från golvet, vi har flyttad däcktraven så att den är mer lättillgänglig när det snart ska bytas däck. Det blir nya på min bil btw, svärfar var väl sådär lagom nöjd...Han gillar inte min bil för att den är så rostig, men han är lite yrkesskadad! Plåtslagare i några år till, och sedan kanske jag införskaffar en nyare bil... Så länge den går så bra som den gör får den hänga med. Det kan bli ganska länge det! Jag gjorde iordning en mindre kompostgrej, så nu kan jag slänga gamla blommor, jord och annat trädgårdsavfall i den i stället för i tunnan. Sambon skottade grus. De har ju grävt igen vallgravarna här ute, och det behövdes fyllas på med lite grus vid vägen. Sambon skottade en grop på ca 1,5 meter i diameter och 15 cm djup en bit ut från garaget, och det är fortfarande lika mycket grus kvar! Vi har funderat på att ge bort lite till mina föräldrar. De behöver fylla på några kubik på deras tomt...

Idag har jag jobbat och sambon har varit hemma med barnen. Relativt lättförtjända pengar idag, flyttstäd och ett veckostäd som inte tog lika lång tid som beräknat. Till skillnad från ett gäng andra lgh som tar dubbla tiden... Frysen tömde vi på ett par kilo is, nu är det bara hoppas, eller inte, att den klarar ett tag till. Den är väl 14 år eller nåt. Börjar vara dags att byta ut den...

Jag borde ställa mig i duschen, men jag ids inte riktigt än.

Kör hårt!

*bling*

Ha ha! Jag kom på mig själv med att glömma av min egen blogg när jag läser alla andras! Så kan det va!

Lillasyster har fått vara hemma från dagis idag. Jag har ändå kunnat jobba de stackars timmar jag skulle, tack vara min underbara "moster"! Hon ställer upp i alla lägen så länge hon själv inte planerat nåt. Världens bästa barnvakt! Det bästa är att det har gått kanonbra hela dagen medan jag har jobbat. Inte en tår, ätit bra och varit ute en timme på förmiddagen. Men sedan sov hon gott när jag kom hem! Som en klocka vaknade hon efter precis en och en halv timme, lagom tills jag ätit lunch.

Storebror hostar lite, men bara lite. Det låter ändå som att hans lungor är på väg upp de få gånger han hostar. Han verkar sova bra än så länge, och som det ser ut nu kommer han att få vara på dagis i morrn oxå.

Lillasyster är sotis!! Jag och storebror busade, körde lite klapplekar och grejor och hade vansinnigt roligt. Lillasyster har inte varit så klängig på jättelänge! Tyvärr var jag tvungen att avbryta leken för att skala potatis så vi skulle få oss nån middag idag.

Nu har de grävt igen så att vi i alla fall kan köra in bilen på gården utan att behöva köra över en plåtbro. Förhoppningsvis gräver de igen resten i morgon så att vi slipper få vår bro i diket de grävt! Det är rätt bra underminerat och bron sticker ut ca 15 cm över kanten. Kanten är snart i kant med dörrkarmen. Fibern har de lagt ner oxå!! Ingen brådska med att svetsa än eftersom vi har ab kvar till december både på telefon och internet.

Hmm, tandborstardags men jag, jo, jag känner mig lite trött ändå. Och rätt nersnorad...

Tack för idag!

Sjukt

Lillasyster är förkyld och jag ska jobba i morrn. Tur att man har familjen som ställer upp!!

Idag har vi städat, nästan klart. Jag ska skura i morrn när liten sover middag. Storebror kanske är kvar på dagis ett tag. Vi får se.

Nu ska jag hämta vagnen så att liten får sova halvsittandes

Tajt

Om jag fortsätter i denna takt kommer jag att vara hur tajt som helst om en vecka eller så!

Idag var jag med lillasyster till tandläkaren. Räknade lite tänder och blev tillsagda att borsta två gånger om dagen. En gång blir lite lite. Jag gick först med storebror till dagis och direkt därifrån till tandis. Och sedan hem förstås.

Sedan en timmes vandrande på ICA, handlade som en tok och glömde ändå osten! Den stod inte på listan, får skylla på det... Jag tog faktiskt bilen och hämtade på dagis, det fanns liksom inte tid att promenixa dit efter handling och urpackning.
Matfix och en del telefonprat. Jag och sambon åt middag tillsammans idag! Normalt kommer han hem ganska sent och får inte jag äta är jag inte rolig att umgås med...

StepIn har fått sig ett långbesök av mig, först var det en timmes spinning och sedan 30 minuter mage- och ryggträning. Nu ska det bli skönt med en dusch!

God natt

Snål? Eller bara ego?

Idag var jag och barnen på en lekparkt i byn. Lillasyster sover i vagnen och storebror klättrar och åker rutchkana för allt vad han är värd. En tjej kommer och klättrar och grejar på. Ibland är hon så där irriterande ivägen, bara lite men ändå sådär ivägen utan att göra nåt. Men de kör på ett tag, utan att leka nåt med varandra. Tjejen går iväg, och när lillasyster vaknat åker våra barn lite kana och vi börjar ta fram lite mellis. Då kommer tjejen igen som från ingenstans! Sätter sig vid bordet där vi är och nästan dreglar över russin och banan, och jag valde att inte ta fram kakan ur väskan5. Jag halvsurnade ihop och bjöd inte på någonting. Hade hon lekt med storebror hade hon fått så klart! Är jag snål eller bara hjärtlös?

Igår var vi ju på bröllopsfest. Nästan. Mamma och pappa har varit gifta i 40 år! En bedrift måste jag säga! Trevligt var det, om än lite stressigt. Vi (jag och mina syskon) tvingade mamma att sitta inne bland "församlingen" medans vi fixade fram mat och allehanda efterrätter. Och tog hand om lite disk och annat... Tom brorsan som normalt är ganska arbetsskygg erbjöd sig att hjälpa till, och han gjorde det riktigt bra! Om du läser detta så tackar vi för hjälpen! Det var bara jag och min svåger som intog nåt alkoholhaltigt, så det blev ganska lugnt. Men Penfolds´ är alltid gott!



Inte världens bästa bild,
men lite sommar är det ialla fall!

Lätt darrig

Jag har varit på body pump idag. Det känns i armarna att jag inte tränat på någon vecka. Jag orkar knappt skriva!

Men jag har klarat fysikdiagnosen vilket innebär någon fler "ledig" vecka under hösten. Hoppas bara att jag får nåt svar från sambons kollega och NCC. Det är lite skillnad i vilka resurser de har att röra sig med, men projektarbetsupplägget kanske inte skiljer sig så mycket från varandra. Vi får se.

Idag har syskonen varit ut på promenad i skogen med dagis. Det höll på att sluta i katastrof för storebror och något barn till. Ett av barnen trampade i ett jordgetingbo och blev stucken 7-8 gånger, storebror klarade sig med ett stick i nacken. Han hade gadden kvar när vi kom hem... Det märktes inget av det som tur var, men jag önskar att någon sett det tidigare. Det var ju innan lunch det hände. Ingen visade sig vara allergisk som tur var!

Nu ska jag lyssna lite på Jan Bylund och sedan blir det en del tv.
I morrn ska jag jobba på eftermiddagen, håll tummarna för att det ska gå bra!

Vackra sovande barn

Finns det nåt mysigare än att hålla ett fridfullt sovande barn i famnen?
Jag tror inte att det finns speciellt många saker som slår det!

Lillasyster var jättetrött idag, och hon orkade inte äta så mycket middag. Hon fick bada för att hålla sig vaken och somnade gott efter vällingen. Hon vaknade när storebror låg på skötis efter badet och skulle få tånaglarna klippta så klart. Snabbt upp och stoppa i tutten och stryka lite kind och sedan ner igen. Snabba ryck med storebror som ätit banan så han var klar för att lägga sig.
In till lillasyster igen och hon lugnade sig ganska snabbt. Natta storebror och sedan satte jag mig på fotpallen uppe för att se hur det utvecklade sig. Då kommer sambon hem och kommer upp. Lillasyster vaknade till igen och jag gick ner för att göra en halv flaska välling. Hon kanske behövde det när hon inte ätit middag tänkte jag. Det blev jättekatastrof när flaskan var slut! Det låter kanske grymt men jag gick ner en liten stund, för hon brukar lugna ner sig men så gjorde hon inte idag. Jag gick tillbaka till en halvhysterisk dotter och tog upp henne. Hon ville inte ligga i vår säng så jag satte mig och hade henne på min bröstkorg och hon hade huvudet på min axel. Det tog inte lång stund så hade gråten gått över till hulkningar och sedan skön sömn. Jag satt kvar en stund och lade henne i "amningsposition" och tittade på henne en stund. Helt slät i ansikte och lugna sköna andetag. Då var jag ju tvungen att tåras en skvätt...

Vackert barn.


Nu har vi fått varmvatten in i huset. Men bara tre decimeter ungefär, men en bit på vägen!
Själv har jag promenixat en timme med en klasskompis, och efter lunchen somnade jag. En och en halv timme. Så skönt!

Vi ses!

På banan igen!

Vad roligt att se att några fortfarande läser bloggen efter en veckas uppehåll!

Vi håller på att få in fjärrvärme och halva infarten är uppgrävd. Det ligger rör här och var och det är lite krångligt att ta sig fram när det står en bil på gården. Man får liksom snirkla sig in i garaget.

I onsdags började utgrävningen av infarten, och det enda fynd de gjorde var en telekabel. Den gick av. På två ställen. Telefonen och internet slutade att fungera, även efter lagningen. Så vi felanmälde till både tele- och internetleverantören. I fredags felanmälde vi även till energibolaget. Igår kom teleteknikerna och fixade felet så nu kör vi igen!

Vad har hänt då? Kanske inte några världsomvälvande (?) saker i alla fall, men nåt smått här och där. I fredags var vi i Obbola, på SCA, och tittade runt i fabriken. Eftersom min bästa kompis bor vid hörnet på fabriken passade jag på att hälsa på henne och hennes familj lite. Som jag har saknat dem!! Jag har inte träffat henne på ett år eller så, och jag kunde så klart inte hålla mig från att gråta en skvätt... Och så klart glömde jag min nya lotta-jacka där... Ja ja, jag ska dit i oktober igen bara alla är hyfsat friska.

Min sambo var på kick-off i helgen så jag tog barnen med mig och åkte till min syster i Böle och åt surströmming. Det är alltid lika gott!! När barnen somnat skurade jag toan nere och satte upp två krokar i hallen under elskåpet. Så mycket snyggare när man inte behöver ha nycklarna på diskmaskinen! Jag har lite planer för hallen som vi ska fixa till lite när värmen och allt är klart. Hoppas det blir bra!

Igår råkade jag hamna i stan och fika med en kompis. Hon berättade lite spännande nyheter för mig och vi började surra bröllop med respektive karl. Vi satt på ett fik nära cinderella så vi smet in. Jag hittade två underbara klänningar som jag hade kunnat köpa på direkten! Att de har halva priset på -08orna gjorde ju inte saken sämre... Jag blev nästan tårögd där jag gick och tittade och drömde!

Jag och min svägerska hade funderat på att gå på bio, och igår gick vi och såg Mamma Mia. Tror ni jag blev nå' mindre giftassugen? Så underbar film!

Barnen då? De trivs hur bra som helst på dagis, och storebror vill inte gå hem när jag kommer. Lillasyster kommer springandes, så gott hon kan, och skrattar och kramas! Vi bygger järnvägar av briomodell, kör bilar, badar och leker med bollar. Och lite till. Nu har vi haft fint väder två dagar, men de har varit så trötta när de kommit hem att det inte är kul att vara ute. Och så har de varit ute på dagis hela dagarna. Då kan det faktiskt vara ganska skönt att vara inne.
Storebror pratar järnet och man är med på 99% av allt han säger. Lillasyster känner sig nöjd med "mamma" och "öh" än så länge. Men man förstår ändå vad hon menar för hon är en klippa på att peka! Storebror börjar vara torr på nätterna och inatt klev han upp runt halv tolv för att pinka. Skönt! Snart kanske han är helt blöjfri! Välling äter han inte längre, utan det blir oftast en banan på kvällen innan läggdags. Det gör nog sitt till.

Nu ska jag ut och gå en sväng och sedan hämta upp barnen på väg hem.

Ses!

Hoppsan!

Efter en späckad helg har jag nu äntligen tid att somna en stund framför datorn!

Fredagkväll vet jag inte om vi gjorde nåt speciellt, vi åt lite god mat och drack lite vin eller nåt. Jag hade ju fått veta att jag kanske skulle städa en lägenhet, men det behövdes inte!!! Tjejen som vi anställt kunde ta det själv, så jag kunde ta helg i lugn och ro. Fredagsaftonen var just lugn och skön. Ingen stress och barnen somnade gott!

I lördags vet jag inte heller riktigt vad jag gjorde på dagen. Svågern kom med ungarna en stund och de fixade väl med nåt. Ganska precis när de kom ringde min syster, vars son pluggat till körkort, och undrade vad vi skulle göra på eftermiddagen. Nja, inget speciellt sa jag. Så vi blev bjudna på middag i Älvsbyn! Vi gick ut på byns enda (?) krog och åt flottigt gott. Innan vi tog oss ut kom värsta regnskuren, så det var nära att syster yster fick köra. Himlen klarnade och det slutade regna, så hon svepte pilsnern som stod på bordet och vi knatade iväg. Och klarade oss både dit och hem! Lillasyster somnade i vagnen och sov en stund, så när hon sedan vaknade hade hon ju sovit middag! Storebror var inga större problem att få isäng.

Då, när syrran ringde hade jag liksom förträngt att vi skulle plocka bär på söndagen, så vi fick styra om lite. Vi körde så snart vi vågade ner igen, och kastade i lillasyster lite lunch och packade ihop lite grejor så vi kunde äta i bärskogen. Eftersom vi har så vi klarar oss kändes det inte lika viktigt att plocka så att andra fick, så vi unnade oss lite lunch. Middag blev vi bjudna på hos svågern, och jag fick vara lite ofin och stressa på lite. Egentligen ingenting, visade det sig. Idag hade vi en diagnos på matte a, så jag och en reskamrat repeterade lite. Inte så lätt att veta vad vi skulle kolla på och så klart blev det fel saker... Jag kände mig ändå ganska säker, och borde ha klarat det. Bara därför skiter det sig totalt! Det ska bli spännande att se... Ju förr dess bättre, för då kan jag lämna tider till dagis.

I morgon ska jag köra hem svågerns bil, då "frun" i huset ska operera sig i Kalix. Förhoppningsvis är vi klara ganska samtidigt så ingen av oss behöve vänta. Men för säkerhets skull ska jag ta med mig datorn så jag kan jobba lite med en inlämningsuppgift vi fått. Den ska vara inne den 12 sept. men det är lika bra att göra den nu, så jag inte sitter sista kvällen... Måste ta itu med en annan uppgift sen, där jag måste kolla upp ett projekt vid nåt företag för att se om de följer "mallen" vi fått idag. Förslag på projekt? Jag funderar lite på nåt hos polisen, men jag vet inte om de har nåt bra här i Pite´.

Nu ska jag packa så jag inte glömmer nåt i morrn, jag höll redan på att glömma lunchen! Fast jag tror inte att vi har nåt klart så det blir nog en macka eller nåt...

Natti natti

RSS 2.0