Firad

Då var man firad klart tror jag. Det kommer visst någon eftersläntrarpresent oxå, men annars ska det vara lugnt. Om ni har missat det så fyller jag 30 idag. Är det nu man ska bli tant? Fast det har jag nog varit länge...

Jaja, en massa bra presenter har jag fått! Två jackor som jag provade ut på tjejkvällen, jacka och byxor att ha ute när jag ska leva lite vildmarksliv, själv har jag beställt ett par skor och ett underställ, och någon gång när jag bestämt mig kommer jag att få en ny mobil. Det är läge för en ny även om jag inte skulle ha fyllt år. Den jag har är tre år gammal och styrknappen håller på att ge upp. Den vill liksom inte vara med. Sambon ringde från jobbet idag och det var nån kille från samsung där, och så klart hittade jag en telefon jag blev sugen på! Nu ska vi bara se om vi kan deala till oss ett bra pris!

Efter en hård dags aktiviteter är det nog dags att knoppa. Jag har tenta på måndag och har inte ens öppnat böckerna... Hur ska det gå? Jag har bra koll på formelbalansering och per.sys. men alla kemikalier som används i massatillverkningen känns lite avlägset...

Tack och god natt

Det var den helgen det

fort gick den och helt slut är jag.

Vi tog bilen ner till Umeå, nästan direkt efter frukosten i fredags. Hade min första demo och sålde för drygt 3400 spänn. Och det på 4 pers! Kom igen och knäck det!

I lördags var vi på stan. Länge. Och vi hade tre supergoa barn med oss! En av dem ville inte riktigt vara med från början, men det blev bättre efter ett barnmål på frasses. Och jag är så lycklig med att ha svullat i mig en kladdkaka på Mekka! OJ SÅ GOTT!! Sonen tyckte oxå om den.

Idag har vi mest packat och visat lite plast och surrat lite.

Sötast i helgen: Storebror och kompisen W busade järnet från sekund ett, och storebror ville inte hem.
Tröttast i helgen? Storebror, lätt. I fredags ville barnen sova tillsammans. Storebror somnade ganska snabbt medan W inte kunde sova. Pappan till W gick upp, och W berättade att storebror rör sig så mycket. Jo, säger pappan, men man får försöka sova ändå. Precis när han tystnar drar storebror till med ett sömnryck som heter duga! W fick sova i mammans och pappans säng...

Mommy Loves You

Okej då

Jag bloggar väl lite då!

Vi har väl inte haft det så körigt, men ändå fullt upp. Vi började ju städa i måndags, och hann så klart inte klart. Jag dammsög klart igår medans sambon städade undan middagen bestående av fil och mackor. Härlig middag va?!!

När jag hämtat barnen från dagis hade lillasyster tagit av sig jackan och slängt den på golvet. Storebror har som tagit på sig en "vuxenroll" och ska barnvakta lillasyster. Han skulle hänga upp jackan åt henne, men han hittade inte kroken så jag fick hjälpa honom. Det är ganska gulligt, men jag tycker inte att han ska behöva ta det ansvaret än i alla fall. Idag när jag skulle hämta dem var storebror på en annan avdelning och lekte, så en av pedagogerna gick och hämtade honom. När han kom tillbaka fick lillasyster en kram som heter duga! Sedan började han busa med mig, och jag lade ner honom på rygg på golvet. Där berättade jag att vi skulle hem och slå in ett paket till pappa som fyller år idag. Sedan ska vi äta och sedan kommer morfar och farmor och farfar. Med honom liggandes på golvet tar jag tag i hans fötter och kör ut honom till hallen. Det ser ut som en skottkärra utan hjul... Lillasyster ser vad jag gör och lägger sig så klart på golvet, fast på mage, och puttar sig ut! Hon ska göra allt som storebror gör!

Det är så kul, för nu har de börjat leka tillsammans, eller de har de gjort länge, men det är liksom mer bus i det. Lillasyster har inte lärt sig riktigt hur man kör på järnvägen än, men hon är på god väg. Iakttar och härmar. Hon har börjat "prata" mer, så nu får man snart passa sig igen så man inte säger nåt dumt! Som tur är har storebror inte tagit efter oss än. Fast man försöker hålla undan div. fula ord när barnen är i närheten.

Jag tror jag ska köra igång en synkning av ipoden så att jag har nå musik i bilen på väg till Ume i helgen. Hoppas det blir trevligt där!

Trafiksäkert?

Hur många vet om att  man ska använda blinkers i rondell? Inte många verkar det som. Jo, man ska använda den lilla spaken på vänster sida om ratten. När man ska svänga ut ur rondellen ska man peta den uppåt, så att de orangea lamporna på bilens högra sida börjar blinka i ett taktfast tempo. Om man vet att man ska svänga vänster innan man kör in i rondellen ska spaken tryckas neråt, för att vid sista utfarten innan man svänger ut, tryckas uppåt allt som går. För då svänger man höger ut ur rondellen. Ni vet, det fungerar faktiskt som en korsning! Man kör bara en liten extra sväng innan!

Annars har jag städat och donat idag. Inte hemma dock... Några timmar har jag nog fått ihop, och kanske genererar det nån krona nästa månad. Lagom till julklappsinköp...

Ingenjör?

First thing first...

Idag har vi varit på äventyrsbadet hela familjen, vår barnvakt och en av mina systrar med 3 av hennes barn. Det var rätt skoj! Jag och storebror åkte vattenrutschkana och värmde upp oss i en bubbelkopp mellan varven. Eftersom det var ett tropikbad innan renovering var det en viss skillnad i temp, och det var inte varmare nu. Men så mycket fräschare! Hyfsat rent överallt och man vågade gå barfota. Jag hade så klart mina badtofflor med mig, men de följde inte med hem. När jag och storebror åkte en gång låg det nåt och flöt när vi kom. Då hade en sula delat sig! Inte så länge efter det hade den andra försvunnit... Någonstans ska det finnas ett par till, så än är det ingen katastrof.

Det som inponerade mig mest under dagen var att storebror som annars brukar ogilla att få vatten i ansiktet bara garvade när vi åkte nu! DivingLillasyster hade somnat på vägen ut till havsbadet och satt länge och väl hos mig när hon vaknade. När hon väl kom i vattnet ville hon inte kliva ur! Vi provade till och med stora bassängen och hon hade hur skoj som helst! Hon är inte rädd den tösen!

När vi väl kom hem var det matdags för barnen och sedan fick de se lite film. Det var inga större problem att få dem att slappna av... Lillasyster fick sin välling och somnade förmodligen innan hennes huvud landade på kudden. Storebror började leka med järnvägen efter att ha sett Dumbo en vända. Han och pappa gjorde en backe som de körde ner för ett tag. De byggde ett hopp i slutet av backen som sedan jag och storebror utvecklade. Tåget/bilen vi skickade ner skulle alltså landa på en annan rälsbit, och det blev en nerförsbacke (för enkelhetens skull). Efter en stund ställer sig storebror upp och börjar leta. Han hittar det han söker och fäster ihop hoppet och målet med en sån där skarvbit där två piggar ska in, och så klart funkar det klockrent direkt!  Storebrors backe som mamma fortfarande är impad av! Ingenjörsämne kanske???

*rasp*

Jag har ont i halsen. Hes. Och så har jag varit själv med två trötta barn idag. Som har en tendens att busa överstyr när de är trötta. Och så drog smarta jag med dem på stan. Jaja, jag får skylla mig själv. Nu sover de iaf sött i sina sängar!

Mitt mission idag var att hitta ett par byxor man kan ha ute, typ jämt. Jag var in på team sportia och på intersport, men där fanns det så klart inte. Åkte vidare till Grolls, och hittade ett par, men de fanns så klart bara i herrmodell och jag skulle Kicking Dirtnog ha haft en storlek större. Jag kunde ha dem utan problem, men med ett par kalsonger under så skulle de nog vara lite tajta. Sedan skulle det kunna ta en eller två, troligtvis två, veckor innan de skulle komma om de skulle beställa.  Så det fick vara.

Inte hann jag in på nån annan affär heller. Så ringer svärmor (som ska betala) och kollar läget, och påminner om deras granne som säljer fritidskläder.
Kikar in på hemsidan och får veta leverantör och hittar hur mycket som helst!  Woohoo!Både jackor och hela set, betydligt billigare än fjällräven och andra som jag kikade på. Och det verkar vara rejäla kläder! Jag ska ringa dit i morrn och se om jag kan komma i helgen. Det skulle vara väldigt trevligt! Och om jag skulle lyckas deala till mig ett helt set för samma pris som ett par brallor på Grolls skulle ju vara ännu bättre, för då skulle jag kunna slänga en massa skabbjackor som hänger lite här och där...

Nu börjar det vara dags att ta tag i de där 3 kilona jag gått upp under hösten, men så lägligt att jag verkar ruva på en förkylning! Bäst att kura ihop sig under filten med en tjuvstart av lördagen Flirty 2

Säljguru??

Hallå alla!

Nu har jag bestämt mig. Jag ska prova sälja Tupperware. Så boka en visning! Men jag får inga grejor förrän den 23, så jag kan ha första demon den 24. Då pratar jag oktober alltså. Sedan inom fem veckor bör jag ha sålt för 4200 för att få behålla alla grejor gratis, och kan dryga ut.

Jag håller på att bli förkyld. Ont, eller inte direkt ont, men sådär sträv man är i halsen innan en rejäl förkylning bryter ut så jag får se om jag tar mig ur sängen imorrn... Småont i huvudet men annars pigg. Tur att vi inte har någon lektion i morrn! Desvärre/-bättre ska jag på stan och fika med en kompis och då ska jag passa på att prova en annan av mina födelsedagspresenter. Undrar bara vad jag ska ge sambon. Det är ju inte så att jag har ett överflöd av pengar. Å andra sidan ska han till Barcelona snart, och kommer hem dagen innan jag fyller så det är inte så synd om honom!

Nu ska jag lägga mig och vila lite. Det ser ut att bli en späckad helg igen. Sambon ska jobba i morgonkväll och kommer nog hem på lördag. Då ska åtminstone jag och barnen och några till på halvsbadet och bada på äventyrsbadet. Sedan på söndag ska jag städa så att gummihandskarna blöder! 3 lägenheter ska vara klara på måndag, och jag börjar själv men får nog hjälp ganska snabbt.

Nu kommer min sambon hem efter pilsnerdrickande med kunder. Det är inte så synd om honom!

Vi ses

Reklam

Ibland kan man nyttja den ordentligt och blogga?!!

Både igår och idag har jag varit iväg och tränat. Spinning båda dagarna och det kändes i benen idag. Jag orkade inte riktigt hela vägen. Men så blir det när sambon ska vara borta i morrn och det inte blir nån pump. Istället ska jag vara hemma och mysa med barnen. Kanske busa lite oxå?!!

Kemikursen har ju börjat nu och än så länge känns det bra. Inte så avancerat, och resten ska nog gå ganska smidigt.

Tyvärr har lillasyster gått och blivit förkyld, och hon har fått nässprej ikväll för att kunna sova. Hoppas den räcker hela natten och att hon kan vara på dagis i morrn. Sedan på fredag är de ju lediga och då blir det nog inte så högt tempo. Storebror har klarat sig än så länge. Hoppas att han klarar sig!

Nu ska jag se Grey's anatomy klart och sedan blir det dusch och god natt.

Tack för idag!

Båtar?

När jag hämtade barnen på dagis idag kläcker storebror ur sig
-Oj oj mamma, en båt!

Så klart hade bilen bredvid en takbox!



I morrn börjar kemin, ska bli spännande att se om jag kommer ihåg nåt!

Dödslängtan?

Ibland kan man ju undra... Igår kväll hade vi "ungt forum"-träff och vi bowlade lite och handlade pizza på väg hem till en av tjejerna. Där dracks det en del, och jag klarade mig ändå ganska bra. Det första som hände när värdinnans kompisar dök upp var att en kortlek drogs fram och ölspelet inleddes. Jag åkte hem efter första vändan, och tur var väl det! Tydligen var en av gästerna inte där hon skulle vara efter ett tag. Ja ja, nog om detta. Jag somnade på soffan till Sex and the city och kom mig isäng kring halv 4. Vaknade efter sovmorgon till halv tio med ont i ryggen. Det bådade inte gott inför dagen!

Runt elva-snåret började vi samlas vid paint ball-torpet på Näsudden. Där fanns det inte bara en, utan tre banor på högre höjd och en på en meter. Den högsta var på 12 METER! Den är visst minst fysisk säger de som vet. Men att man ska ha dödslängtan för att gå den var det ingen som sagt! Jag som knappt kan gå balansgång på en sandlåda skulle ju så klart upp i den. Jag Crying 2som tusan när jag kommit ner och sambon och barn kom gåendes! Fatta vad adrenalin man hade i kroppen! Nån annan gång ska jag gå den på mellanhöjd och låg höjd, men jag ska bli tillbaksjusterad först. Och så kan man ju alltid hoppas att det inte regnat eller varit så blött innan som det var idag. Shocked
FY FAN VAD BRA JAG ÄR!! Jag som trodde att jag gjort det mesta när jag fött två barn.

Storebror tyckte det var hur skoj som helst idag! Han gick, med hjälp, den lägsta banan säkert 5-6 gånger. Han hade betydligt trevligare än pappa som fick gå och hålla i hela tiden. Storebror skulle lätt ha gått tills han somnat om han fick Bounce Lillasyster Stroller

Det känns som att det kan bli en tidig kväll ikväll. Både jag och sambon är hur trötta som helst efter en hård dag ute.

Märks det att jag orkat ta tag i smiley-grejen igen??? :-)

OJ!

Det var visst fyra dagar sedan jag bloggat sist, inte för att det hänt så mycket, men ändå...

Jag har jobbat klart i Vidsel, trodde jag tills jag ringde rektorn idag. Jag ska dit på måndag oxå, bara för att jobba en dag med han som egentligen ska jobba där. Lite överlämning och så, det blir nog bra. Kul att kunna säga hej då till niorna på "riktigt".

Och, jag har firat lite idag. Okej, ganska mycket. Jag har tillbringat eftermiddagen och kvällen med ett gäng från Ungt forum och några kompisar till vår "samordnare". Spela aldrig ölspelet. eller närma dig inte tantåldern... Åtminstonde inte samtidigt! 4 st 4,4 och jag fick nästan krypa till mina skor... Lite trög start, men det tog sig. Ordentligt.

Det är min sovmorgon imorgon.

god natt

Trevligt!!

Det är ju skitskoj att vara lärare! Fast det är inga nyheter för mig, men för andra kanske. Det bästa med att vara lärare just nu är att jag slipper alla extra konferenser och möten och annat som tar värdefull energi från själva klassrummet. Grädden på moset är att jag varje dag får höra av eleverna att de vill ha kvar mig! Och inte bara i veckan... Men det behövs nog en manlig förebild på skolan, och om jag ska tro en av "kollegorna" är han visst inte fulast på jorden. Jag har kommit på mig själv ibland med att kolla på "typ jordens snyggaste killar" och konstaterat att det nog inte är speciellt många som jag skulle vända mig om på stan efter. Nu är jag mer giftassugen med den bästa karl som finns! Min sambo!!

I helgen var jag ju på övning. När jag och en kompis, vår nya tjej i kokgruppen, står och väntar på lunchen ringer min telefon. Övningen är avblåst och gubbarna har åkt på eftersök. En äldre man saknas, och man hittar honom 200-250 meter från huset. Tyvärr inte vid liv. En konstig känsla infinner sig när övningen dras igång igen, men glöms på något konstigt sätt bort när halvstressen med maten tar vid. När övningen börjar närma sig slutet kommer en gubbe och ska styra och ställa hur vi ska plocka ner koket och packa och allt mellan himmel och jord. Vi har liksom våra rutiner med pannan och maten och annan packning. Och så kommer han och förstör! Jag var inte nöjd, och det berättade jag för honom. Tydligen skulle det tas upp med övningsledningen oxå, så vi får väl se hur det fortsätter. Å andra sidan är han säkert väldigt duktig på att fixa saker när det behövs, vilket han visade under dagen. Men jag är fortfarande sur på honom. Men trevligt hade vi och den nya tjejen tyckte det var skoj, och hon är så välkommen!

En till tragisk händelse inträffade ihelgen. Vår tvättmaskin pajjade. Idag hade vi en reparatör hos oss, och han böt två delar som brukar sluta fungera. Tyvärr var det nåt värre fel, och det skulle visst kosta 3500 spänn att laga. Jag ska kolla på ny tvättmaskin i morrn, och kanske en tumlare om det finns nåt snitsigt paket. Extraförsäkring eller inte? Jag tror jag ska kolla lite med vårt försäkringsbolag innan jag far till stan...

Nu ska jag slappa lite innan jag ska knoppa. Det är en dag full av äventyr i morgon! :-D

Snott

inledningen av Abbes pappa. Jag är trött. Lillasyster ville inte sova mellan sisådär halv tre och halv fem, fem nån gång. Inte så kul när det bara är jag som duger och jag själv ska upp före hin håle. Jag provade alla medel innan hon somnade, näsdroppar, välling, sova i min famn, tillbaks till sängen. Till slut blev jag less och gick ner och satte hon i vagnen. Där tog det kanske en eller två minuter så sov hon! Om det blir samma visa inatt går jag ner direkt. Lakanet i soffan är kvar...
Fast idag hade jag nästan sovmorgon. I morgon blir det tungt kan jag tro. Jag ska vara i Älvsbyn kvart i sju, vilket enligt min mening är alldeles för tidigt!

Jag trodde att jag skulle hämta barnen på dagis idag. När vi hade typ en minut kvar innan jag var hemma ringer mobilen. Det var vår superbarnvakt som ringde och sa att hon inte hade någon nyckel! What??? Då stod hon på vår uppfart med barnen och hämtat dem från dagis! Så snopet! Storebror lekte med sin järnväg i trä när jag höll på att göra iordning mig för träningen idag. Då säger han helt apropå ingenting, "jag längtar efter B" som är vår barnvakt! Skulle hon höra det skulle hon nog aldrig sluta gråta glädjetårar!

Älskade barn. Nu ska jag springa genom duschen och sedan är det ryggläge som gäller. Fast jag somnar helst på mage med ena hörnet av kudden under kinden. Undrar varför jag har två kuddar???

Jo, måste bara få skryta lite... Jag tappade så klart pulsklockan innan jag skulle och träna och det såg ut som att den fortfarande levde. Det gjorde den så klart inte... Nu funkar den igen! Skruva ur batteriet och sätta fast det igen bara. Sedan lyckades jag kanske förklara lite energi, arbete och effekt för en klass jag hade idag. I morgon ska det bli intressant att höra om jag ska vara kvar eller inte nästa vecka.

God natt

Lycka!!

Grey's började om idag!!! Tyvärr orkar jag inte se hela, men vi spelar in så klart!

Sedan kom jag fram till att det är ganska skönt att vara vikarie, men att ha en veckas eller två veckors vik inte är helt dumt. Behöver inte ta mest ansvar samtidigt som jag får vara i klassrummet som är så skoj! Å andra sidan känns det ganska bra att göra nåt helt annat när man inte har jobbet säkrat.

Trött som attans är jag idag, vi skulle vara i Vidsel halv åtta i morse, så väckarn ringde kvart över fem. Roligare kan man ha!

Jag hann inte träffa barnen så mycket idag, lillasyster var inte vaken en timme ens efter jag kom hem. Hon vaknade efter en stund som vanligt, medan jag skulle lägga storebror. Halvpanik var det och då duger inte pappa så mycket... Efter lite magmassage slappnade hon av och somnade mot min axel. Så kan jag sitta hur länge som helst, det är ju så mysigt!
Storebror ville inte heller sova, men lite mammalist fick honom att sova gott!

Nä, nu ska jag sova. I morrn är det en lite hård dag. Jag ska ha lab  med en väldigt social klass! Kanske nog så social...


RSS 2.0