Hemma!

Vi har ränt till och från stugan hela veckan, med start midsommarhelgen. Då tittade lillasysters tredje och fjärde tand fram! Eller man kunde mer ana dem precis innan de bryter fram, de kom väl egentligen i helgen. Och bitas kan hon!

Vi har haft helt underbart med hyfsat väder under veckan. Lite regn var det, men inte värre än att man kunde vara ute. I fredags var vi ner på årets kyrkmarknad, och handlade godis och säkert nåt annat som man inte behöver. Som vanligt! Trevligt och precis lagom varmt. Lite svalt så att man inte svettas ihjäl och tillräckligt varmt så att man inte behöver jackan. Underbart!

Eftersom en del av min familj jobbade midsommarhelgen gjorde vi en midsommar nr 2. Och det var väldigt trevligt! Härligt väder, god mat (alldeles för mycket så klart) och kanske lite för mycket snaps. Jag tog iofs "bara" 2, men det var tillräckligt när man varit vaken från rekordtidigt och somnat lite sent. Så kan det vara...

Lillasyster har hunnit fylla ett år! Grattis grattis lilltjejen! Helt otroligt vad tiden går fort. Hon går mer och mer själv och släpper på eget initiativ taget och ställer sig "fristående" och går ganska långt när andan faller på. Snart kör hon nog på själv, och då är det bara plocka undan grejor! Och kanske spärra en och annan dörr Winky 2

Lite uppdatering från mig. Det lär nog komma lite sporadiskt under sommaren. Dels jobbar jag och somnar nog rätt tidigt, och helgerna ser ut att vara ganska fullbokade.

Vi ses väl vid tillfälle?

Segproppar

Idag har vi sovit middag, jag och barnen. Det behövdes då. Inte nu... Dusting
De har precis somnat och jag måste snart isäng för att orka upp i morgon.
Ska på "inskolning" där jag ska jobba i sommar. 
Sedan bär det förhoppningsvis av till stugan, bara någon fler vågar sig dit.


Idag har vi varit hemma hela dagen och haft ganska trevligt. Det har regnat hela dagen så vi började med Mora Träsk och lite tågbygge. Hittade nån fräsig bana på nätet som jag skrev ut och byggde. Det  var inte helt lätt när en ska köra på en halvfärdig bana och den andra ska försöka smita ut genom dörrn. Vi vågade trotsa regnet oxå, det blev uppehåll en stund efter lunch så vi passade på att gå ut ett tag. Storebror fick cykla och lillasyster satt i vagnen och glassade.
Jag har till och med hunnit dammsuga idag!

Just nu ser jag på världens sämsta film tror jag! Så fantastiskt dåligt gjord, fast det var ju ett tag sedan... Datorerna har blivit lite vassare och programmerarna oxå.

Jag hade ju så stora planer på att fixa bloggen, förhoppningsvis lite snyggare, och jag har lite fotoprojekt att fixa men det blir liksom aldrig av. Någon som kan sparka mig i baken?


Nu ska jag ta ett nytt batteri till väckarklockan och gå och lägga mig. Skulle vara trevligt om jag somnade innan halv 12 som vanligt. God natt! Good Night

Älskade underbara barn!

Som inte går i taket när mamma gör det! Det tär på krafterna att inte kunna somna på kvällen (innan halv 2) och sedan vakna halv sju, vilket iofs är normaltid och sedan måsta till stan i tre timmar!

Vi började dagen ganska lugnt med frukost och lite utelek. Morötterna tar sig bra, de frön som storebror tappade ut kanske får det lite trångt i hörnet men de tar sig! Och jag har sett 3 salladsfrön som tagit sig!

Jag hittade en hel del myror under parasollet när jag flyttade på det, så att storebror kunde cykla på plattorna, så jag kokade lite ganska mycket vatten och hällde ut. Kriget mot myrorna fortsätter! Tar nog en större panna nästa gång...

Efter lunch gjorde vi oss iordning och åkte in till stan. Jag hade tänkt att det skulle gå fort, men hur ofta blir det som jag planerar? Lite fika för att blida ett begynnande humör hos mamma och storebror, och sedan iväg till backen för att besöka två affärer. I en av dem har de en brio-järnväg precis vid ingången och vi stannade en stund, det var ändå halvkatastrof när vi gick till andra affären. Där var det inte roligt! Storebror var jättetrött och ganska hungrig och jag borde egentligen aldrig åkt dit, men dum som man är så... Med lite mat i magen var vi alla på bättre humör. Ganska faschinerande att det kan vända efter en tugga!

Måndag är träningsdag för mig. Som vanligt for jag på body pump, och det var hela nya passet. Inte bara någon låt som det var förra gången. Jag kommer att ha ONT i morgon.

Nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch. Kanske till och med ta bort lite lurv här och där. Ett tag sedan sist...

god natt!

Midsommar...

Man ska inte köra bil på midsommar, det bevisas igen och igen och igen och...

Jag blir bara arg


Hoppas ni kan sova gott!

Midsommar!

Firades som vanligt i stugan med större delen av min familj. Pappa och äldsta syrran jobbade, så vi kör en repris nästa helg! Vädret var väl ungefär som det brukade, lite regn, lite sol och lite moln. Och MYCKET knott! Men trevligt var det, som vanligt! Wakka Wakka

Tyvärr gick det åska både igår och idag, så vi valde att åka hem lite tidigare. Vi skulle ha stannat till tisdag egentligen, för jag ska på "inskolning" på onsdag där jag ska jobba i sommar. Förhoppningsvis åker vi upp igen på eftermiddagen och hoppas på bättre väder!

Tack och godnatt!

Tung dag

i alla fall på eftermiddagen...

Idag har vi varit på jobbet en sväng, men det tog bara en timme. När vi kom hem var det läge för lillasyster att äta lunch, och hon åt inte så mycket. Kanske inte är favoriten med torsk i räksås. Måste komma ihåg det när jag köper burkmat nästa gång... Jag och storebror grillade burgare till lunch och sedan var vi ute en stund. Ett lite rejälare mellis till lillasyster så att hon skulle överleva till middagen. När jag satte igång hennes potatis vid halv 4 blev hon en riktig hungerhäxa! Och mamma oxå kanske, jag fick en huvudvärk som lättade lite efter två alvedon men nu verkar vara tillbaka med full styrka. Roligt...

Nu är det fotboll och förhoppningsvis slutar dagen roligare än den utvecklats till. Den började bra fram till middagsläge, ungefär som vanligt när det blir en mindre rolig dag.

Annars har vi lekt i sandlådan, gungat lite och sparkat fotboll. Trevligt!

Nu blir det nog rätt mycket uppehåll, vi ska till stugan i morgon och jag och barnen stannar nog till tisdag. På onsdag ska jag på "inskolning" där jag ska jobba i sommar. Sedan åker vi tillbaks på onsdag eftermiddag och stannar till söndag. Bara det är hyfsat väder!

På måndag börjar jag jobba, och det känns både bra och tråkigt. Det är rätt härligt att vara hemma med barnen soliga dagar, men jag behöver nog komma hemifrån ett tag.

God natt och trevlig midsommar!

Utmaning

Jag blev utmanad av Kristin som ville se innehållet i min väska. Det var en del skumma grejor där!

innehållet i min väska




Bland annat en plånbok, snorpapper, en säkring, salt, två usb-minnen, två "rädda liv"-foldrar, min mobil, en mobilladdare, nycklar, läppglans, alsolgel, pillerburk och tuggummiburk. Skräp och några slantar fanns det oxå.

Så, vad har du i din väska? Jag utmanar slarva, mariafru  Lundgren och alla andra som läser min blogg! Har ni ingen så är det inte så svårt att fixa en... Länka till den i kommentarerna!
,

Röklukt

Hur mycket rök kan ett par gardiner som tvättats Cigar
och hängt ute för att torka lukta? 

Svaret är hur mycket som helst, borde nästan få
risktillägg för att stryka dem! Det luktar i hela vardagsrummet
(jag ser på lite fotboll...) Soccer

Har varit på jobbet en sväng idag, och träffade inte nån av dem jag skulle prata med men var ändå där nästan en timme! Svansade sedan runt på stan en stund. Jag skulle köpa mer strumpbyxor till lillasyster, men kom hem med en body till henne, en t-shirt till storebror och en välda massa sprit! Och lite mat. Vi lunchade med sambon och svärmor, vilket vi inte tänkt men när jag kollade med sambon om han ville ha lite pilsner frågade han och jag var inte sen att tacka ja! Storebror åt inte överdrivet mycket, men fick i sig lite grovbröd och doppade potatis i smör och åt. Han är lite kinkig med maten han...

Vi passade på att gå på bibblan för första gången och vi lånade hem lite böcker. En resurs man nyttjar alldeles för lite. Bra service och stort utbud. Trevligt! Om bara inte lillasyster kraschat och slagit huvudet lite. Hon hade väldigt trevligt med lite pussel som låg på ett bord med stolar som var designade som mumintroll och andra figurer ur mumin-böckerna. *vill ha*

Sambon passade på att klippa åkern gräsmattan idag, och storebror hakade på med sin gräsklippare han fick när han fyllde år. Han hade riktigt skoj, men det var lite sent för honom och när han snubblat och det varit tillräckligt mycket katastrof kom sambon in med honom. Lite saft och sedan pyjamas och jag tror han somnat innan jag gick ut ur rummet!

Och italien gick till kvartsfinal. Taskigt med skador och grejor, men så är det väl? Man ska inte hålla på med saker man kan göra illa sig i, innebandy till exempel.

Vi ses!  Det verkar som att det är några som hittat till min blogg! Trevligt! Ännu trevligare om ni kan berätta lite om er själva Question Mark

softa idag??

Inte så mycket! Storebror skulle åka tåg med två kusiner och hela min familjs moster. En nätt resa på styva timmen, som gick hur bra som helst! Det var glada barn som vi mötte på stationen, och en väldigt nöjd moster. Jag vet inte vem som var lyckligast!

Det var lite halvkörigt när vi kom till målstaden, då jag var tvungen att tanka och min syster tog täten när vi skulle från macken till stationen. Vi körde lite knasigt och kom fram när resenärerna kom gåendes runt hörnet. Jag som tänkte fota när de klev av tåget, men man får inte alltid som man vill.

Jag passade på att hämta sambons dator som verkade ha gett upp. Han kände sig lite sugen på att se hur den ser ut på insidan och skruvade isär den. Tryckte fast några kablar, som iofs inte satt löst, och provade starta. Den gick igång! Det har sett mörkt ut rätt länge, och vi har trott att moderkortet var trasigt, men så var det ju tydligen inte!

Har tränat en sväng idag, och jag lär ha en ännu brutalare träningsvärk än förra veckan...
Däremot har jag sökt två jobb hittills idag, inte för att det lär bli några fler idag, men jag känner mig riktigt laddad! Hoppas jag kommer till interjvu ialla fall, fast jag är ju bara 4-9 och detta är gymnasiet... Har läst lite extra, så det kan finnas en mikroskopisk chans att de i alla fall tittar på min ansökan! Håll tummarna!!

Nu ska jag duscha, det hade jag nästan glömt bort, och sedan knoppa. Det kan bli en del jobb i morgon...

God natt

Lycklig mamma

Kan man bli annat än lycklig när man får blommor av barnen?

maggan vs myror

Idag har jag äntligen gjort klart "plattgången" eller vad det kallas. Gången från infarten till uteplatsen, där det ligger stenplattor. Tråkigt men nödvändigt. Å men fy fan vad myror!!! Jag vet inte hur många ägg och larver jag sett! Precis under plattorna, helt öppet när jag tog bort dem! Men nu har hondjävulen fått säga sitt! Jag har något supermedel som ska ta kål på det mesta som jag använt kanske 2-3 ggr rekommenderad mängd. Inte snällt, men roligt! Visst är jag hemsk! Tänk er en 10 meter lång myrstack med svartmyror... Men nu är det gjort, och jag borde egentligen göra själva uteplatsen oxå. Lite knepigare då den är betydligt bredare och jag har en bräda som är en halvmeter lång att platta till med. Kan kanske behöva lite hjälp där.

Storebror badade idag, och konstaterar att jag och lillasyster inte har någon snopp. Men det skulle lösa sig, för snart får vi en! Lillasyster ska så klart få en liten... *tihi*

Vi har hunnit vara på stan en sväng idag och handlat tofflor och sandaler till storebror. Och lite annat förstås, det var ju röjardag! Blev inte så dyrt ändå, 100 spänn på lite onödiga saker och en present, och lite till för hårband till mig.

I morgon ska vi iväg med sambons jobb, om han inte är helt däckad så klart, på familjedag. Vi ska tydligen åka båt och sedan blir det hoppborgar, burgare och annat skoj! Jag kanske bjussar på lite foton i morrn, börjar vara läge nu att visa upp våra odlingar och annat bus!

God natt!

Sambon lever

Han sov gott inatt och  vaknade när jag petade på honom vid tresnåret, när lillasyster hade tappat tutten. Jag sov gott till typ halv åtta och fick stressa som en tok för att inte bli alltför sena till dagis.

Igår planterade vi om lite blommor, storebror och jag. Har inte fotat nåt, så inga bilder idag heller. Börjar vara dags för det snart! Vi passade på att plantera några apelsinkärnor. Jag är dock inte alltför hoppfull, men man vet aldrig! Däremot har vi planterat lite sallad idag! Och morötterna vi satte för ett tag sedan har tagit sig! Det sticker upp lite gröna strån i tre fina rader i pallkragen. Smultron ser det ut att bli en del av men jordgubbarna kanske behöver lite mer tid på sig. Jag tog ju revor av en kompis i höstas och satte. Den som lever får se. Jag kanske ska inhandla lite nät, så att fåglarna inte tar de stackars gubbar som kanske kommer.

Nu tror jag att vi kan säga att storebror är blöjfri dagtid! Det märks i soptunnan och på blöjkontot, där det redan finns plats för annat. Trevligt!

Det verkar vara en orolig dotter inatt, lite magmassage hjälper för stunden men det blir nog en tidig kväll ikväll.

Kram på er!

Händelserikt?

Surväder kan göra vem som helst irriterad, och igår var jag inte rolig kan jag säga! Huset såg ut som ett bombnedslag och jag tyckte jag städade och tvättade hela tiden och ingenting syntes det. Riktigt pissigt! Jag hade spanat in ett pump-pass som jag åkte iväg på och var på betydligt bättre humör när jag kom hem. Men jäklar vilken träningsvärk jag har idag! Att sätta sig på toa är en plåga! Winky Jag passade på att gödsla gräsmattan direkt när jag kom från träningen, annars skulle det aldrig bli gjort. Perfekt när det regnade oxå!

Om barnen var änglar igår, tack och lov, var det omvända världen idag! Storebror var på dagis och jag och lillasyster passade på att handla. Jag har hemma igen halv 11, måste vara rekord!!! Jag trodde hon skulle somna i bilen, men inte det. Snabbt packa ur väskorna och ge liten mat och sedan lägga henne i vagnen. Medans hon sov skurade jag större delen av toan, och när de somnat tog jag golvet. Det behövdes! Inte så mysigt under badkaret, men det kanske man inte ska säga så här på bloggen... vad jag skulle komma till var att typ vid tre på eftermiddagen idag surade hela familjen ihop. Trötta barn och dåligt väder, tvätt som väntar och städ som inte blev av.

Helt otroligt! Båda barnen somnade innan 19.00!! Och ingen av oss var på det bästa humöret idag. Jag får väl skylla på vädret...

Idag har jag varit hos BM. Jag är inte gravid, vad jag vet. Nä, jag skulle ha nya piller. Testade blodtrycket och det låg väl runt 115 eller nåt i övertryck, och 60 under. Jag bad om blodvärdet oxå, och det låg på 113 så det var lite lågt. Så nu käkar jag järn. Tycker inte att det borde vara lågt, då jag äter leverpastej och en massa grönsaker, men tydligen var det så. Vi äter iofs inte lika mycket rött kött längre, utan mer kyckling och det kan kanske vara en bidragande orsak. Någon som vet?

Jaja, när jag och barnen kom hem stod min bil på gården. Det är sambon som kör den, så jag tyckte det var lite konstigt. Magsjuka var det första jag tänkte på, eftersom en av kusinerna åkte på det i helgen. Eller så var det lillasyster som smittat. Men nä, han har ramlat och slagit huvudet när de spelade innebandy idag och har förmodligen åkt på någon mindre hjärnskakning. Jag ringde akuten och hörde mig för vad man skulle kolla efter, och det var om han skulle bli svår att kontakta eller få minnesförlust. Då kan det vara läge att åka in. Vi får se hur natten går.

Men sverige vann  i alla fall över grekland!!

HEJA SVERIGE!!

Har ni saknat mig???

Lite hoppas jag!

I helgen har vi varit i stugan och haft helt underbart! Jag och barnen åkte upp i torsdags med ett stopp för examen för ett av mina syskonbarn. En kille som normalt undviker mycket folk går upp framför hela skolan och alla föräldrar och sjunger! Hur coolt som helst!! Jag klarade att hålla tårarna tills applåderna kom och då kan jag lova att det strömmade! Så stolt!!

Sedan lite lunch hos syster som åkte och jobbade, så jag fixade maten innan det var dags för blöjbyte och fortsatt resa till stugan. Båda barnen somnade i bilen, så jag hann plocka ur bilen en massa mat och annat innan lillasyster vaknade. Jag gick och väckte storebror efter en stund till, och innan han hade fått upp ögonen säger han "jag vill till stugan". Jo, men titta så får du se var vi är nånstans, säger jag. Han öppnar ögonen och säger "var är E och A?" Äntligen i stugan!!

Glassa och äta, det är väl ungefär vad vi gjort. Lite badminton har vi hunnit med och lite annat skoj. Jag var inte speciellt sugen på att åka hem idag. Men det blev sämre väder, så det gick hyfsat ändå. Hoppas bara att det blir bättre till helgen!

Trevligt sommarlov på er som har sånt trevligt! Själv ska jag sommarjobba för första sommaren på jag vet inte hur länge. 6 år kanske?

Ännu en helg till handlingarna...

och början av denna vecka utan att ha bloggat. Och faktiskt, det har varit ganska skönt. Storebror i sommarfrillaDet kan vara lite knepigt att knysta fram nåt varje dag när det inte händer så mycket.

Jag klippte ju storebror i lördags stackarn. Inte fick han gå och sova
när han brukade, till råga på allt klippte jag ju kanske nog så kort.


I slutet av förra veckan exploderade det i mina rabatter! Jag har några fackelblomster som i början av veckan knappt syntes ovanför jordytan, nu har de hunnit bli några cm höga! De ska inte blomma förrän i juli, så de har ett tag på sig. Auricklerna blommar järnet och det ser ut som att vi kan få några smultron oxå!  En blomplanta är ljusare än alla andra.     Jodå, det finns några blommor där.   

I helgen blir det stugan för att städa och fixa en del inför sommaren. I veckan blir det lite jobb och en massa fix!

RSS 2.0