Äntligen!

Jag och en till har städat en lägenhet. Den var inte ren. Det har bott en dansk där, och i alla lägenheter jag har varit in i där danskar har bott har det varit RÖKIGT OCH SKITIGT SOM F*N! De kan inte ha fått någon uppfostran hemifrån tror jag!
Kasta ingen skit på mig nu, jag har fått nog av den varan för ett tag.

I morgon ska jag städa min sista dag för i sommar! Åtminstone för städföretaget. Det finns väl en risk för att det blir några lägenheter, men det får jag in mer pengar på!

Jag har btw fått min första p-bot idag. Men det var en jäkligt bra parkering, och inte stod jag ivägen för någon heller. Nästan inne i en buske för att vara så lite ivägen som möjligt. Men så kan det vara. Jag hade skrivit en lapp och lagt väl synlig utifrån om att jag flyttstädade en lägenhet och behövde ha grejor i bilen. Jag skrev tom vilken lägenhet det var, så det skulle bara vara att komma upp... Det satt ett gäng glada pensionärer ute på gården och de kanske störde sig, eller så var bara NVS ute och patrullerade. Surt och bittert, men jag stod ju fel... Mitt livs första p-bot. Surt, men egentligen rättvist...

Lillsyster vaknade med mig i morse, halv 6. Pappa var inte så sugen på att kliva upp...

17 toaletter kvar...

Hård dag

på många sätt och vis. Jag har städat i nästan 12 timmar... och har därmed knappt träffa barnen nåt. Det är det tyngsta.
Sedan var det översvämning och sprutlackerat i duschbaracken på ett av företagen jag städar. Ganska vidrigt. Sedan höll jag på att skura ett kök i över 4 timmar, och är fortfarande inte klar. Rätt vidrigt det oxå. I morrn ska jag försöka städa klart lägenheten så vi får lämna igen nycklarna. Den skulle egentligen varit klar idag, men det skulle vi inte ha hunnit om vi inte börjat från morgonen, men både jag och tjejen jag städade med har andra jobb först.

Måste ladda telefon!!! Fixat! Komma ihåg alla grejor jag ska ha med mig i morrn ska jag oxå försöka. Hur det nu ska gå... Får ställa det innanför dörren ikväll så jag måste snubbla över det när jag ska ut...

I morse var båda barnen vakna när jag åkte. De har visst varit hyfsat trötta och gnälliga idag. Det var inga större problem att lägga dem i sängen!

Pappa har varit förbi en sväng ikväll oxå. Min farmor är rätt gammal och har varit ganska dålig ett tag nu, så vi får se hur länge hon är med oss. Idag var hon dock pigg och ganska klar, så det är ju skönt!


Nu ska jag borsta tänderna innan toan ockuperas av sambon och två till, det blev ju bastu-night...
God natt

Korkat

Idag har jag skurat duscharna för sista gången den här sommaren!!! JUBEL!!! Jag tycker det är så himla vidrigt...
Glad i hågen knatade jag upp till kontoren, och där är det någon som lastat ur sig så att det blir stopp i toan! Jag har alldeles för lite betalt för att ta rätt på sånt, så jag ringde "gruppchefen". Hon fixade så att kundens egna städare kom och tog hand om skiten (!). Då slapp jag!

Sedan har jag jobbat några timmar med lägenheterna idag. Jag ska visst få lite mera lägenheter att ta hand om snart. Jag tackar och tar emot, för jag lär behöva alla slantar jag kan få in.

Jag och storebror har sparkat boll idag, och hade väldigt skoj! Vi har inte hunnit göra så mycket mer än det. Duschat och ätit och sedan nattadags.

Jag ska gå och knoppa snart oxå, det gick TUNGT i morse...

God natt

Lugn och stilla

PDOL-helg blev det. Jag skulle ju ut i fredags, men så blev det inte. Vi åt god mat och drack vin och grejor här hemma istället. Eftersom jag skulle ut var det bestämt att jag skulle få sovmorgon lördagmorgon. Jo tack, jag vaknade klockan 7! Men jag fick ligga kvar i sängen och klev upp runt halv nio, så en mjukstart blev det i alla fall.

På dagen åkte vi till Hamnviken ("hammenwika") med svärmor och svärfar. De skulle vara barnvakt åt några av kusinerna, och det var underbart väder så det fanns som inga alternativa aktiviteter. Och badkrukan storebror badade! Fegade lite i början men som vanligt precis innan vi skulle åka hem hade han hur skoj som helst och doppade nästan hela sig flera gånger. Stora katastrofen när vi skulle hem...

Sambon skulle ut lördagkväll, så jag bjöd hem en kompis på lite vin och film. Hon tog med sig karl, barn, kött och vin så vi grillade och käkade en massa sallad och godsaker och drack en massa gott till. Jag bävade för söndagmorgon, men det gick bättre än jag trodde! Eller, det gick hur bra som helst. Vi busade på en del och åkte till mormor strax innan lunch och tjänade ihop lite pengar. Sedan åkte vi till barnens hus och förstörde dem direkt... Jag köpte två badpooler, en liten och en lite större, och en pump. Man blåser inte gärna upp dem med sin egen kraft!

Idag har jag jobbat min sista måndag för den här säsongen. I morgon blir det sista gången jag kör duscharna på SCA och green cargo!! Jag ska bara komma ihåg att ta områdena i rätt ordning i morrn...

Just det, idag har jag varit och promenixat med samma kompis som kom över i lördags. Det var skönt att röra på sig!

kör försiktigt!

Lat

Orkar inte skriva nå mycket idag... det är så himla varmt, men skönt!!!

Var in till stan en sväng idag, tivolit har ju öppnat "normal" tid nu. Storebror åkte "bilar på räls" 5 ggr och larven en gång. Han var rätt nöjd han! *ler*

Vi åt dubbla middagar idag.. Storebror ville åka och cykla med pappa, och de cyklade iväg medans jag och lillasyster gick med vagnen. De hade inte ätit och när vi kom startade de grillen. Vi som ätit burgare precis innan vi for! Gott var det ändå med en liten köttbit och pommes med svampsås.


Så, färdigrapporterat för idag. I morrn är det festival!

Ingen återvändo?

Nu har jag tackat ja till utbildningen och lagt brevet i lådan.  Hoppas bara att vi har råd och att jag får ett jobb sen!

Idag gjorde vi ett tappert försök att åka lite karusell. PDOL börjar ju idag så smått. Var där i tid, nog så i tid visade det sig. Kring ett var vi där, och tivolit öppnade fyra... Besvikna barn när vi gav upp halv tre. Vi åkte hem till kusinerna och badade i stället. Trevligt!

Jag hade tänkt träna idag, men i morse när jag skulle hiva iväg jackan blixtrade det till i ena axeln och det gjorde vansinnigt ont! "jag kan inte jobba idag" tänkte jag, men såg pengarna flyga iväg så jag körde på. Det gick precis lika bra som vanligt. Det blev ingen body pump idag ändå. Man använder ju axel-leden i  varje övning, så jag for ut och cyklade istället.

Ha så trevligt!

Varannandagsbloggen

Jag tror det är så under sommaren. Håller någon med? Jag ids helt enkelt inte skriva varje dag, om det nu inte händer nåt speciellt.


Det mest spännande som hänt idag är väl att jag glömde bort att de brukar ha möte mellan 8 och 10 på renseriet, och att det inte går att städa då. Jag gjorde bort plan 5 och 7 direkt, och var nästan på väg ner till rensen när jag kom på mig. Gjorde bort lab först och tog sats mot renseriet för att skura duschar... Och ett avlopp jag förträngt fanns. Det var diverse gojs där kan jag säga! För att underlätta städningen går det två rör ner för att spola ur avloppet innan man öppnar det. Kom jag på sen. Först öppnade jag och sedan öppnade jag kranen. Jag tror jag aldrig varit så snabb upp nån gång! Jäklar vad det sprutade! Det blev rent till slut, och jag klarade mig utan att bli dyngsur, men mysigt var det inte!

Nåt annat spännande som jag gjort idag är att söka mina kvarvarande veckor studielån. Jag har nog bestämt mig för att plugga. Jag ska bara kryssa i "ja" på bekräftelsen och skicka in.

DN-galan på tv och storebror vill inte sova. Han ligger i sin säng än så länge, så vi kör på!

Trevlig kväll!

Usch vad tiden går!

Ännu en helg har sprungit förbi vårt liv. Vi har iofs haft en väldigt trevlig helg. Som vanligt packade vi ihop oss så fort vi kunde när jag kommit hem från jobbet i fredags. Handlade på vägen och drog till stugan. Vi har ätit alldeles för god mat och druckit alldeles för mycket pilsner, så nu är det dags för fil-middag några veckor igen.
I fredags kom min fasters karl och bjöd upp oss på kvarvarande surströmming, så jag och en av mina systrar knatade iväg. Jäklar vad smaskigt det var! Och jag lyckades trycka i mig en skåne! Det var inte dåligt, den var faktiskt ganska len och rann ner alldeles för lätt...

Lillasyster har fått lite för mycket burkmat så hennes mage är inte riktigt vad den borde. Inte storebrors heller för den delen. Men på det stora hela mår de bra. De har varit vakna länge på kvällen och sovit länge på morgonen, så nu blir det hårdkörning ett par dagar för att få rätsida på sömnen.

Det var visst rallarsvängen i helgen, så vi passade på att åka iväg; jag och barnen, samma syster som åt surströmming och deras barn och alla barns mormor, för att åka lite karusell. På morgonen pratade jag och storebror om att åka karusell, och han var jättesugen på att åka en bil-grej där bilarna är som sammankopplade och kör runt en kort bana med en minibacke. När vi kom dit var den så klart trasig! Vi gick en sväng och hittade lite annat som gick att åka. När vi var på väg därifrån gick vi förbi bilarna igen och nu verkade de funka, så jag löste biljett till den. Jodå, det gick bra, men gubben (för det var en gubbe) fick knuffa på "tåget" i en av kurvorna för det fastnade hela tiden där. Nöjd storebror var det ändå till slut!

Nu ska jag gå i duschen efter en halvsvettig helg. Förhoppningsvis somnar lillasyster snart.

God natt!

Lillasyster promenerar!

Jag vet inte om jag skrev nåt om lillasysters 1års-kontroll. Det var spruta och väg och mät. Lite kläm och känn oxå. Lite tårar så klart, men på det hela gick det bra. En av "kontrollfrågorna" var om hon börjat gå. Nja, blev svaret. Hon kan om hon vill. Detta var förra veckan. Nu går hon så mycket hon bara kan! Ibland blir det en rumpdump, eller en hand i backen. Men hon går. Stortjejen! Idag försökte hon ställa sig upp fristående på golvet. Det gick nästan. Sedan åkte jag och tränade och då passar hon på! Flera gånger lyckas hon! Vart tog mammas bebis vägen???

Jag var in på arbetsförmedlingen idag oxå. Jag tänkte jag skulle försöka få lite extra pengar så att jag garanterat kan gå kursen jag kommit in på. Det såg tungt ut där... Han jag pratade tipsade om vägledningscentrum, så jag ska försöka pallra mig dit i morrn kanske. Jag kollade med a-kassan oxå, men de kunde inte hjälpa mig så mycket. Hon jag prade med där skulle skicka nåt papper man kunde söka a-kassa vid deltidsstudier. Det ser lite mörkt ut, eftersom utbildningen är 80p på lika många veckor. Vi får se hur det går... Det ska visst finnas en bok med en massa stipendier man kan söka, så jag ska förbi biblioteket en sväng oxå. Håll tummarna!

Dags för dusch och slappning i tv-soffan. Jag ska slappa alltså, inte nåt annat...

Partyhelg!!!

Eller i alla fall en massa festligheter! Oj då trevligt vi haft!

I torsdags for vi ju (jag, mamma och mina två systrar; karlar och de flesta barn fick stanna hemma. Brorsan likaså) på Diggiloo. Det var över förväntan bra! Molly Sandén kan sjunga den tjejen. Det kan många andra oxå. Roligast var timmen innan. Vi kom i god tid, tyckte jag, men det var ganska fullt på parkeringen! Det låg lite regn i luften och det hade regnat tidigare på dagen. Alla som varit i/vid Storforsen vet att klipporna är hala även om det varit 30 grader varmt en vecka. Lägg till ett par tusen pers, ett gäng klackedojjor, hopfällbara stolar och säkert lite vin eller pilsner och ni har väl Bambi på hal is eller nåt! Det var mer än en som ramlade! Som tur var gjorde ingen illa sig.

När jag jobbat klart i fredags packade vi in oss i bilen och åkte iväg till stugan. Bo Sundström och Mats Schubert skulle spela på en event-dag/hemvändardag i Storsund, så jag ringde en kompis och kollade om hon skulle vara där. Vi har inte träffats på typ 4 år, så jag tyckte det var dags. Hon var där ett tag, men skulle tillbaks till Luleå på kvällen så vi han bara träffas en timme... Konsterten var hur bra som helst! Bosse på gitarr och Mats på keyboard av dyrare sort. Som stöd/ställning för den hade han två målarbockar... Tur att de höll med tanke på hur han hamrade på "pianot" emellanåt! Riktigt riktigt bra var det!! De kunde ha struntat i Per Lagerkvist eller vem det nu var och kört mer eget, men det var helt ok ändå.

Igår var det Teugerfesten, och det var ganska lugnt och städat medans jag och ungarna var kvar. Det droppade visst av folk eftersom och sambon kom hem vid halv ett eller nåt. Förmodligen senare, men jag hade somnat och märkte inte nåt när han kravlade upp i sängen. Pappa var visst hemma vid tre-snåret. Det gick lite trögt att ta sig upp i morse för vissa, andra klarade sig bra!

Nu är det nog bäst att kravla sig isäng, det kommer en jobbardag i morgon... Då ska jag förbi bibblan direkt efter jobbet och sedan ska vi prata med banken. Dags att skriva om lån. Blä med dagens räntor!

Pissväder

som blev kanonfint på eftermiddagen!

Jag åkte iväg ganska tidigt idag tyckte jag. Skippade frukosten för att kunna komma iväg och kunna börja så jag kunde sluta nån gång. Trodde jag! Jag fick stressa som en galning och ta rit-och lab på en halvtimme! Jag hann inte torrmoppa laben, men med en nästan torr mopp gick det bra ändå. Jag får gnussa ordentligt i morgon  i stället...

Jag var och städade entrén till ett av husen idag  när telefon ringde. Det var en av mina storstädande kollegor som ringde och undrade var hon skulle fortsätta. Jag gick upp till henne och passerade dagsfärska wienerbröd på vägen. Eftersom jag inte ätit frukost var det som guld i mina ögon! Nåja, de var inte mina så det var bara att fortsätta... Jag skulle skicka ner kollegan att hämta en specialsvamp i skrubben, och jag berättade om wienerbröden. "Jag hör er" hördes en röst runt hörnet. Ok, jag skämdes lite; men bara lite... Han undrade om vi ville ha ett, men nja, jag kunde ju inte kasta mig över påsen direkt så jag halvnekade. Jo, men de skulle ha möte och skulle bara vara tre och han hade köpt 8. Då tackar man ju kanske inte nej?!! Bra va, wienerbröd till frukost!

Jag och sambon var in på en av bankerna i stan för att kolla vad de kunde ge för räntor då det är dags att skriva om ett av bottenlånen. Vi handlade lite och bestämde att det blir pizza till middag. Det var gott, men ni vet när man ätit så man mår lite sådär halvers illa? Det var värre idag! Samvetet gjorde sitt, och eftersom det blev helt underbart väder bestämde jag att vi skulle ut och promenixa en sväng. Så storebror fick bestämma vart vi skulle gå och vilken väg vi skulle ta. Det slutade hos farmor och farfar, lite vin och lite gott till kaffet. Farligt att hälsa på dem!

Jag tror inte att jag hinner blogga nåt mer i veckan, men det kanske blir lite kort efter helgen som bjuder på en del festligheter! I morrn är det diggiloo i storforsen, på fredag är det inofficiell konsert med Bo Sundström (Bo Kaspers orkester) i Storsund och sedan är det Teugerfest på lördag. Känns som att man behöver sova lite på söndag!

Nu ska jag sova så jag orkar slita mig upp ur sängen i morrn. Känns så där lagom skoj, men det skulle visst vara lite surväder i morrn oxå.

Händelselöst?

Jag glömde faktiskt att blogga igår... Jag gick nog och lade mig halv 10 och somnade ganska snart. Har man lite sömnbrist kanske???

Igår vet jag inte om vi gjorde så mycket. Vi fortsatte vår garagestädning med att flytta upp en massa grejor, nu med lite ordning, på hyllorna. En massa bus med barnen hann vi med oxå.

Idag har jag jobbat, försöker samtidigt att ragga jobb så att jag kan hoppa på den där kursen jag vill gå. Processteknik är ju en bit från lärarjobbet, vilket kan vara skönt ibland. Det är inte alltid så trevligt med alla föräldrakontakter, samtal och annat som hör till. Men jag älskar ju att vara i klassrummet! Inte lätt det där... Om någon vet av nåt jobb som tar en eller två timmar per dag, kan nu ju höra av er!

Nu är det återhämtning efter en timmes body pump, sedan är det nattardags.

Vi ses!

God mat

Det har det blivit alldels för mycket av den här helgen... Jag hade tänkt ta med mig sambon och våra två barn på en långprommis i morrn, men se då ska han ut och springa!! ja ja...

Idag har vi börjat vår garagerensning. Vi har rivit ner allt från hyllorna så det är grejor över hela garagegolvet, sedan var det matdags. Vi kanske fortsätter i morrn. Den som lever får se!

Si ja

Lyx!

Idag har jag jobbat klart min första sommarjobbarvecka på väääldigt länge!
Skyndade mig hem och njöt av solen ett tag, och sedan svidade vi om till middagsstassen. Jag och sambon har varit ut på restaurang och käkat. Och dra mig baklänges vad gott det var!! Och dyrt var det oxå! Men pengarna var från ett särskilt klippkonto, där sambon sätter in motsvarande summa när jag klippern honom, jämfört med vad det kostar hos frissan...

Ursäkta min usla svenska idag, kanske sämre än vanligt, men det blev en del vin till maten!

God natt! Hoppas på en bättre natt i natt än vad den senaste var.. Jag och lillasyster sov nere, hon vaknade vid 11 och ville inte somna om. Lyckades tråka ut henne i vagnen vid två-snåret. Behöver jag säga att det har varit en trött familj idag?

SOMMAR!!!

Jobbade lite idag, hamnade på lite datasupport på "rensen" men det visade sig att det förmodligen är fel på nätverkskortet.

När jag kom hem sa sambon att en kompis till oss ringt och undrade om vi skulle och bada. Jag ringde upp och sa att vi kommer så snart vi kan. Handlade lite fika och drog iväg. UNDERBART!!! Sedan blev det hämtpizza hos dem och lite bus efter maten. Lillasyster vill inte riktigt sova, men det är 26 grader i sovrummet... Storebror somnade innan huvudet landat på kudden.

I morrn är det fredag!

Klantig eller bara otur?

I morse hade det regnat när jag for till jobbet. Jag tog en trappa jag inte tagit tigigare och nu förstår jag varför. På typ översta trappsteget halkade foten iväg och jag druttade omkull, så klart! Jag har ett snyggt blåmärke över halva baken och är lite mör i armbågarna. Annars klarade jag mig ganska bra, bara lite sårad stolthet...

Lillasyster verkar vara helt knäckt på förmiddagarna. Hon har gått tillbaks till att sova 1,5 timme på förmiddagen, men fortfarande inget på eftermiddagen. Full fart med pappa!

Nu ska jag gå i duschen efter en svettig cykeltur. Strumporna luktar inte parfym direkt!

Rekord!

Jag fick tre plantor igår. En gurka, en tomat och en paprika. De kom i jord idag, i hinkar jag hittat på en billighetsaffär här i stan. 4 för 30 spänn. Då behöver man inte vara utan! Det måste vara något slags rekord, för jag brukar alltid ta minst en vecka på mig att få sånt fixat!

Och vilken härlig dag det har varit då! Jobbat lite och var hemma vid två, och skyndade mig hem. Kastade i mig lite fil och sedan ut för att busa med barnen. Så härligt att se dem när man varit borta en stund. Det känns som att jag både kan äta kakan och ha den kvar. Genom att jag börjar före f*n hinner jag hem långt innan det är middagsdags och knopparläge. Sedan får jag lite timmar hemifrån och träffa lite annat folk och inte bara prata mat och bajs. Som sagt, både äta kakan och ha den kvar. Sedan tjänar jag någon krona på det oxå!

Jag tror det blir en rekordtidig kväll ikväll.

RSS 2.0