Såja!

Då har jag jobb i sommar, och kanske efter semestern oxå. Jag ska städa kontor i fem veckor och sedan är det inskolning för lillasyster två veckor. Sedan kan det bli plugg eller jobb. Inget lärarjobb verkar det som, men jag kan iaf få en fast inkomst. Det känns bra!

Storebror har varit på dagis idag. Jag hann åka till stan och kolla status på några lägenheter, och jag kan säga att det är skilland på hur folk bor! En lägenhet var hur fin som helst medans två var rätt grisiga. Den fjärde skulle jag inte ens vilja flytta in i med tanke på hur den såg ut... men det ska jag inte heller!!

Sockerungarna har fått medicin både igår och idag för att vidga luftrören. De har en ganska hemsk hosta som bara kommer på kvällen, medans storebror är hur pigg som helst på dagen. Lillasyster snorar och har lite kladdiga ögon. 

Själv har jag varit iväg och tränat nu ikväll. Body step som jag inte varit på på flera år! Det var rätt jobbigt! Men skoj!! 

Förhoppningsvis kan vi åka in till stan i morrn och fixa lite grejor. Handla lite och shoppa en del, men vi får se hur det går med halvsjuka barn.

Nästa vecka får vi vår nya vagn som vi ska testköra!! Förhoppningsvis... Jag vet att jag sagt det förr, men jag längtar lite!

Nu borde jag gå och duscha...

nästa vecka

hoppas jag på att kunna skriva lite roligare inlägg! Då får vi vår nya vagn och min dator borde komma tillbaks. Förhoppningsvis. Då blir det både smileysar och bilder!

Nu verkar ungarna bli sjuka igen. Lillasyster snorar och har ögoninflammation och storebror hostar så att lungorna är på väg att hoppa ur... Frågan är om jag ens ska fundera på att skicka honom till dagis. Jag hade tänkt jobba lite i morrn, men jag får se hur jag gör. 

Det verkar ha löst sig med sommarjobb oxå. Jag kan få både städjobb där jag kan planera mitt liv men inte få ob varken kvällar eller helger, och ett stillasittande jobb med dönickar i telefon. Jag tror att det finns chans för fortsättning till hösten på båda ställena. Jag ska kolla upp ordentligt i morrn och bestämma mig. Det bästa vore ju om det kom lös nåt lärarjobb jag kan söka. Letade igår, och det fanns ett ma-nv jobb i hela norrbotten. I Gällivare! Tror inte att jag ska söka

Idag träffade jag en kompis jag inte träffat på två år! Det var trevligt att ses igen, men de kommer att flytta till Härnösand i sommar... :-( De har precis fått sitt andra barn och jag fick känna lite på handen! Så mysigt!! :-)


Så jäkla typiskt... Då har jag skrivit ett inlägg och kikar jag lite på en annan flik, och så blir jag utloggad! Jag blir lika irriterad varje gång!

Nåja, vi försökte laga sonens cykel idag men vi måste köpa ny slang och nytt däck igen. Ena slangen är trasig och ena däcket är knöligt. Jag är rätt sugen på att handla en ny cykel måste jag säga! 

Uppdaterar om sjukdomsläget i morrn. Jag hade tänkt jobba en del på dagen, men vi får se hur det blir om sonen orkar med dagis.

Nu är det 100 höjdare, och garanterat god natt sen!

Jag kommer att

söka andra jobb oxå, förhoppningsvis redan i morgon. Jag ska ringa ett städföretag jag har kontakt med via mitt jobb nu och kolla. Jag ska kolla andra grejor med dem oxå, så jag gör bort några saker samtidigt.

I morgon verkar det bli fullt upp som vanligt på måndagar. Vi ska väga och mäta både storebror och lillasyster på morgonen. Det är alltid skönt att göra bort sådant tidigt på dagen, så har man inga tider att passa sedan. Sedan blir det stan och handla ett sånt där skydd som ligger mellan ekerfästena och slangen i ett cykeldäck, så vi slipper få punka det första som händer. Jag ska fixa med en massa nycklar så att ett gäng lägenheter kan bli städade och förhoppningsvis slipper vi äta lunch på stan. Jag har lixom inte råd med det... 

Som vanligt på måndagar blir det körkortsplugg och det brukar vara ganska trevligt, även om han som ska ta kortet inte alltid gör "läxan". Jag hade ju någon sorts informellt förhör förra gången och jag blev riktigt impad! Han kom ihåg hur mycket som helst! Skönt! Nu blir det hårdkörning fram till sommarlovet så blir det lätt att ta teorin sen. Håll tummarna för honom!

Kanske, kanske, kanske hinner jag skruva ihop cykeln till storebror så han kan få prova den. Men bara kanske.


Puss och kram

Kort och koncist

Idag har jag varit på hv-övning och cyklat på min egen cykel idag, inte någon spinninghoj!

Sambon har varit hemma med barnen och skulle handla skor till sonen. Det blev en fika på cafét bredvid då skoaffären var stängd... Nu börjas det planeras för sommaren och vad som ska fixas och vem som ska fixa vad! 

Det ska bli skönt med sommar, men det ser ut som att det kan bli en del jobb. Om det blir nåt. Utbildningen är ju flyttad en vecka så det krockar REJÄLT med sambons jobb... Kanske finns det nåt städjobb i stället. Jag ska ringa runt lite i veckan och höra mig för.

Nu ska jag njuta av lugnet ett tag innan dottern vaknar av sin begynnande hemska hosta.

Bebismat

Idag när vi åt lunch, jag och storebror, satt jag och kikade på tv-sidorna i tidningen. Då säger han "bebismaten". ? tänkte jag, och kikade. Jag lade fram tidingen till honom och han fick peka på bebismaten. Det var två damer i bikiniöverdel på en bild och det var så klart bebismat! Jag tror vi måste köra lite mer av kvinnans anatomi....

Annars var jag in på expert och skulle höra varför det tar så lång tid med min dator som är på rep. Killen jag pratade med ringde ner till firman som ska fixa den, och fick sitta i telefonkö. Jag fick knata iväg och efter ett tag ringde han upp och berättade vad som sagts. Det är service! Fast jag har varit utan dator sedan den 2 april, och jag börjar vara ganska less... Sonen fick en klubba av en av killarna och han charmade nog en del av personalen. Jag tyckte han kunde fråga om jag kunde få två gig minne till min annars så trötta dator, men det gick inte hem. Jag förstår inte det!


Som vanligt på kvällarna är det tv. Vi hörs!

Det blir inte alltid som man planerat...

jag tänkte ju i vanlig ordning blogga igår, men dottern var inte på sitt bästa humör. Hon hade förmodligen magknip, för när jag körde lite knän-upp-mot-magen-massage blev det bättre. Hon var rätt hysterisk ett tag, men somnade till slut i min famn, liggandespå sidan så att magen hängde lite. Så klart mitt under Greys... Men vad gör man inte för sin dotter?


När vi hämtat storebror från dagis gick vi hem och började elda lite ute. Vi skulle äta grillkorv till mellis, och han åt två stycken! Med bröd! Han var nog rätt hungrig... Sedan gick vi in och mös och lekte lite tills det var middagsdags. Efter det är som dagen slut på nåt sätt. Dottern ska ju sova typ en timme efter vi ätit klart och plockat undan, ibland ännu mindre.

Jaja, idag har jag varit hurtig som få! Fast jag tog bilen till dagis i morse... En promenad på en timme ungefär medans lillasyster sov middag i vagnen, och sedan promenad till dagis. Efter mellis bestående av banan på bron, och sedan lite blöjbyten tog vi en prommis till, bara för att storebror ville åka lite mer ståbräda. Och så mat igen och läggdags.

I morse träffade jag en pappa på dagis som berättade att de ska gifta sig i sommar. Deras son har surrat massor om storebror hemma, och nu har han bestämt sig att han vill gifta sig med storebror! Så sött!

Dagarna bara försvinner, och inte tycker jag att jag hinner speciellt mycket heller... Fast idag har vi städat det värsta, och nästa helg sparkar jag ut resten av familjen för en dag. Då ska jag röja hela huset, utom garaget har jag tänkt. Vi får se hur det går med det...

Ehhh

Jag vet inte vad jag ska hitta på att skriva idag, det har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Eller JO!!!

Jag har planterat blommor, UTE!! Igår tog jag barnen och traskade ner till ICA, eller ungarna åkte vagn och ståbräda och jag knuffade på. Vi gick förbi sambons morbror och jag såg några krokusar lysa vid väggen så vi gick och kikade lite. Precis då kom han hem och jag frågade om han ville bli av med några plantor (de sprider sig) och det var bara att komma och hämta. Jag fick med mig lite tulpaner och irisar och nån annan sort oxå. Förhoppningsvis tar de sig, så att jag oxå får fina blommor! Jag ska fota i morgon och lägga upp en bild när jag får tillbaks min dator. Verkar ta två veckor till med den fart de håller nu.

Dottern är vaken så nu ¨måste jag sluta!

Fynd!

I helgen har jag fyndat, tror jag. Jag var på stan med min äldsta syster i fredags och hittade en jacka till sonen. 25% rabatt på den, och den passade perfekt och han kommer att klara sig ett tag med den. På samma ställning hängde det overaller, och jag blev lite sugen. Jag frågade en tjej som jobbade om det var 25% på dem oxå. Jo, om de hängde på samma ställe som jackorna skulle det vara det. Vi åkte hem och jag blev som lite sugen, så jag åkte tillbaka igår och köpte en. När jag skulle betala frågade jag om det var rabatt på dem oxå, och då sa hon i kassan att det inte var det. Konstigt sa jag, för när jag frågade igår skulle det vara billigare. Sa hon så, så skulle jag få rabatt även om det inte var det på  overallerna utan bara på jackorna. Så jag fick en jacka och en overall för 500 spänn! Rätt nöjd måste jag säga. 

Annars har vi varit ute och mått väl i solen idag, igår hann vi inte. Det kom folkt och avlöste varandra hela tiden och på eftermiddagen åkte vi och tittade på en av kusinerna som hade dansuppvisning och vi avslutade dagen på restaurang. I fredags var vi barnvakt. Vi gav bort biobiljetter i julklapp som nyttjades då. Ena barnet hann somna innan de åkte, och den andra var väldigt lätt att lägga, och sedan kom biobesökarna hem vid halv 11 eller nåt. Jättejobbigt att vara barnvakt! NOT!! :-)

Idag på eftermiddagen har jag och sonen skottat fram utegrillplatsen, så vi kanske grillar lite i morrn till lunch. Vi ska ialla fall testa trehjulingen på förmiddagen!


Trevlig kväll

Lycka!

Idag när jag åkt med Sixten till dagis ringde jag min farmor. Jag och Tyra åkte dit och hade med oss lite lunch (fläskpannkaka) och jag köpte lite bullar på vägen dit. Så lycklig hon blev när Tyra kom! Det värmer ett barnbarnshjärta när man ser en gammal släkting bli så glad. Vi var där en stund, men åkte vid 12 så att Tyra skulle somna i vagnen. Hon hade inte sovit nåt på förmiddagen och var rejält trött.

Men hur mycket äter damen??? Först en stor portion, typ lika mycket som jag äter, och sedan en frukt på det! Jag undrar lite hur det får plats i magen... Men det är bättre att hon äter mat i stället för en massa kakor och grejor.

Promenad till dagis för att hämta SIxten och som vanligt ville han inte komma hem. Visst är det roligt att han trivs där, men lite skär det i hjärtat... Jag hade lagt fram hans overall så att det skulle gå snabbt och smidigt att kliva i, och faktiskt så gick han iväg när jag pratade med en "fröken" och han hade tagit på sig overallen själv! Sedan var han klar långt innan jag kunde komma med Tyra och alla grejor i dagisväskan. Jag måste komma ihåg att hänga upp galonisarna så att de hinner torka tills i morgon.

Själv har jag varit iväg på gym. Fy vad tråkigt det  är att träna själv...Jag går mycket heller på gruppträning av olika slag. Tyvärr har jag inte så många som vill komma och träna med mig, så gruppkörning gör att det inte känns lika ensamt. Men nog kommer jag att vara lite mör i kroppen i morgon tror jag. Nu är det läge för duschen innan Tyra börjar sitt kvällspass med dålig sömn och kanske ett blöjbyte.

God natt!

Trevligt!

Så ja, nu har jag fått avreagera mig lite. Det blev en längre lista än jag tänkte mig, men det bara kom!

Visst är det underbart när solen kommit fram!! Man blir som på bra humör (när man inte kollar på fönstren) och allt går så himla mycket lättare! Att man tappat mellan 6 och 7 kg på kroppen gör ju inte livet tyngre (!) direkt.

Jag var iväg och körde ett core-pass igår, och det känns i ryggen och "kärlekshandtagen" sidomagmusklerna idag, I morrn har jag bokat in en tid i gymet, så klart blev det när kidsen ska sova så vi får väl se om det är ok att jag far. När jag var där igår, så träffade jag hon jag pratade med när jag teckande kortet och hon frågade hur det har gått. Jo, vi har varit sjuka i tre veckor sa jag, så hon förlängde prövomånaden till den 4 maj! Det var ju hur snällt som helst! Tack!

Idag tog jag en prommis med Tyra när hon skulle sova, och jag gick förbi ICA på vägen hem. Jag gick in på en skoaffär oxå, och kollade om de hade galonhandskar till Sixten. När jag frågade om pris så var det 70 kr för ett par utan foder. Detta var vid 11 nån gång. Jag skulle komma tillbaka på em för att prova handskarna och när jag skulle betala kostade de 80! Varför sa jag inget??? Jag får ju helt enkelt skylla mig själv... Men ibland tycker man att folk borde prismärka grejorna de ska sälja...

Nu har vi fått dagisplats för Tyra oxå. Det blev på samma avdelning som Sixten. Inte riktigt vad jag tänkt, mest för Sixtens skull så att han inte behöver vara med henne precis hela tiden. Jag är jättenöjd med personalen och barngruppen, som iofs kommer att delas. Alla -04 kommer att flytta till en annan avdelning, och det är 12 stycken tror jag det var, så det behövs lite påfyllning. Där Sixten går kör de med delad grupp på förmiddagen så det blir inte så intensivt får jag hoppas. Fast lite praktiskt är det ju när de är på samma ställe.

Nu börjar det vara dags att knoppa. Jag hade tänkt ringa min farmor idag och hälsa på i morgon, men jag hinner kanske ringa när jag lämnat Sixten på dagis. Jag ska in till stan för att prova ett par skor jag inte har råd att köpa, men jag behöver samtidigt ett par "vanliga" skor att synas i utan att jag ska måsta skämmas. Nu har jag bara nån sorts ecco-gympadoja, vinterskor och stövlar. Förutom militärskor av olika slag och mina partystövlar. Och tofflor.  Men så var det det där med pengarna igen. Och så när jag jobbar kommer det att gå bort någon dag från fp och så får jag inte lön förräns nästa månad för det jag jobbar nu. Men förhoppningsvis får jag tillbaks lite pengar som jag lagt ut i jobbet.

Nu ska jag borsta tänderna och knoppa ett tag. Det kommer en ny intensiv dag i morgon!

Puss på er alla och sov gott! Ni får gärna skriva en kommentar eller vad som helst. Det skulle vara skoj att ha en aning om vilka som läser!

Saker som gör mig arg

  • att vara utan pengar
  • fyrhjulingsmarodörer som kör som om de har stulit maskinen, minst
  • att vara utan pengar
  • folk som kör för fort utanför skolor och dagis. SKÄRPNING FÖRB. IDIOTER!!!
  • att vara utan pengar
  • folk som kör för fort förbi vårt hus. DET ÄR BARA 50!!
  • att vara ....
  • mig själv när jag tappar tålamodet med två trötta barn.
  • våren när man ser alla hundars bajs, och känner lukten av dem... högarna alltså. Skiter hundarna i diket där det är rätt igenvuxet går det bra, men när det är mitt på vägen blir jag ganska less...
  • tvn när den krånglar och jag inte får se/spela in House eller Greys
  • pengar... eller frånvaron av dem
  • fk som alltid har telefonkö!
  • vårsolen som visar hur skitiga fönster jag har. Ska nog skicka bort familjen en dag så jag får städa huset i lugn och ro!
  • folk med attitydproblem (själv har jag inga, varken attityder eller problem, eller så var det det där med ekonomin då!) Eller hur det nu var
  • när jag inte får göra saker klart, typ vika tvätten eller plocka i/ur diskmaskinen för att det är tusen andra saker som ska göras.

Kommer snart med ett trevligare inlägg!


Ska det gå bra för mig nån gång då???

Det ska alltid jävlas för mig när jag ska se eller spela in nåt på tv... Idag kraschade hela tv-servicen när House började. Så klart! Jag missade 10 minuter i början, men jag verkar klara mig ändå. Jag missade dock när House och Tritter (polisen) gjorde nån deal, som sedan skulle skita sig visade det sig. 

Och nu har så klart Tyra vaknat och verkar inte vilja sova, så jag kommer tillbaks nån annan gång. Kanske.

Oj oj oj!

Vad tiden går fort!

Jag har fortfaranade datorn på rep, så i det avseendet går den sakta... Det var några dagar sedan jag bloggade, men jag har inte hunnit! Eller så har jag prioriterat bort det. Det blir lätt så när datorn står i förrådet och man inser att det finns ett annat liv än framför datorn. Tråkigt men sant.

Igår var jag och tränade för första gången sedan början av mars! Det var över en månad sedan sist! Det kändes i kroppen må jag säga. Det var ett pulsspinningpass, som mer var hög puls än bra arbetspuls, men ändå. Det var skoj att trampa ut ordentligt! I morgon har jag tänkt promenixa på förmiddagen hade jag tänkt, om det är bra väder vill säga. Jag, och många med mig, blev lätt deprimerade igår när det började TOKSNÖA. Det kom rätt ordentligt, men idag har det varit varmt och solen tittade fram en stund nästan hela dagen så en del har hunnit försvinna igen. Bara hoppas att blidvädret håller i sig ett par veckor till!

Tyra har gjort lite framsteg de här dagarna. Hon kryper i stället för att åla sig för det mesta när hon ska fram. Hon har börjat resa sig mot saker och pannskåpen och trappan är i bästa höjden. Synd bara att det känns lite farligt just där!

Sixten håller på att upptäcka sin egna vilja och sina olika humör. Han har det lite jobbigt ibland, men man kan inte låta honom göra allt han vill hur han vill. Vi har våra duster, men det är rätt jobbigt att se när han blir ledsen och man vill prata med honom om varför man får och inte får göra vissa grejor. Nu är det upp till oss föräldrar att låta honom ha sina känslor, oavsett vilka, och visa att vi älskar honom mest i hela världen! Jag kanske ska läsa lite Jesper Juul och fundera lite. Har ni några tips på andra bra författare/pedagoger/forskare/uppfostrare man kan kika lite på? Bäst är ändå vi föräldrar, men man kan alltid få lite feedback och förklaringar på hur saker och ting kan bero av varandra.

Nu är det visst filmundervisning i soffan.

Vi ses en annan dag!

Roligt!

Tänk vilken skillnad det är från en dag till en annan!

Idag har vi haft besök på förmiddagen och efter lunch åkte vi iväg till havsbadet på Nimbys värld! Jag skulle försöka länka lite snyggt, men blogg.se verkar inte vilja samma som jag... Vi var några stycken och ungarna hade hur skoj som helst! Jag tog lite kort, men min dator är som sagt på rep det blir inga sådana idag. Eller i veckan överhuvudtaget tror jag. Lite tråkigt, men jag ids inte mippla med andra datorer än min egen. Särskilt när jag nu sitter vid en mac som jag precis lärt mig skriva @ på!

Jag som hade så stora planer idag. Jag skulle klippa Sixten och sedan dammsuga. Jag fick i alla fall luggen klippt på honom!

Nu ska jag se om jag kan kika på lite inspelat fram tills så ska det låta. I morgon blir det kanske två timmars jobb och sedan helg! 

Sug och svälj, trevlig helg!

En sån dag!

Tänk om man vore den perfekta mamman! Då skulle man alltid le och vara glad och ha maten klar innan man ens börjat! Men vad tråkigt det skulle vara...

Idag har jag och Tyra varit en sväng på jobbet och pratat lite. I helgen ska jag göra klart en lägenhet så att det går att flytta in i den på måndag. Jag måste komma ihåg gummihandskar, för det lär bli en del diskande...
Vi var hemma lagom tills hon skulle sova  innan lunch så vi varvade ner lite och jag lade henne i sin säng. Då fick vi besök och nyfikna damen ville inte sova så klart. Efter lunch gick det bättre, men då var jag så klart tvungen att väcka henne för att hämta Sixten på dagis. Ingen av oss har varit på något solskenshumör idag... Och så har vi städat, så det blev inte så mycket bättre. I morgon ska jag dammsuga och klippa Sixten och sedan får vi mer besök.

Nu ska jag duscha och ta hand om en hel del kläder. Var lite sugen på att bädda rent i sängarna, men då måste jag tvätta i morrn och det var jag inte lika sugen på!

'night pal

Då var det dags igen...

Förkylningen har brutit ut igen... Tyra och Sixten snorar, jag snorar men jag är inte så svullen i polyperna! Eller så beror det på medicinen jag äter... Tyra visar tendens på öronen igen. Nu har hon fått alvedon och sover.

Jag har kikat i en av jobblägenheterna ikväll. Det behövs handlas en del...

Nu ska jag sova! Jag var toktrött i morse, så istället för en promenad i SKITVÄDRET som var idag sov jag en timme med Tyra. När Sixten kommit hem och vi ätit mellis la jag Tyra igen och jag och Sixten mös på soffan. Då somnade jag igen... Tur att Brum finns! Och att vi har de underbaraste bästa barn som finns!

God natt!

Lite lugnare idag

än vad det var igår. Men jag glömde berätta en söt grej som Sixten kom med!

Sixten och Tyra fick följa med mig på jobbet igår, blev lite tajt... Där sitter ju en massa folk framför datorer överallt och när vi kommit hem och fixat lite summerar han dagen med att det var "många gubbar och datorer". Medelåldern ligger kanske på 25... Man märker att man börjar bli gammal!

Idag var vi iväg en sväng igen och fixade lite nycklar och annat krafs, men Sixten fick vara på "daavis".  Han hade hur skoj som helst och var som vanligt lätt svettig när jag hämtade honom. Jag var lite tidig så jag satt och kikade lite med Tyra i famnen. Ett, av många barn som gillar bebisar, kom och satte sig bredvid oss och tittade lite. Sedan kom en "dagisfröken" och hade ett annat barn med sig, och Tyra sträckte ut handen och kände lite på dem. Barnet med fröken blev rätt lycklig! När vi kom hem var det lite mellis och bad och däremellan lite pink i pottan. Så skönt när han inser att man kan kissa där oxå! Fortfarande är det länge kvar innan det är blöjfritt...

Ikväll har jag varit iväg på gym och testat lite maskiner. Jag får erkänna att jag är dåligt tränad... Men det ska bli bättre! Har jag tänkt.

Nu ska jag slappa lite och njuta av en kvälls ledigt. I morgon kväll ska jag iväg till en lägenhet och inventera. Förmodligen måste vi handla en hel del nytt.

Ses

Hektiska dagar!

Vilka underbara barn vi har! Idag har jag haft dem med mig för jag var tvungen att jobba lite. Jag hade tänkt köra till lunch för att kunna äta hemma och busa med barnen och försöka vara ute en stund. Jo hej vad bra det gick...

Vi åkte in till stan så vi var där runt halv nio i morse och började jaga städfirmor som kunde ta två ettor på eftermiddagen. Det gick som beräknat inte alls! Efter lunch kom chefen på att han pratat med en tjej som var sugen på att hjälpa till som kanske kunde hjälpa oss. Och hon kunde!!!! Hon tog med sig en kompis och de hade städat båda lägenheterna innan 17.00! Vilka änglar. Tyvärr hann det bokas hotellrum och annat så den sista kan flytta in i morgon.

Både Sixten och Tyra har varit hur snälla som helst även om jag stoppat in dem i bilen och plockat ur dem och hattat fram och tillbaka. Jag var inne på firman större delen av dagen ändå, så Sixten kunde rita lite och båda kidsen charmades allt vad de kunde!

Igår höll jag på hela dagen med info-mapparna som ska vara i varje lägenhet. Först skriva på svenska, vilket inte var något problem. Men en inventarielista på saker man aldrig använder de engelska orden för... Och allt skulle så klart vara tvåspråkigt. Jaja, har de nåt att klaga på så får jag väl ändra. Men jag tror knappast att de läser igenom allt supernoga...


Nu ska jag fippla lite med mapparna, och sedan är det sovadags!

Pinsamt...

Jag var och handlade efter jobbet idag, och när jag skulle betala kommer det upp "köp medges ej"... Jag blev helt paff!! Var helt säker på att det skulle finnas pengar då jag flyttat innan jag åkte då jag visste jag skulle handla. Tänkte på var jag handlat nånstans och kom bara på lunchen på 50 spänn. Ringde sambon som fick flytta över lite, och när jag körde hem och kommit över halvvägs kom jag på. Systemet! Jag höll riktigt på att skämmas ihjäl, och tackar gudarna (fast jag är i det närmaste ateist) för att det inte var någon kö!

Jo, jag har jobbat lite idag. Flyttat lite grejor och kastat lite annat. Gick in i en lägenhet där det såg ut som att den som bott där rakat av all kroppsbehåring och strött ut över golvet! Jag gick inte en sekund utan skor! Till slut klarade jag inte av att vara där, så jag var tvungen att dammsuga. Behöver jag säga att vi måste beställa flyttstäd??? Och inflyttning skulle visst vara måndag... Få se om jag måste städa. Ska prata med "chefen" på måndag. Jag fick ju inte direkt veta i god tid när det skulle vara inflyttningsklart, typ i fredags vid tre... Och nycklarna till lägenheten fick jag samtidigt. Men det ska nog lösa sig! Vi kan ju bara bli bättre på att kommunicera!

Sambon och barnen var hos kusinerna på sambons sida, och Sixten stannade kvar lite extra. Passade alldeles utmärkt då vi var tvugna att snabbstäda lite. Vi bjöd mina föräldrar på middag idag. Det var trevligt!

Bloggen liknar mer en egodagbok från min sida istället för livet som tvåbarnsmorsa... Men livet är underbart att leva, och jag skulle inte vilja vara utan barnen!

God natt, det är min tur att kliva upp i morrn...

Visst är det april???

Det kan man in alla fall tro när man ser vädret... Först snö så att det är alldeles vitt på taket, sedan börjar det regna. Jaja, snart är det maj och treårskalas!

Idag har vi bara varit på ranten känns det som. I förmiddags var vi hemma, gjorde lite trolldeg och dolade på med och tvättade lite för jobbets räkning. Jag ringde vc för att få komma och titta på halsen som gör ont. Eftersom jag haft ögoninflammation som gått runt hos hela familjen tyckte jag det var bäst. Jag fick komma dit efter lunch och ta lite prover. Som befarat var det virus, och inget man kan göra nåt åt. Börjar vara lite less på att inte kunna träna!!! Jag fick recept på avsvällande, då de trodde att polyperna sväller så att öronen gör ont och det kostade nästan 250 spänn! Hoppas att jag är hyfsat frisk till tisdag nu.

Efter vc (vårdcentralen om någon undrar) åkte vi in till stan för att prata lite jobb och fixa lite. Jag kommer att måsta jobba som en gnu i helgen, det visar sig att det är två lägenheter till jag måste ha klara på måndag! Undrar hur mycket som saknas i de två jag inte varit i.... Förhoppningsvis hinner jag fixa lite på måndag förmiddag.

Och jag har, dagen till ära, lånat svärmors dator! Hon har köpt en ny, och sambon har fått i uppdrag att se till att den är körduglig.

Nu är det kaffe, en baileys och så ska det låta!

Första dagen på jobbet

fast jag har hunnit med någon timme tidigare i veckan oxå. Ikväll blev det tre timmar inflyttning typ. Jag ska hålla lite koll på några lägenhetern i stan så att man snabbt kan flytta in och ut ur dem. Behövs det städas eller fixas nåt annat ser jag till att det blir gjort. Nu i helgen måste jag tvätta en del så att det är inflyttningsklart på måndag efter lunch. Och jag ska göra någon slags mapp med bra telefonnummer, inventarieförteckning cykelkartor och lite annat smått och gott. Alltid värst i början när allt är nytt och det ska skrivas hit och dit. Sedan blir det lite mer klipp och klistra.


Vad har vi gjort idag då?Sixten har varit på dagis och han var lätt att både få in i bilen och hämta när han skulle hem. Det kan vara lite knepigt åt båda hållen. 
Vi har fått ett spel från en bokklubb med posten idag, så det har vi spelat lite. Sedan ville han se björnbröder och han somnade så klart på soffan! Tyra sov samtidigt, så under tiden de sov förberedde jag för middagen så det skulle gå smidigt. Vi åt när sambon kom hem och sedan åkte jag iväg ganska direkt och var hemma strax efter nio. 


Nu är det lite tv innan det är dags att sova. Det blir några timmars jobb i morgon på förmiddagen oxå. 

Nu är det slut för idag
Tack och adjö för idag
Tänk vad mycket vi gjort 
och vad dagen gått fort
men nu är det slut för idag!

KATASTROF!!!

Jag har lämnat in min dator på rep... Den blir borta 2-3 veckor och jag sitter för tillfället vid en mac! Sambon fixar en windows-burk åt mig så jag känner igen mig på tangentbordet! Det blir nog inte så mycket fipplande med utseendet på bloggen tills jag får min ordinarie dator tillbaka. Någon som vill köpa en bärbar? Är lite sugen på en mindre dator, tycker den är lite stor och klumpig. Det blir mer påtagligt när jag sitter framför en som har 13" skärm istf 15.4".

Idag har jag varit och jobbat en sväng. Kikat runt i en lägenhet för att se vad som behövs göras. Jag glömde kolla upp vad det fanns för porslin och grejor... Måste ringa och kolla med "chefen" hur det gick! Han skulle dit och fixa lite ikväll.

På förmiddagen har vi tagit det lugnt. Tyra sov länge efter en orolig natt och när hon väl somnat för förmiddagsluren satte jag och SIxten oss för att kolla lite Emil i Lönneberga. När han sitter i mitt knä brukar han gnugga bakhuvudet mot min haka, och när han suttit så en stund säger han "Jag älskar dig"!! Tror ni mammahjärtat smälte? 

Nu ska jag försöka ta igen lite sömn. Det har blivit lite lite av den varan under sjukdomsperioden, typ två veckor


God natt! 

Vårtecken!!!

Idag var jag och sonen ute på förmiddagen. Efter att ha varit inne i helgen då vi inte varit riktigt friska, Tyra hade över 40 grader i feber söndagkväll och har haft feber hela helgen, så hade Sixten ungefär hur mycket energi som helst! Det har rasat en del från garagetaket, men det är fortfarande kvar lite snö. Så klart över dörrn in... Jag skulle försöka slå ner lite, och när jag står där ser jag ett bi flyga förbi! Jag blev lite paff måste jag säga! Och nej, det är inte ett aprilskämt!

Som sagt i helgen har Tyra varit sjuk och Sixten stor backeär inte helt frisk från ögoninflammationen.
Han har lite torkat gojs i ögonen på morgonen, men inget mer under dagen. Vi har hållit oss inne, och som jag tror jag skrev tidigare, så ägnade jag och Sixten någon timme till bak. Sambon ägnade några timmars byggande med honom oxå.

Febern har förmodligen gjort nåt med Tyras mage. Idag har jag fått bada henne två gånger med klädbyte efteråt, och igår räckte det med en gång faktiskt. Nu har jag tagit bort mjölkprodukter ur maten och gett lite stoppande, så vi får se hur hon är i morgon. Förhoppningsvis är Sixten frisk så att han kan vara på dagis och leka av sig lite. Så länge det är fint väder går det bra att ha honom hemma, för då är vi ju ute. Lite svårare är det inne, det är inte lika mycket plats att springa på och så måste ju Tyra vara med. Ute kan hon sitta i vagnen ett tag och sedan somna medans vi åker bob eller vad vi nu gör.

Nu har jag kommit på hur man gör med bilderna för att få texten vid sidan om! Man måste ju ha fullstor bild... Så enkelt var det! Mindre enkelt är att jag måste lämna in datorn på rep. Jag tappade ju laddaren på den för ett tag sedan. Några knappar är inte vad de borde, och jag borde dammsuga tangentbordet. Å-tangenten vill inte vara med mig så mycket. Nåja, jag ringde butiken där jag handlat, och hörde mig för. Jodå, självrisken ligger på 100 kr och det skulle ta två till tre veckor! Jag som ska börja jobba och måste ha datorn! Fast vi har ju några på lager, så det borde nog gå att lösa... Kanske ska sälja den här oxå, är sugen på en lite mindre. Men får jag inte den såld, så kör jag tills den dör. Några år alltså.

Nu ska jag mippla lite i min testblogg!

CS

RSS 2.0