Läger!!

I helgen har jag varit på lotta-läger. Det var väl 20 år sedan sist?!! Och det var hur skoj som helst!!
Det började i torsdags med tågresa. Vi åkte från Älvsbyn strax före halv sju i torsdagskväll. I Boden hade två tjejer redan klivit på, så vi hade ingen tid att förlora. Bag-in-boxen öppnades rätt snabbt och det tog inte så många timmar innan den nästan var slut... När vi kom till Vännäs hade jag och en annan tjej knatat iväg för att hitta en ledig toa. Det tog några vagnar... Vi hittade en jättesöt leonberger, där det visar sig att min gamla kollegas vovve är förälder! Det pinsamma är ju att jag inte var riktigt nykter, och jag har en tendens att SVAMLA då. Jaja, gjort är gjort och jag fick gosa med en leonberger. Det är inte varje dag! Nåja, tömd blåsa betyder att vi ska tillbaks till kupén. Men - DÖRREN ÄR LÅST!! Vi kan inte komma över till nästa vagn! Vi står där som två frågetecken och tittar ut igen. Då ser vi att tåget är delat! Vår del av tåget, alltså där vi bor, är på väg bort! PANIK!!! Jag kutar ut på perrongen och ska över i nästa vagn, när det står en växlare i dörröppningen så vi inte koms in! Jag svamlar på en massa om att vi ska över och så vidare och så vidare. "Ta det lugnt" säger växlaren, "vi kommer tillbaka". Så jag går snällt tilbaka, dyngsur om strumporna eftersom jag har skorna kvar i kuppen. Vi surrar på och så kommer det ett par danskor och vi surrar lite. Till slut kommer vårt tåg tillbaka, men det är ett antal vagnar till, så det blev en ganska lång vandring tillbaka. Efter några tågbyten var vi framme i Tranås där vi blev hämtade med buss till Eksjö.

Efter lunchen på Ing2 gick vi över till SWEDEC för att få en förevisning av minröjning och få veta lite om vad de sysslar med där. Väldigt skrämmande och väldigt intressant. Får ni en chans att veta mer, TA DEN!
Sedan tog vi en promenad dit vi skulle bo och fick gruppindelningar, slå upp tält och fixa lite andra grejor. Vi fick en väldigt intressant "föreläsning" om hur det kan vara att göra utlandstjänst i Aftghanistan, och jag lärde mig att mobilnätet inte heter "jalla jalla telenor". Lite lekar och annat smått och gott avslutade kvällen. Om vi sov gott i tältet? Med tanke på att det finns fästingar, att det inte var så varmt och att vi låg ett gäng fnittriga tjejer i tältet, så sov jag hur gott som helst! Huvudet var i en lägre position än fötterna, men det gick bara fint.

Lördagen var späckad med aktiviteter, och OS hade vi inte ens en tanke på! Vår grupp och en till grupp började med självskydd. Det var hur jobbigt som helst, och duschen på morgonen visade sig vara rätt onödig... Lite karta och kompass, där vi gick igenom olika sätt att skriva koordinater och att "norrut är alltid uppåt på kartan", vilket kanske inte är nån nyhet men alltid nyttigt att repetera.

Efter lunch gick vi ner till eksjös museum och kikade på militärhistoriska delen. Undrar varför man blir mer intresserad av historia ju äldre man blir? När jag gick i skolan fanns noll och inget intresse, men nu kan man ju kolla hur mycket som helst! Nästan. Vi hann med en kort sväng i trästaden Eksjö som visade sig vara riktigt mysig!

Det späckade schemat fortsatte med en lätt orientering som visade sig ta dubbelt så lång tid som funkisarna tänkt sig. Det tar ett tag att diskutera kartan och sedan kanske lite frågor, eftersom det var en tipsrunda vi gick. Efter dryga två timmar, en blöt sko och en skadad fot senare (inget av dem tillhörde mig) var vi framme vid hinderbanan. Den skulle vi gå runt, och vi fick poäng för varje deltagare vi fick över/under/genom varje hinder. Den enda vi inte klarade någon av oss var "armsving", öglor man ska hålla händerna i och svinga sig över till nästa ögla. Det var svårt, och jag är lite för svag för min tyngd... Annars klarade vi alla hinder, alla deltagare! Vi vann inte, men vi är ganska malliga ändå och det tycker jag att vi ska vara!

Söndagen var ganska kort, vi packade ihop och hade lite utvärderingar. Gruppfoton och lunch och sedan var det bara att packa in sig i bussen för transport till Tranås där vi skulle hoppa på tåget. Första tåget gick bra, men det andra från Nässjö blev lite försenat. En elledning var kraschad, så vi skulle vara tvugna att ta en omväg på ca 15 minuter som sedan blev en halvtimme. Vi som hade tänkt äta på centralen fick springa med all packning ett antal hundra meter för att komma från ena sidan till den andra och sedan kliva in i vagnen som var längst bort! Personalen på tåget från Nässjö hade fått se till att norrlandståget inväntade oss, och så klart var det ju bara vi som skulle på... Jag kan lova att det var ett slaget gäng som tog sig hem! Vi hade räknat med att vi skulle hinna köra in den där dryga halvtimmen som vi var försenade pga nässjötåget och ställde klockan på väckning halv 6.

Klockan 6 var vi i jörn eller bastuträsk, kommer inte ihåg vilket. Kvart i åtta var vi framme i Älvsbyn! Tur att vi hade fixat barnvakt! Ungarna var lite sena till dagis idag, men jag hade ringt och förvarnat, så det var helt ok. Då båda barnen är lite snoriga gjorde det inte så mycket att de fick vara en stund kortare. I morrn blir det nästan full dag, 9-14. Undrar vad jag ska hitta på då? Jag har tvättat tre maskiner idag, så det blir nog lite sängkläder och en hel del dammsugning.

Idag har jag fyndat!! Jag var tvungen att handla lite blöjor till lillasyster och passade på att köpa ett par galonvantar till henne. Storebror har ett par sedan innan. Intersport såg lite intressant, så jag smet in. Och kommer ut med ett par dyngsköna skor för 350 spänn! Jag var lite sugen på en jacka oxå, men jag ska nog vänta tills jag fyller 30. Jag har önskat en jacka då, men det kanske blir en slant. Kanske jag drar till Lule för att hitta en Everest på stadium. Jag gillar det märket, om man nu får göra lite reklam.

Nu ska jag nog dricka lite vatten och sedan knoppa. Det känns som att min kudde skriker efter mig!

Dagens höjdpunkt, det finns många... Träffa och krama barnen och en av de goaste kramar jag fått av min sambo! Jag tror att han saknat mig lite *fniss*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0