Gott nytt år?!!

Innovativ rubrik, eller hur?!!

Jag tänker inte ge mig på någon sammanfattning av året, eller jo kanske. Föräldraledig, sommarjobb, inskolning och skola. Relativt friska förutom nu på slutet och farmor hänger i än. Busiga barn som växer och utvecklas. Jag har börjat sälja plast och behöver fler kunder.

Fest i Luleå med mina gamla kompisar, och vi tog vid där vi slutade för ungefär tio år sedan. Ganska häftigt! Vansinnigt roligt hade vi, och vi var förvånansvärt lite bakis. Skönt! Jag klippte och färgade håret (presentkort i 30-årspresent) och snygg blev jag! Jag har kort i min telefon, men har inte orkat/haft tid att koppla ihop den med datorn än så det blir ingen synkning än.

Idag blir det firande från tidig eftermiddag. Vi ska till svärmor och svärfar kring 2 och ta julklapparna som blev kvar efter julafton, en massa mat så klart. Vilket jäkla frosseri. Jag har gått upp flera kilo under helgen, så nu blir det hårdkörning bara livet får komma tillbaka. Det verkar som att syrrans karl och deras äldsta dotter ska skaffa kort på samma ställe som jag är på. Då kanske jag får förlänga mitt ett år till där. Trevligt!

Nu ska jag hjäpa min karl att plocka undan här. Han är duktig och plockar undan frukosten medans jag bloggar. Rätt fördelning va?!! :-D

Gott nytt år på er!

Storkillen

Vi har peppat storebror sedan i september/oktober någon gång med att ge bort tuttarna/napparna till tomten. Tomten skulle sedan ge dem till andra, mindre barn som behöver dem bättre. Så igår när vi hade ätit frukost samlade jag ihop tuttarnna och lade dem i en kartong. Sedan hjälptes jag och storebror åt att slå in dem i ett paket som tomten skulle få.

När det sedan var dags att sova kröp storebror upp i sängen och sa "mamma, jag måste... inte ha tuttarna. Jag är stor nu". Sedan bredde jag om honom och gick ner. Efter en timme ungefär hade han inte somnat, så jag gick upp. Han var inte ledsen men låg och surrade och hade svårt att slappna av. Det tog inte lång stund sedan jag gått upp så sov han. Utan att en enda gång frågat efter tuttarna!

Ikväll somnade han gott i vagnen på väg hem från svärföräldrarna. Och sov vidare i sängen.

Lillasyster har varit lite svårare, men hon sover gott nu.

God fortsättning på helgen, och gott slut på året om jag inte loggar in mig mer!

Full dag

Vi har varit borta nästan hela dagen. Jag hade kunnat jobba om jag inte hade boka in en tid hos barnmorskan för nya piller. jag behöver pengarna, men det är svårt att få tider som passar hos bm å andra sidan...

När vi varit på vc åkte vi till en av systrarna och tog det ganska lugnt ändå. Vi blev bjudna på mat, både lunch och middag, och inte hjälpte jag till nåt heller *skäms*. Jag försökte fixa lite med något spel som inte funkade, men det gick inte att få till på min dator heller även om den passade bättre på systemkraven spelet hade. När jag skulle köra igång det för spel hängde det sig bara. Kan vara ett extra program man behöver, men det får vi ta en annan gång.

I morgon kommer sambon hem, men först ska vi handla mat och godis, äta pizza och klippa storebror. Hur mycket tror ni att jag hinner? Jag borde städa och diska och tvätta några vändor till oxå...

Sa jag att jag beundrar singelföräldrar???

Underbara barn!

Och fullt upp, hela dagarna. Den här veckan har gått mycket fortare än jag någonsin trodde att den skulle! Och därför har jag inte hunnit få bort all rentvätt jag producerad. Varför säger man tvätt? Jag måste vika undan tvätten? Det är ju ändå rena kläder man har framför sig, eller i mitt fall bakom mig. Jaja, jag borde ta rätt på det men nu ids jag inte.

Idag har vi haft fullt upp. Jag var bjuden på lunch av skolan och jag tog barnen med mig. Ganska självklart eftersom det är jullov för dem, och jag tyckte det var väldigt onödigt med barnvakt! Det gick väldigt bra, men först fick jag vara väldigt fräck och be ett par killar i klassen att flytta in ett snäpp vid bordet. Det är alltid smidigast att ha ett barn på kortsidan och sedan det andra mitt emot sig. Kidsen åt och busade lite, och när de blev less fanns det frukt de fick äta. Kanonbra eftersom de varit en aning tröga i magen... Storebror hade med sig en bil som han körde med i närheten av vårt bord, bara så att jag såg honom hela tiden. Lillasyster svansade på runt honom och mig, och fick lite mer frukt.

Hon somnade i bilen på väg hem, så hon fick sova tills vi kom till vårdcentralen. Det var dags för 18-månaderskontroll idag. Godkänt på nästan alla punkter, men hon har en sammanväxt som kanske måste rättas till, så vi fick en remiss till barn. Har vi tur kanske vi kommer dit i början av februari.

Middagsfix som vanligt, och storebror kunde väl ha ätit mer... Ständigt denna matfråga!

I morgon ska jag till BM för att testa ut nya piller, och sedan åker vi till min syster som svängde förbi idag när en av döttrarna var på stallet.

På måndag visar en kanal buktalargeniet Jeff Dunham, 21.55. Ska ses! Om inte annat så spelas in.

Nu ska jag se klart den gravida mannen och sedan är det knoppardags. Storebror sov gott hela natten mot idag och det har märkts på hans humör som varit på topp idag!

Beundran!

Jag beundrar ensamstående föräldrar! Fatta att varje dag fixa mat, tvätt, städ, disk och att busa med barnet/barnen! Jag är helt slut efter en dag! Och då fick jag ändå barnvakt så att jag kunde åka iväg och handla! Jag tror inte att jag varit så snabb med att packa upp varorna som idag...

Storebror har sett mycket bättre ut idag. Så här såg han ut igår
Idag var det lite lindrigare, men jag fotade från en annan vinkel. den karakteristiska vita munnen vid scharlakansfeber
Det ser ut som scharlakansfeber på alla beskrivingar,
men alla som har tittat saknar den röda tungan.

Ser att det ser helt sjukt ut mitt inlägg idag, men jag ids inte fixa

Lättnad

Vi var upp på akuten igår igen, storebror var svullen i ansiktet men det verkade vara ok med andningsvägarna. Jag ringde jourdistriktssköterskan och berättade läget, och hon sa att vi skulle komma in. Om vi hade bott längre bort tror jag hon skickat ambulans. Tur att vi bor rätt nära!

En rutinerad och duktig läkare tog hand om oss, och var lugn och bra, skönt även för en orolig mamma. Allt såg bra ut, och han klämde och kände på magen och under armen på storebror som klagad på ont där. Mjukt och fint i magen men en knöl under armen. Det sitter ju lymfkörtlar där så läkaren trodde på någon infektion i kroppen. Det och något som storebror inte äter varje dag eller något som ansamlas i kroppen kan vara en orsak till utslagen.

Storebror fick i alla fall en kortisondos till och vi fick stanna kvar ett tag för att se hur han reagerade på medicinen. Det såg helt ok ut, så efter totalt en timme fick vi åka hem igen. Med en extra dos med oss hem.

Jag sov i storebrors rum inatt, och jag är ganska trött nu. Hoppas det går lugnt och smidigt idag, så blir det en tidig kväll ikväll!

Stackars vännen

Inatt har jag inte sovit så bra. Konstant undran över hur storebror sover, om han har ont och om det kliar. Han fick en dos tavegyl kring halv 1 och sov sedan ganska bra. Jag baddade med en fuktig trasa där det kliade som mest. Kylbalsam hjälpte inte och det gjorde ont när jag strök på det under fötterna där det hade börjat klia och bli utslag. Tack och lov var de borta i morse! Men han hade fått utslag på nya ställen. Det är som att det ska gå igenom hela kroppen. Har det inte blivit bättre i morgon ska jag ringa vårdcentralen igen. Om inte annat för att få ut mer medicin, vi har bara en dos tavegyl kvar och den får han nog i morgonbitti.

Sambon åker ju på kurs i morgon, och kan förhoppningsvis komma hem relativt snabbt om det skulle hända nåt. Tur i oturen att lillasyster är hyfsat pigg.

Hjärtat gråter

Tomten är far till alla barnen

Jag kom ju på att det var ett tag sedan jag bloggade, och det är ju över tre dagar sedan!

Idag är den mest händelserika dagen sedan dess, så håll i er!

Storebror vaknade mellan 5 och halv 6, och sambon gick ner med honom, slog igång lite tv och gick och lade sig igen. Strax före sju ringde min väckare och det var dags att kika på luciamorgon. Mysigt! När vi skulle äta frukost säger storebror att det kliar och drar upp tröjan. Hur mycket utslag som helst på hela bålen! Och kliar som tusan gör det. Vintertorrhet tänkte jag och smörjde in honom. Jag fick fortsätta med kylbalsam men det hjälpte inte så mycket. Eftersom han ändå var pigg och alert så åkte vi iväg på en sedan länge inbokad juldag med sambons jobb.

Vi var på skeppet och det var lika många barn som förälrar. Rejält med bus var det! Varken storebror eller lillasyster hade tid att äta så mycket. Storebror ville iväg och leka och lillasyster somnade rätt snabbt i vagnen. Efter typ 4 timmars klättring och klängning fick vi besök. Tomten kom! Alla barn fick varsin julklapp och en godispåse. Storstilat! Storebror satt i mina knän och ojade sig, tänk om han inte skulle så nåt paket! Men det fick han såklart, och han glömde att säga tack... Men det fick han fram när han kom tillbaks till mig. Det var ju lite spännande att gå fram till tomten när det inte ens var julafton! Så länge det var bus så klarade storebror av klådan, men så fort han stannade av blev det bara värre.

På väg hem ringde jag svägerskan som jobbar på akuten, men hon trodde inte att det var nåt och om jag hade nån medicin hemma. Det hade jag så klart inte, och jag ringde jourdistriktssköterskan som fixade en dos. Det blev ibara lite bättre på två timmar, så jag ringde henne igen. Väntade en halvtimme/timme till och sedan åkte vi på akuten. Storebror var svulle både här och där och utslagen bredde ut sig. Vi fick nåt som innehöll kortison och lite mer tavegyl som vi fått tidigare. Det ska räcka till tisdag om vi behöver ge morgon och kväll. Har det inte blivit bättre då ska vi till vårdcentralen för vidare utredning. Förhoppningsvis slipper vi det!

Han sover då gott nu, stackarn. Han ville isäng när vi kom hem han!
Nu skulle jag bara bli av med min nästäppa som vägrar ge sig...

Må gott

Videolänk

Tänk vad bra det kan vara med teknik! Jag sitter hemma och går skola. Och bloggar utan att nån vet!!

Svärmor fyller år idag, men sambon ska ha kvällsmöte och är inte hemma förrän 9 nån gång ikväll och svärmor är bjuden på nån sorts teater/show eller vad det kan vara för nåt. Vi åker nog dit på söndag eftersom nästan hela lördag går till juldag med sambons jobb.

Själv har jag nu klet i båda ögonen, och taktets fuktfläckar ser ut att ha torkat. Det kommer hit en kille och mäter fukten i alla fall, bara för att vara på den säkra sidan. Undrar vad det kan ha varit för nåt, om nu inte hela taket är fuktigt så att fläckarna liksom flytit ut.

Det verkar som att vi har kafferast nu, så det är väl bäst att jag gör mig en tekopp till och bär ut lite sängkläder!

Vi hörs någon gång!

Vi fortsätter

att vara sjuka. I alla fall jag. Hostar värre än någonsin, snorar och är röd i ena ögat. Jag ringde vårdcentralen idag och fick komma dit. Möttes av en läkare, rätt trevlig att se på, och han kikade i näsan och halsen, öronen och lyssnade på lungorna. Allt såg bra ut, men jag har en rejäl förkylning. Inget bakteriell alltså. Han frågade om jag hade nån hostmedicin hemma, och det har jag men inget som funkar. Nu har jag en liter mollipect hemma. Nu har jag tagit en dos, och det blir en till ikväll. Förhoppningsvis hjälper det.

Idag har vi haft barnen hemma. Storebror gick på pottan och det var inte speciellt fast form det som kom. Nu på eftermiddagen kom jag på att det har varit sådär tidigare, när vi har ätit stuvade makaroner. Och det åt vi igår! Jag kan lova att vi har haft billiga barn idag! Två stycken busar och en knäckt mamma, det kan aldrig sluta bra! Vi överlevde tills sambon kom hem, och nu verkar båda barnen ha somnat. Lillasyster har blivit så seg på att somna! Jag vet inte vad det kan vara. Det har gått kanonbra hur länge som helst, men nu ett tag har det varit helt hopplöst. Vi har iofs haft en del sjukdomar, och det kan väl ha lite med det att göra. Förhoppningsvis blir de friska nu, och det är bara 3 dagar till jullov. Om de är så pass att de kan åka till dagis.

I morgon kommer jag nog att sitta hemma och plugga. Hänga med via nätet, tur det går framåt med tekniken! Håller på att köra in det nu, har liksom inte funnits tid tidigare idag.

Min käre sambo lekte med storebror och en ballong en stund. Plötsligt hojtar sambon till och pekar i taket. Vi har fuktfläckar! Och de är fuktiga! SKIIIIT!!! Jag ringde försäkringsbolaget och berättade läget, men han jag pratade med sa att de inte gör nåt ikväll ändå. Jag ska ringa dit i morgon så fort jag bara kan.

Nu ska jag försöka övertala sambon att se house med mig, och sedan ska jag kröa lite PVX-tester.

Vi hörs


#¤#%(Q"#?="¤U%#"`"#()%

Så vet ni kanske hur det är??

Idag fick vi ett rejält bakslag. Jag trodde att vi höll på att bli kvitt vår åkomma, men så kom den/det tillbaks idag! Nu har vi iaf fått receptbelagda grejor så nu hoppas jag verkligen att vi blir friska.

Känns väl så där lagom skoj att ha handlat medicin för nästan 1000 spänn den här månaden, och en del av pengarna till ingen nytta. Men det är väl så det är.

Och lillasyster vill inte sova som vanligt och jag har tenta i morgon. Få se hur det går... Nu ska jag bädda sängen igen

Fullt upp!

Hallå alla två eller tre som läser min blogg! Hoppas att ni kunnat gå vidare de dagar jag inte har bloggat Computer!
Jag har ju tenta på fredag, så jag har pluggat från söndag tills idag. Inte exakt hela tiden men det känns så! Jag har så klart bott i tvättstugan och vid spisen, men jag har hunnit göra några blöjbyten och lite städning mellan varven. Det ska bli skönt med jullov känns det som! Då är det så klart typiskt, sambon ska iväg på kurs måndag till fredag första veckan jag är ledig. Veckan innan julafton... Men men, jag har ganska bra koll på julklapparna, och maten ska vi dela upp mellan oss, jag och resten av familjen som kommer på julafton. 3D Santa

Nu har jag bloggat klart, men jag kommer snart tillbaka! Förhoppningsvis friskare än jag är nu, snorig och ont i ryggen. Jag ska se till att dricka en del så kanske jag sköljer ut lite virus.

God natt!

RSS 2.0