tenta

Vi har visst tenta på tisdag. Jag sitter hemma idag och "är på lektion". Inte nå mycke, jag läser bloggar i stället... Och kör en skärmdump när jag anser att det behövs. Det kommer att bli massiv kritik på denna kurs tror jag. Vilken tur att lärarn inte sitter hos oss! Jag är ensam från orten som följer med, och jag städar lite sporadiskt under tiden. Sedan måste jag sluta före alla andra, typ på en halvtimme, eftersom jag ska göra en massa saker innan jag ska hämta ungarna på dagis. Typ handla och skura av toan lite. Det kommer lite folk idag, och jag vill slippa skämmas över bakteriehärden som är här! Dags för vårstädning för en månad sedan!

Snart dags för rast, då ska jag skura av toastolen och spraya rengöringsmedel på storebrors stol.

Och grattis J för moppekortet!
Vi ses!

sommarjobb

Som bekant så sökte jag sommarjobb på Kappa i stan, och så klart fick jag inget. Företaget är med och sponsrar vår utbildning, ser till att vi får praktik och lär oss en massa om fabriken. Men vilka får sommarviktjänsterna? Jo, CHEFERNAS JÄVLA UNGAR! Även de som inte har någon som helst utbildning mot industrin, inte vill lära sig nåt om hur saker och ting funkar, inte kommer att jobba en sekund på industrin om de nu skaffar sig någon jäkla utbildning nån gång och inte glider på mammas och pappas förbannade bananskal! Och hur vet jag att chefsungarna har fått jobb? En klasskompis har pratat med facket, och de har visst försökt få nåt vettigt svar på hur i hela friden de tänkte, men cheferna gör så klart som de vill. Jäkla svågerpolitik. I morgon ska jag och mina klasskamrater skriva en insändare till tidningen och tipsa om nyheter. Hoppas att de lyssnar på oss!

Jag har drullat bort mitt headset till telefon. 600 spänn bara *poff* borta! Så onödigt!

Men annars är allt bra, jag har fått till några demosar, även om den jag skulle ha i morrn blev avbokad. Förhoppningsvis kommer vi att sätta in en lite längre fram mot sommaren när det är i början av semestern.

Knoppardags...

rubrik saknas

Nu var det ett tag sedan jag var här igen. Det händer kanske inte så mycket i mitt liv, och barnens rullar på de oxå.

Vi har hunnit vara i Ume en sväng, helgen som var. Jag hade med mig lite plast och fick en blygsam försäljning på drygt 700 spänn. Knappt lönt att skicka iväg, eftersom jag förmodligen kommer att gå back. Men då jag var i Umeå måste jag dra iväg den, eftersom jag inte kommer att åka dit något inom närmaste veckorna. Annars måste jag få tacka för en trevlig helg! Hoppas det gick bra för dig i Skeå!
Jag hade en bättre demo igår, och jag sålde för nästan 3700!! Och en demo till på söndag gör ju inte saken värre!

Storebror har tagit ett nytt steg i utvecklingen, han har börjat sova utan blöja på natten. Första natten var lyckad! Jag tror aldrig jag och sambon har frågat honom om han behöver gå på toan så många gånger någon gång förut... Jag tror storebror blev lite less på oss! Det är skönt att sova :-)

Storebror är snuvig, och det är bricanylmedicinering innan han ska sova. En otäck hosta håller mig vaken på nätterna annars, även om jag inte sover gott när jag vet att han inte är frisk... Jag dras även med en konstig huvudvärk som dunkar till när jag böjer mig framåt eller har lyft något. Det låter som att vi är jättesjuka och jag är superneg, men annars mår vi bra. Det är sol ute och hur underbart som helst, och det ser ut att bli kanon resten av veckan! GOOD BYE SNÖ!!!

Jag sitter hemma och kör skola, och lärarn frågar mig var alla i Pite är. Lite pinsamt när jag vet att alla har "hemmastudier"!!

Nu är det lite frågor att gå igenom, så jag ger mig här.
Ha en underbar dag!

Jubel och applåder!!

Vi försökte vara i stugan i helgen. Det gick en natt, sedan var lillasyster för sjuk för att vara kvar. Eller för sjuk för att mammas nerver och humör skulle hålla sig lugna. Men underbart väder, jättegod mat och lite för mycket dricka till gjorde det ändå till ett drygt superdygn!

Det bästa vädret har fortsatt, och idag trotsade jag bronkit (känns som att jag har det) och släpade med mig familjen på prommis. Storebror hade jag fixat cykeln åt på förmiddagen och han tyckte det var hur kul som helst att äntligen få trampa runt! Nästa projekt blir att ta bort stödhjulen.

När vi kom hem körde jag upp vagnen på bron och bestämde mig för att titta till rabatten på kortsidan.
              Så härligt!


Nu ska jag väcka lillasyster och så ska vi fika. Vad? Vårfika såklart!!

NU!!!!! NU!!!!! NU!!!!! NU!!!!! NU!!!!! NU!!!!!

Äntligen har vi en badkarspropp!!! Jag åkte iväg till en rörfirma och skulle beställa. Sambon har varit där tidigare, men slutade ut proppen då det skulle kosta närmare 800 spänn eftersom man var tvungen att ta hela mekanismen och inte bara själva proppen. Han införskaffade en propp som tyvärr inte funkade och båda gångerna jag badat har jag proppat med tvättlappar och hållt fast dem med foten. Det blev inga långa bad... Vi har dock kvar ett problem. Vi har stor toa men inget draperi för badkaret. Det innebär att mitt badvatten värmer upp toan och blir lite för kallt alldeles för snabbt. Jag har draperier, men de måste ha en stång som måste skruvas... Inte helt kul när det är kakel på toan! Men jag kan bada, och storebror slipper knyckla ihop sig i badbaljan vi använde när han var bebis!

Och lillasyster har feber. Men varför klaga? Vi har ju fått vara friska en hel vecka!

twitter

Har aldrig sett det och jag kommer nog inte att engagera mig heller...

Igår var det nog bästa dagen på våren hittills. Inte så konstigt med tanke på att det inte varat så länge, men ändå! Kring noll på termometern och strålande sol från en klarblå himmel. Vi tog oss iväg till stugan efter frukost och var sedan ute från halv elva till fyra nån gång på eftermiddagen. HELT UNDERBART! Båda mina systrar och deras familjer kom dit, och så mamma och pappa så klart. Jag och äldsta systerdottern tog på oss värsta fjortisfnittret och åkte bob och tefat som några riktiga busungar. Och så åkte vi ju järnet med lillasyster medan storebror klarade sig själv. Nu är det bara att hoppas att det blir lika fint i påsk!

Jag försöker plugga idag. Ni ser ju hur det går...

jobbåjobbåjobb

Tyvärr saknas det sånt just nu. Eller ialla fall ett jag vill fortsätta jobba med efter sommaren och utbildningen... De som gjorde sin praktik i Munksund har fått jobb, jag tror att alla har det. På Kappa där jag var har vi inte en suck i världen att få jobb i sommar. Kanske inte ens sen! Känns ju jävligt roligt med tanke på att jag tar mina sista studielån jag kan få för den här förbaskade utbildningen! Jag ringde och skällde på hon som anställer folk och undrade hur tusan de prioriterar när de tillsätter tjänster... Folk som inte ens vill jobba där sen får vara där i sommar utan att ens ha sökt. Att de tar trainees först har jag full förståelse för, men att vi som går en utbildning där företagen satsar pengar inte har en chans att få ser jag som rikigt illa. Någon som sätter emot? Jag kommer hem med ett brännbollsträ i så fall...

Superdupertack till Anna som låter mig städa hela deras semesterperiod från vecka 26 till 33! Det skulle vara kanon om jag kunde få komma och jobba där måndag och fredag kom jag just på. Måste se hur det ser ut med den möjligheten till veckan.

Annars är det väl rätt OK. Insåg idag att jag inte har råd med en ny dator, inte ens på avbetalning... Men så har jag ju världens bästa sambo! Han kan hjälpa mig med finansieringen men på ett villkor. Att jag skaffar en mac. Skulle vara rätt skoj att prova nåt annat, men jag måste nog ha en månads introduktionskurs först!


Nu märks det att barnen börjar bli större. Det har blivit mer och mer tydligt att de har utbyte av varandra, de leker och busar och bråkar precis som "syskon ska göra". Lillasyster har märkt att storebrorsan kan vara riktigt skojig, särskilt när han hoppar och busar i mammas och pappas sängar! Det är dock inte tillåtet enligt oss föräldrar, men de bryr de sig så klart inte om när vi inte ser... Hon har även börjat göra saker exakt lika som han gör, så nu får vi se hur länge han har tålamod med en klängapa! Men de har verkligen roligt med varandra nu!
I tisdags valde jag att ha lillasyster hemma så hon varit lite risig i magen under helgen. Storebror fick däremot åka, jag tänkte det skulle vara skönt för dem att vara ifrån varandra någon timme iaf, och speciellt när jag skulle sitta framför datorn och vara med på skolan så gott jag kunde. Storebror blev jätteledsen när lillasyster inte skulle stanna kvar! Han ville inte vara ensam på dagis! När vi till slut kom hem började lillasyster fråga efter brorsan...

Nu ska jag se om det har kommit upp nåt på fronter innan batteriet tagit slut...

RSS 2.0