!"#¤%&/()=?

Nej, jag svär inte. Jag vet bara inte vad jag ska skriva för rubrik!!!

Jag skrev en kommentar till en av mina idoler, och jag har fått svar! Gud vad roligt! Läs den, jag blir lycklig, ledsen och alla känslor man kan ta fram när jag läser. Hon har ett språk som gör att jag börjar skratta och snyfta om vartannat, det är så bra!

Som jag trodde, igår kunde vi lika gärna sluppit. Jag, en av mina bilkamrater och två till skulle göra upp eld. Jag och kamraten lyckades typ inom en minut efter vi börjat. De andra två kunde ha fått hålla på till idag om vi inte fixat det... Kanske dags att träna?? Intressant var det att bara jag hade en kniv med mig. Jag hade frågat dagen innan vad det är för klädsel, och jag tog mina "survival-kläder" och kniven så klart. Jag frågade även om man skulle ha med sig yxa, men det skulle inte behövas. Tur att kniven var med säger jag. Det var inte direkt finhuggen ved! Nåja, det grillades lax och kokades potatis. Och jäklar vad gott det blev!!! Jag kunde ha ätit ihjäl mig! Mmmmm, känner smaken än... Det blev dock en ganska lång väntan på att maten skulle bli klar, så vi letade efter nåt att göra och vi hittade ett boule-spel. Jag, bilisen och en till körde en match. Ingen annan ville vara med... Inga stafetter eller lekar av nåt slag var planerade, lite tråkigt när man ska få en klass att känna nån slags sammanhållning.  Ja ja, mätta blev vi. Och ungarna var hemma hyfsat i tid.

Idag har jag inte varit på solskenshumör!! Jag skulle fixa två lägenheter klart tills i morgon, och det skulle ha gått fint, om jag inte åkt förbi firman först... Ojdå, jag skulle visst fixa en till lgh! Men det fick jag hjälp med, men jag fick städa lite själv. Sedan var jag tvungen att handla lite grejor och det tog sin lilla tid. jag hade tänkt äta lunch på subland, men det hanns inte med. Jag fick stressa som en tok upp till kommun för att visa utdrag ur belastningsregistret, som man alltid ska göra när man söker tjänsk inom barnomsorgen och skolan. När jag kom dit pratade hon jag skulle visa pappret för i telefon, och jag väntade ett tag. Efter typ 7 minuter vände hon sig om och kollade om jag var kvar. Efter tio minuter gick jag. Så jäkla viktigt är det inte kände jag då. Får göra ett nytt försök i morrn, men då har hon säkert gått hem.

Sen har vi städat idag, större delen av huset. Nu ska jag vika tvätt. Igen.

God natt! Jag lär nog sova gott efter denna dag!

Trött

Jag hade egentligen inte tänkt skriva nåt idag, men var ju tvungen att gå in och kika statistiken. Jag har mina trogna "fans", hela två stycken eller så! Skriv gärna vad ni vill veta om mitt liv!

Idag har jag varit i Kalix igen. Och avslutat en kurs vi började med igår. Just det, vi har en inlämningsuppgift oxå. Ska vara inne om två veckor. Borde egentligen börja med den, så att den blir gjord men jag orkar inte idag. Förmodligen inte i morrn heller, så det blir väl sista kvällen eller nåt?!! Kursen var intressant måste jag säga. Både som medlem i en ny grupp och som lärare. Vi har iofs läst lite sånt, men det här var berättat av en riktig psykolog och inte en massa mumbo-jumbo-snack. Jo, vi har läst lite gruppsamverkan. Om hur personer kan vara och bete sig i en grupp, både ny och gammal. Intressant! Det fick mig tom att vilja läsa lite i en av lärarutbildningens tråkigaste böcker, "grupprocesser". Men den kanske är intressant nu när jag blivit lite äldre?!

I morgon ska vi kuska runt i Kalix lite, och det kändes väl så där nödvändigt att åka dit, men en av mina samåkanden skulle iväg, och jag är som lite sugen ändå. Jag ska göra upp eld. Tror ni jag lyckas? Måste fixa lite kläder ikväll, vi åker kl 7 från mig i morrn.

God natt!

Upptagen

Hallojsan!

En fullspäckad helg eller? I lördags var det kalas för en av kusinerna. Och surströmming med en massa gott till. Promenad hem och inte så sugen på att sätta sig framför datorn och blogga. Jag hann jobba lite på förmiddagen oxå, och det blir mer jobb i morrn och på onsdag. Det är två lägenheter som ska vara inflyttningsklara på fredag, vilket i praktiken blir på torsdag. Vi får se hur det går...

Idag har jag börjat på min nya utbildning. Jag och två tjejer till körde från Pite' till Kalix, och vi kanske får med oss en till resten av pendlingsperioden. Känns bra, och lite billigare. Det ska bli spännande att se vad som händer framöver. Kursledaren sa idag att det ser ljust ut med jobb när utbildningen är klar. Bara här i Piteå behövs det anställas 12-15 pers per år några år framöver för att täcka pensionsavgångar. Det låter ju bra! Surt bara att det inte finns nå lärarjobb, men det är inte så mycket att göra åt. Jag har skrivit in mig på viklistan, och idag har jag fått utdraget ur belastningsregistret (tomt) så jag ska bara visa upp det så kan jag börja vicka. Det känns oxå bra.

Nu skulle jag bara ha fått göra bort tandläkaren och fått godkänt så skulle det vara ännu bättre. Dessvärre känns det inte riktigt bra i en tand, så det kanske blir en lagning... Vi får väl se!

Nu ska jag nog glassa en stund,  det bär av till Kalix 07.30 härifrån i morgonbitti...

Det blev inget igår,

kanske för att jag inte hade så mycket att berätta??!!!

Lillasyster hade visst feber, så strax före mellis rinde det från dagis och jag fick åka och hämta henne. Så klart tog jag med storebror oxå. Jag tempade lillasyster, och jag kom bara upp i 37,5 med örontermometer. Någon som vet om/hur mycket man ska lägga på? Full fart var det, nästan, resten av dagen. Jag fick torka lite snor men inte mer än så. Jo, näsdroppar fick hon på kvällen.

Idag har de varit hemma båda två i kureringssyfte. Storebror fick sympati-vara-hemma. Vi var ute här hemma, hängde tvätt och var allmänt nyttiga allihop. Friska och krya barn verkar det som att vi har nu. Skönt! Vi har varit in till stan en sväng oxå, bode jobb och nöje. Vi har till och med varit på museum! En riktigt snabbsväng, men ändå! De har en Andy Warhol-utställning där just nu, och det var intressant att svischa förbi. Vi kikade på lite gamla cyklar och grejor oxå. För herrans många år sedan hade de som en by/stad uppbyggd, där man som besökare gick på gatorna och kikade in i olika hus. Den fanns inte kvar, och istället var det kontor och andra grejor. Tråkigt! Men säkert nödvändigt då de valt den lösningen. Vi käkade mellis på torget och handlade glass på coop. Sedan började det vara middagsläge för lillasyster, så det var bara att packa sig in i bilen igen och åka hem. Vi, i alla fall jag, hade en väldigt trevlig dag med större delen av familjen!

Idag har vi haft första dagen med uppehåll och sol som tittade fram större delen av dagen, för första gången på en vecka eller så! Ni ska tro att den var välkommen?!!! Hoppas bara det blir en fin dag i morgon oxå, då vi ska på kalas. Det blir surströmming och massa tillbehör, så jag tänkte inte köra bil hem... :-)

Sov gott alla tjuvläsare!

Nerförsbacke?

Jag kan vara hur effektiv som helst en eller två dagar, men sedan går det bara utför. Idag har jag tvättat en maskin och tränat iofs, men annars har jag inte gjort så mycket. Sovit middag. Typ. Jo, handlat oxå och det behövdes!

Syskonen har varit på dagis idag, och det går hur bra som helst. När jag kom hälsade jag på lillasyster först, för hon var närmast. Sedan gick jag iväg till storebror, och när lillasyster märkte att jag inte var bredvid henne blev det stora katastrofen! Mamma hade gått utan att säga hej då! Fast jag såg henne hela tiden... Kom ihåg att alltid berätta för era barn, ni som har, om ni ska iväg någonstans och lämna dem kvar. Det är ett jättestort svek att bara dra utan att säga till. Berätta också att ni planerar att komma tillbaka snart.

Jag ska ju till Kalix på måndag. Det är ett par stycken, ganska många, som ska från Pite-trakten så jag tänkte att vi skulle samåka lite. Jag ringde till ett gäng, men de flesta har bokat boende, så just nu är det bara jag och en till som ska köra mellan. Åtminstonde första veckan, sedan får vi se om fler hakar på. Hoppas! Det blir ju lite billigare så, istället för att betala dubbla boenden (hemma och där) och sedan tre mål mat om dagen (frulle, lunch och middag) när man kan dela på bensinkostnaden och ha ett boende och ha gemensam middag. Sedan får jag ju vara med barnen varje dag, och det är obetalbart!

Nu ska jag läsa lite andra bloggar, och sedan är det knoppardags. Sov gott!

Jag vet inte jag

Jag skulle slappa idag sa min sambo. Han har börjat om att jobba, ungarna är på dagis. De börjar vara ganska länge nu på dagarna och jag har några timmar att slå ihjäl hemma. Om jag slappade? Jag städade av det värsta på övervåningen, plockade ihop alla leksaker och dammsög, även nästan hela nedervåningen. Jag passade på att ta ur alla sängkläder och tvätta dem. Och en maskin till. Sedan åkte jag iväg på ÖoB och handlade lite duschcreme och lite annat. Dollar förärades med ett besök av mig, jag köpte näsdukar där förpackningen är prydd med döskallar. Det du Tess!

Sedan slog jag på tvn och insåg att jag höll på att missa en massa spännande OS! Fast det hade inte gjort nåt, det gick inte som alla svenskar hoppats på. Stackars Holm som tränat som en galning och inte får utdelning för det. Och Kallur!  Snopet att snubbla på första häcken! Jag vet att det var igår hon gjorde det, men ändå... Hoppas att Thörnblad fixar lite medaljhopp (!) till nästa sväng.

Hmm, det var väl typ allt. Jo, jag hämtade ju älsklingarna oxå. Lillasyster kommer alltid och hyperventilerar glatt när jag kommer! Storebror leker vidare en stund till...

I morgon ska jag försöka ta mig iväg och träna. Det känns som att det börjar vara dags efter semestern. Invägning var det visst oxå, men vad jag går in på tänker jag inte skriva här! Och kanske lite mätning av mage och andra otrevliga kroppsdelar.

Nu ska jag fixa vagnen så att vi kan lämna den på dagis i morrn.

Läger!!

I helgen har jag varit på lotta-läger. Det var väl 20 år sedan sist?!! Och det var hur skoj som helst!!
Det började i torsdags med tågresa. Vi åkte från Älvsbyn strax före halv sju i torsdagskväll. I Boden hade två tjejer redan klivit på, så vi hade ingen tid att förlora. Bag-in-boxen öppnades rätt snabbt och det tog inte så många timmar innan den nästan var slut... När vi kom till Vännäs hade jag och en annan tjej knatat iväg för att hitta en ledig toa. Det tog några vagnar... Vi hittade en jättesöt leonberger, där det visar sig att min gamla kollegas vovve är förälder! Det pinsamma är ju att jag inte var riktigt nykter, och jag har en tendens att SVAMLA då. Jaja, gjort är gjort och jag fick gosa med en leonberger. Det är inte varje dag! Nåja, tömd blåsa betyder att vi ska tillbaks till kupén. Men - DÖRREN ÄR LÅST!! Vi kan inte komma över till nästa vagn! Vi står där som två frågetecken och tittar ut igen. Då ser vi att tåget är delat! Vår del av tåget, alltså där vi bor, är på väg bort! PANIK!!! Jag kutar ut på perrongen och ska över i nästa vagn, när det står en växlare i dörröppningen så vi inte koms in! Jag svamlar på en massa om att vi ska över och så vidare och så vidare. "Ta det lugnt" säger växlaren, "vi kommer tillbaka". Så jag går snällt tilbaka, dyngsur om strumporna eftersom jag har skorna kvar i kuppen. Vi surrar på och så kommer det ett par danskor och vi surrar lite. Till slut kommer vårt tåg tillbaka, men det är ett antal vagnar till, så det blev en ganska lång vandring tillbaka. Efter några tågbyten var vi framme i Tranås där vi blev hämtade med buss till Eksjö.

Efter lunchen på Ing2 gick vi över till SWEDEC för att få en förevisning av minröjning och få veta lite om vad de sysslar med där. Väldigt skrämmande och väldigt intressant. Får ni en chans att veta mer, TA DEN!
Sedan tog vi en promenad dit vi skulle bo och fick gruppindelningar, slå upp tält och fixa lite andra grejor. Vi fick en väldigt intressant "föreläsning" om hur det kan vara att göra utlandstjänst i Aftghanistan, och jag lärde mig att mobilnätet inte heter "jalla jalla telenor". Lite lekar och annat smått och gott avslutade kvällen. Om vi sov gott i tältet? Med tanke på att det finns fästingar, att det inte var så varmt och att vi låg ett gäng fnittriga tjejer i tältet, så sov jag hur gott som helst! Huvudet var i en lägre position än fötterna, men det gick bara fint.

Lördagen var späckad med aktiviteter, och OS hade vi inte ens en tanke på! Vår grupp och en till grupp började med självskydd. Det var hur jobbigt som helst, och duschen på morgonen visade sig vara rätt onödig... Lite karta och kompass, där vi gick igenom olika sätt att skriva koordinater och att "norrut är alltid uppåt på kartan", vilket kanske inte är nån nyhet men alltid nyttigt att repetera.

Efter lunch gick vi ner till eksjös museum och kikade på militärhistoriska delen. Undrar varför man blir mer intresserad av historia ju äldre man blir? När jag gick i skolan fanns noll och inget intresse, men nu kan man ju kolla hur mycket som helst! Nästan. Vi hann med en kort sväng i trästaden Eksjö som visade sig vara riktigt mysig!

Det späckade schemat fortsatte med en lätt orientering som visade sig ta dubbelt så lång tid som funkisarna tänkt sig. Det tar ett tag att diskutera kartan och sedan kanske lite frågor, eftersom det var en tipsrunda vi gick. Efter dryga två timmar, en blöt sko och en skadad fot senare (inget av dem tillhörde mig) var vi framme vid hinderbanan. Den skulle vi gå runt, och vi fick poäng för varje deltagare vi fick över/under/genom varje hinder. Den enda vi inte klarade någon av oss var "armsving", öglor man ska hålla händerna i och svinga sig över till nästa ögla. Det var svårt, och jag är lite för svag för min tyngd... Annars klarade vi alla hinder, alla deltagare! Vi vann inte, men vi är ganska malliga ändå och det tycker jag att vi ska vara!

Söndagen var ganska kort, vi packade ihop och hade lite utvärderingar. Gruppfoton och lunch och sedan var det bara att packa in sig i bussen för transport till Tranås där vi skulle hoppa på tåget. Första tåget gick bra, men det andra från Nässjö blev lite försenat. En elledning var kraschad, så vi skulle vara tvugna att ta en omväg på ca 15 minuter som sedan blev en halvtimme. Vi som hade tänkt äta på centralen fick springa med all packning ett antal hundra meter för att komma från ena sidan till den andra och sedan kliva in i vagnen som var längst bort! Personalen på tåget från Nässjö hade fått se till att norrlandståget inväntade oss, och så klart var det ju bara vi som skulle på... Jag kan lova att det var ett slaget gäng som tog sig hem! Vi hade räknat med att vi skulle hinna köra in den där dryga halvtimmen som vi var försenade pga nässjötåget och ställde klockan på väckning halv 6.

Klockan 6 var vi i jörn eller bastuträsk, kommer inte ihåg vilket. Kvart i åtta var vi framme i Älvsbyn! Tur att vi hade fixat barnvakt! Ungarna var lite sena till dagis idag, men jag hade ringt och förvarnat, så det var helt ok. Då båda barnen är lite snoriga gjorde det inte så mycket att de fick vara en stund kortare. I morrn blir det nästan full dag, 9-14. Undrar vad jag ska hitta på då? Jag har tvättat tre maskiner idag, så det blir nog lite sängkläder och en hel del dammsugning.

Idag har jag fyndat!! Jag var tvungen att handla lite blöjor till lillasyster och passade på att köpa ett par galonvantar till henne. Storebror har ett par sedan innan. Intersport såg lite intressant, så jag smet in. Och kommer ut med ett par dyngsköna skor för 350 spänn! Jag var lite sugen på en jacka oxå, men jag ska nog vänta tills jag fyller 30. Jag har önskat en jacka då, men det kanske blir en slant. Kanske jag drar till Lule för att hitta en Everest på stadium. Jag gillar det märket, om man nu får göra lite reklam.

Nu ska jag nog dricka lite vatten och sedan knoppa. Det känns som att min kudde skriker efter mig!

Dagens höjdpunkt, det finns många... Träffa och krama barnen och en av de goaste kramar jag fått av min sambo! Jag tror att han saknat mig lite *fniss*

Näsan

på lillalsyster har fått sig en törn idag. Hon stöp på asfalten på dagis idag. Det är inte lätt att gå med stövlar och galonisar! Men det gick bra, och idag provade jag och sambon att gå in en stund så att hon kunde vara ute med fröknarna utan oss. Storebror kör på och busar som aldrig förr. Han stortrivs!
I morgon ska vi gå en miniprommis, så att hon ser att vi kan gå därifrån men komma tillbaka. Det är nog jobbigast för mamma skulle jag tro...

Idag kom kursdeltagarlistan och det är hur många som helst från Piteå-trakten. Jag ska väl försöka se till att vi kan samåka några stycken, det blir både billigare och trevligare än att bo kvar där. Att stanna de två veckorna kostar strax under 1700 kr, men om man samåker kan det nog bli billigare. Och så slipper vi åka från Kalix till Munksund och sedan till Kalix igen. Känns liksom lite onödigt. Andra veckan ska vi ju till Obbola, så då kanske de kan hämta upp oss i Piteå. Det skulle ju vara trevligt!

Jag får ganska trevligt med pengar den här månaden, förhoppningsvis. Jag ska försöka betala av datorn klart, så jag minskar min månadskost med nästan 400 kr. Det skulle vara skönt.

Idag blir det nog lite "lit candles" och film. Passande en dag som denna med maxat skitväder.

Åhåhåå!!!! Höll ju på att glömma!!! Pite Energi har varit förbi och märkt ut lite grejor som ligger nedgrävda på vår tomt, så snart kanske de börjar gräva!! Och så har sambons brorsa varit och tömt tanken på diesel, så nu är den tom oxå. Någon som behöver en 3-kubiks-oljetank? Eller bara plåten? Säljes billigt :-)

Inskolning

Denna vecka kretsar kring lillasyster tror jag. Det är inskolning på förskolan, eller dagis, vilket man då vill... Än så länge funkar det bra. Hon knatar omkring inne och undersöker rummen. Hennes favorit hittills är köket, så klart. Det finns lite matvaror, tallrikar, muggar och lite annat smått och gott som hon bär omkring.

Igår skulle en av pedagogerna ta kort på henne, men när hon kom nära blev det stora katastrofen. Idag fick hon ta i lillasyster och leka med henne. Det går framåt! Usch, lilla bebisen som håller på att bli stora tjejen. Jobbigt för mamma... Nä, än så länge går det ganska bra. Nästa vecka kanske det blir lite tyngre, när hon ska få äta och sova där.

På väg hem handlade vi ett par nya skor till storebror. Blev rätt sugen på att köpa nya skor till mig själv, men då var det ju det där med ekonomin...

Själv har jag varit på kårstämma idag med lottorna, och vi var jättemånga! 5 stycken! Vi brukar iaf få med nästan hela styrelsen, men många var bortresta idag så det blev som det blev. Men trevligt hade vi, som vanligt!

Lite duktig har jag varit idag, jag har dammsugit nedervåningen. Till och med hallen och förrådet! Sedan kom en av kusinerna och lekte med storebror. I sandlådan. Som innehöll blöt sand. Jag får nog dammsuga i morrn igen! Eller nästa vecka.

TV-glutt på er!

Nolia

Idag har jag och lillasyster varit på Nolia nästan hela dagen. Trevligt! Vi var ett par stycken och hade väldigt trevligt. Vi åkte kring tio och var hemma halv fem... En heldag med andra ord! Och förvånansvärt billigt! Jag handlade iofs en väska helt i onödan, men en kabinväska kan vara bra att ha nån gång kanske? Lite snopen blev jag, för man fick en sån där "påhängsväska" på köpet, men när jag skulle handla var de slut! Jag har mejlat firman och kolla vad man får för pris. Förmodligen alldeles för dyrt?!!

Nu på kvällen fick jag upp ett il, jag har sorterat en massa gamla räkningar. Med början -06! Fånigt men en ganska trevlig sysselsättning en gång per år eller så... Jag har börjat fixa vår "riktiga" huspärm oxå, dit alla kontrakt och annat ska.

Nu ska jag sova, ska försöka fixa lite bilder och grejor, men jag orkar helt enkelt inte på kvällen. Jag får se om jag tar med mig och mipplar lite när jag ska till Kalix.

God natt

Öl och inlines

Det är bevisligen ingen bra kombination.

Vi hade just kunnat ha en dödsolycka vid vår infart. En kille kom "uppifrån" och ramlade, han låg tvärs över vägen så att väja var lite svårt. ag stod i förrådet och hängde tvätt, visst har man kul en lördagkväll??? Precis då kom en bil och jag kikade ut genom fönstret och ser killen ligga. Hjärtsnörp! Ropar på sambon och går ut för att se hur det är. Bilisten hade oxå stannat och var en karl nånstans mellan 40 och 50. Tur var väl det, för hade det varit nån yngling skulle det garanterat ha gått för fort för att upptäcka han som låg på vägen och hinna väja.

Killen låg ganska länge, för jag hann se bilen som väjade, ropa på sambon och stoppa fötterna i ett par skor och gå ut. Och att han säkert låg en liten stund innan. Han hade fått en smäll under ögat och i pannan och förmodligen en mindre hjärnskakning. Han hade ingen aning om vart han skulle, och som tur var kunde bilisten skjutsa honom. Han hade ett hum om vilket område han skulle till iaf. Lite chockad blir man...

Ibland ska man ha tur, eller så någon "där uppe" som håller en hand eller nåt. Jag brukar inte tro på högre makter, men ibland så kanske man får göra lite omvärderingar...

Fy fan

Nolia och dop

Hej hallå!

Igår var jag på nolia och skulle försöka värva lottor. Folk kan väl ändå försöka vara trevliga i stället för att snäsa av en när man försöker säga hej??? Nä, jag blev lite besviken. Folk kan inte tänka sig att göra nåt vettigt några få timmar varje år, eller kanske lära sig en massa nyttiga saker som t ex hur man bör agera när man kommer först till en olycksplats. Tråkigt.
Inte hittade jag nåt annat än lite svampar till ett medel jag har hemma heller. Men jag ska dit imorrn så det kanske löser sig??

Idag döptes yngsta kusinen. En kort och fin ceremoni i kyrkan och sedan trevligt fika i Skogsgården i Böle. Där har jag just hittat vår festlokal när vi nu nån gång ska gifta oss. Blir nog catering och inhyrd diskare tror jag!

Nu har jag fått en 80GB usb-disk också, så nu ska jag snart blåsa min burk!

Sov gott!


Semester!!

Det var så länge sedan jag skrev nåt, så jag har glömt hur man stavar...

Det gick förvånansvärt lätt att ta sig upp i lördags. Vi gick både dit och hem, iofs ganska logiskt, men det var det värt. Lite kyligt, men helt ok!

Halva lördagen hade gått innan vi kom oss iväg till stugan. Vi skulle packa och handla och fixa en massa grejor innan vi kunde åka, men belöningen lät inte vänta på sig! Surströmming!! Jag hann dock bli lite nervös innan vi handlat klart. Sambon gick in på ICA och jag och barnen stannade kvar i bilen. Storebror satt och ojade sig lite, han sa att han var konstig i magen. Jag som är lite av en emetofob, skyndade mig att ringa sambon och bad honom handla en hink. En vara vi inte alltid har med oss i bilen. Jag klev ur bilen och hämtade storebror och vi busade på parkeringen en stund. Jag kollade givetvis av innan jag ens tänkte tanken. Vi hade typ 10 platser lediga runt vår bil. Ingen förbättring och vi höll tummarna. När vi kom fram var det inga problem! Förmodligen första gången han kände magpirr av längtan, spänning och lite nervositet kanske?

En massa bus, lite regn, för mycket mat, godis och onyttiga drycker sätter sina spår. Tur att semestern snart är slut! Då kanske man kommer igång med promenader, träning och nyttigare kost...

I morrn är det nolia. Någon som ska dit? Uppsök bandvagnen och signa dig som intresserad!! Till vad?? Lottorna så klart!

Fredag

Kräftskiva

Sovmorgon i morrn.

God natt!

RSS 2.0