feber

Tyra har feberSicky, hon har legat strax under 40 hela dagen. Alvedon hjälpte inte så bra, så vi har fått tag på Ipren. Lös i magen men god aptit, så det är nog ännu en reaktion på Laktulos. Nu blir det bara behandling var tredje dag eller så, vi får väl se i morgon hur det är.

Alltså har vi tagit det ganska lugnt idag, vädret ute har inte direkt inbjudit till uteverksamhet även om det varit varmt. Nästan sju grader! Det har droppat från garagetaket idag så man kan tro att det regnat ute! På förmiddagen, halv 10 när jag skulle lägga Tyra lade jag mig själv oxå. Jag vaknade kl 6 i morse och började hosta så jag klev upp en stund tills det lugnat sig. Jag skulle bara vila lite, Tyra somnade direkt och jag en kvart senare. Jag vaknade halv 12! Det finns ett lite sömnbehov i tvåbarnsmorsans kropp... *gäsp*

Sixten har varit rätt rastlös dock. Lite Soccer Ball och Balloonsfunkar för att hålla honom igång inomhus, och så har han hjälpt mig starta en Washing Machine. Nu höll han på att somna hos mig i soffan. Vi tog en turbotandborstning och sedan höll han på att somna på skötis. Jag sa åt honom att han skulle få vila om han ville, men "man kan inte sova på skötbordet, man sover i sängen" sa han då! Det är ju så att mammahjärtat svämmar över av kärlek ibland jämt!

Jag har suttit och mipplat med en testblogg idag, men jag får inte riktigt till det som jag vill ha det.  Jag har btw lärt mig hur man får in filmer i bloggen! Frågan är bara vad man vågar lägga upp. Vi vill inte att filmer och bilder ska användas till nåt tokigt!

tredje inlägget, tjatig?

Jag utmanade ju er stackare som läser min blogg. Hur går det med knipet? Här går det inte bra, 10 ggr idag kanske...

Kniiiiiip!!!!

tuffa barn

Nu ska vi se om det funkar bättre med bilderna! Jag ska försöka få dem lite snitsigt bredvid texten så att de inte "sticker upp" från texten.


 


Det funkade inte så bra... Jag ska se vad jag hittar för funktioner, kanske kommer det lite nya i morrn oxå.

Vår i luften?

Vilken härlig dag - a a a aa
Vilken härlig dag - å å å åå

Fast det skulle visa sig att det inte var rätt, men så sjunger jag i alla fall! Så då får det vara så!

Nu har jag fått antibiotika för mina ögon, de andra får vänta tills efter helgen om de inte blivit bättre. Man ska ha gått med inflammation en vecka för att få "meducin". Sixten ser betydligt bättre ut i ögonen, men det gjorde han igår oxå och vi fick tvätta rejält i morse.

Idag har vi trotsat alla "sjukdomar" och gått ut på eftermiddan.

Här hade jag tänkt lägga in lite bilder på kanoncoola kids, men det verkar inte funka så bra. Jag har snart samlat ihop bilder för en hel kavalkad ju!

Till middag var det fajitas idag, och faktiskt så drack jag lite pilsner till. Mätta blev vi då så det räcker!
Sen har det inte hänt så mycket mer. Lite tv och sedan medicinering och sussa.

I morgon ska det visst vara omflyttat på div. servrar så det kanske blir lite nytt utseende i morrn?

Kanske lite friskare?

I morse vaknade jag kl 6 av att Tyra lät lite halvmissnöjd i sängen. Laktulosen! tänkte jag, när hon var kladdig på pyjamasen. Men så var det inte... Det hade kommit upp i stället. Det var bara att riva ur sängen och ta ner henne till duschen. Sedan spänd väntan. Hon var vrålhungrig till frukost som vanligt och åt som en häst. Samma till lunch och middag. Inget fel på aptiten alltså! Däremot kladdar Sixtens ögon än. Sambons verkar slå igen efter ett par dagars irritation. Vi får hoppas att det inte börjar går runt runt, för då blir jag tokig!

Sixten har varit aningens rastlös idag, efter att fått vara inne ett par dagar. Så, efter lunch bestämde vi oss för att baka. Jag vet att det kanske inte är det bästa man kan göra när man inte är helt frisk, men vi tvättade oss NOGA innan, under och efter. Och vad gör man med en som klättrar på väggarna???
Innan man bakar måste man ta på sig förklädet     och när man bakat klart måste man ju få smaka! Det blev enkla grejor, cornflakeskakor *nostalgi* och chokladbollar. Sixten var kanske inte så sugen på att rulla bollar, han var mer sugen på att äta!

Jag tänkte se Greys som jag spelade in igår när vi var själva, jag och Tyra, i morse. Det gick bra att se två minuter av "So you think you can dance" som var före och sedan tog det tvärstopp! Det gick inte ens att spola fram och se en bit in... Tur att det går i repris på söndag!! När jag ändå är inne på tv, jag trodde att jag missat nåt avsnitt av "privade practice" men det har jag inte heller! Förmodligen har de hoppat över en vecka och nästa avsnitt går på fredag. Iofs mitt i middagen, men FÖRHOPPNINGSVIS går det att spela in.

Jag har jordens rethosta och inte har vi speciellt mycket hemma som kan dämpa den. Husmorstips någon?

UTMANING!!! Hur många knip gör ni per dag? Jag måste bli bättre på det... Jag behöver nån som pushar mig!!!

 Nu ska jag se Antikrundan *tantvarning* och sedan lite Gordon. Jag lär väl hosta mig igenom natten, så jag hoppas att ni andra får sova gott!

En sjukling rapporterar...

I morse var Sixten igenmurat på ena ögat.    Jag ringde på vårdcentralen direkt för att höra om vi skulle göra nåt när vi var tre som har ögoninflammation. Jag fick prata med en kändis och det kändes faktiskt ganska bra även om hon inte sa några oväntade saker. Så, vi har tvättat ögon idag för allt vad vi varit värda och så rev jag ur sängkläderna och tvättade dem i 90 grader. Bakterierna överlever visst på kuddarna oxå... Nu är jag ganska sugen på en tumlare måste jag säga! Jag snorar som aldrig förr och har fått ett sånt där svid i näsan. Ni vet en punkt i näsan som sticker och jävlas när man ska snyta sig eller tvätta sig i ansiktet. Jag får kanske smörja mig med inotyol så jag läker ihop.

Tyra har fått messmör och laktulos idag, och det har gett resultat! Förhoppningsvis behöver hon inte ha ont när det ska till A nu. Hon är inte så bra på att dricka, men vi försöker trycka i henne vatten allt vad vi bara kan.

Idag har jag fått tag på dem jag ska jobba med! Vi skulle ju ha ett möte i morrn, men det bokade vi om till på måndag. Förhoppningsvis är jag frisk då och de jag ska träffa på jobbet. Följetongen fortsätter!

Och hör och häpna!! Fast det kanske jag skrev igår, vi har fått upp listerna i vardagsrummet! Och vi har fått huset städat!!! Sambon konstaterade att vår soffa börjar vara färdig, men det är kanske inte så himlarns långt borta till en ny... Vi får väl se. Vi ska ha ekonomi för det oxå.

Dagens Sixten!     Han höll knappt på att ta sig ur lådan sen...

Snart ska det visst göras om lite här på blogg.se. Lite nya funktioner och nya layouter. Det ska bli skoj att se hur det blir!

Nu ska jag ta mitt snorpapper och gå...

Vi ses

Det svider

under näsan... Inte roligt att vara förkyld!  Ögoninflammationen har inte gett med sig helt än, och nu verkar Sixten ha fått det oxå. Ska bli intressant att se hur vi ska lösa lunchmötet på torsdag...

Tyra har börjat krypa! Jag har filmat in action, men det är svårt att lägga upp på bloggen... Jag har slutat amma oxå, så hon börjar bli stor tjejen! Hon är fortfarande knallhård i magen och hon har ont när det ska till A. *stackarn* Jag försöker trycka i henne vätska och all lösande kost jag kan tänka mig, men det ger sig inte. Tips någon?

Jag ska spraya näsan innan det är House, det hjälper inte att snyta mig...

Jag har just sett ett sovrum omvandlas från strikt vitt till gräsligt leopardmönstrat. Vi kommer inte att göra så! Däremot har jag handlat två tavellister idag! De hade rea på ett företag som firar 5 år i år så jag skyndade mig in. Jag passade på att kolla efter en lakansträckare oxå, och de ligger på 250 spänn.


Nu händer det en massa andra grejor här.

Vi ses!

En sån helg!

Efter en hektisk helg tar jag mig tid att sitta framför datorn ett tag. Egentligen borde jag städa förrådet, men det ids jag inte!

I fredags åkte vi upp till stugan. Det var väl kanske inte bästa vädret, det snöade och blåste lite men det var inte kallast. Det lättade upp och vi var ute tills större delen av familjen kommit. Det var en del att packa in i den minimala kylen och frysen. Eller frysen var inte så liten.. En hel friggebod! Utan isolering och värme (inte påslagen) var det lika kallt i den som ute och funkade alldeles utmärkt som frys. Vi käkade sallad och ärtsoppa til middag och hade allmänt trevligt. Gubbsen gick ut och vi fick lägga kidsen i lugn och ro. Jag och några av syskonbarnen svamlade på en hel del och fastän tvn visade så ska det låta, missade jag större delen av programmet! Jag satt säkert två meter från den, så det var rätt bra jobbat tycker jag själv!

I lördags var det soligt och fint men ganska kallt. Eftersom Tyra haft öroninflammation höll vi oss inne en del, men när hon skulle sova gick jag en prommis med henne och lade filtar för alla öppningar så det inte skulle bli så kallt och blåsa in och jag passade på att åka bob med Sixten. Det var skoj! Jag passade på att tjära in ett par rätt gamla skidor, som både jag och en av mina äldre systrar åkt på och efter lunch satte vi fast dem på Sixtens fötter. Det gick kanon! Vi hade så klart inte kameran med oss, men vi lånade min mammas. Bilder kommer när ni hunnit glömma detta inlägg och jag synkat över bilderna. Jag filmade lite oxå, men det kan jag inte lägga in här tror jag... Äldsta systern och hennes familj kom upp strax innan lunch och lillebror anslöt mellan lunch och middag.
Jag hade börjat känna mig konstig i ena ögat, ungefär som att jag hade finkornigt sandpapper i det. Det kladdade igen ganska ordentligt på kvällen och jag hade ganska ont... På söndagsmorgonen när jag vaknade kunde jag inte öppna det. Jätteskoj! NOT! Jag fick i alla fall komma och äta hos svärisarna och där var det ganska stillsamt, i alla fall fram tills vi åkte. När min svägerska (sambons brorsas sambo) såg mitt öga stannade hon tvärt! Ögoninflammation är ganska väldigt smittsamt och det vill de inte ha!

På bilden är det ungefär 1/3 av svullnaden när det var som värst...

Jag har säkert pratat om att vi planerat att gå på Mora Träsk på lördag. Idag skulle jag kolla upp om det fanns biljetter kvar, och vad de kostade. "Vill ni bara ha mat eller vill ni ha boende oxå?" frågade jag hon som svarade. "eehhh" svarade jag, "vad kostar det?" Och hör här - 200 spänn för en vuxen och 100 för barn! Och det går inte bara att komma på träsket! Vi kommer inte att åka dit...

Sixten och jag satt och degade en stund innan det var läggdags för honom. Jag filurade ut en krokodil, och han hakade på! På hans tandborste är det en krokodil som har fåglar på ryggen. Detta är krokodilen utan ombyggnationer

Jag ska sitta och lära mig mippla lite i photoshop, så det kanske kommer en modifierad krokodil nån gång!

Tack för idag, slut för idag. Hej då!!

Jag har för mig att jag skulle skriva nåt mer, men det föll bort...

Pappa upp och ner

Idag har vi inte gjort så mycket. Jag gick och lämnade och hämtade Sixten på dagis. Medans Tyra sov såg jag House som jag spelade in igår och när hon vaknade Vacuum jag större delen av nedervåningen. Sixten var på dagis då.

På väg hem panikhandlade jag lite så vi i alla fall skulle kunna göra plättar till Dinneroch när vi kom tillbaka passade vi på att vara ute lite. Det var ju inte bara lite härligt ute idag! När vi gick in gjorde jag mat till barnen och eftersom båda passade på att bajsa efter det  Shower vi allihop. Sedan gräddade jag några plättar till mig själv och åt nästan direkt ur pannan. Vi skulle bort och det var lite halvstressigt... Vi som inte skulle vara borta så länge kom hem halv 8, då brukar ungarna sova!

Idag satt Sixten och kikade på sin vattenflaska. "Där är pappa upp och ner! Vad är det mer för bokstäver?" Och så rabblade vi lite. Det var ett litet n där oxå, och det sa jag åt honom. "Nä, u" I hans hjärna var det ju ett U fast upp och ner det oxå. Allt har en logisk förklaring!


Tyra har nästan börjat krypa! Hon ställer sig ledigt på knäna och står en stund. Ibland lyckas hon få fram benen så att hon tar sig framåt, men det sitter inte riktigt än. Snart så!

I morrn ska vi kika på ett alternativ till dagis åt Tyra, sedan ska jag försöka slåss på affärn. Jag lär ju inte vara ensammen...

Ha! Idag gick jag iväg med ett kort som kommit fel i posten. Det visar sig att hon som skulle ha det är min gamla SO-lärare! Och bor bara tvärs över gatan...


Natti natti

Alltså det där

vardagsrummet blir nog aldrig klart. Idag har vi fått tag på den sista golvlisten och en bit dörrfoder som ska upp. I morrn ska vi städa. På torsdag ska vi handla. På fredag kanske vi åker till stugan om det inte är alldeles förjävligt kallt och stannar till på söndag. Då är det middag hos svärpäronen. Har vi riktigt riktigt tur kanske vi hinner slå upp dem i morrn! Det skulle vara trevligt. Jo, vi har bytt några taklister oxå. Det var längsgående sprickor i en del av dem sambon skaffat hem tidigare. Nu ska vi se om det blir några bilder från fönsterväggen! Fast det såg jag ju att jag redan haft så det blir inget av det...

Idag har jag gjort 2 av 3 saker jag skulle. Jag har ringt till ett potentiellt dagis till Tyra och ringt om lägenhetsjobbet. Fick inget svar därifrån, så vi får väl se om hon blir frisk nån gång! Jag har inte sökt skolan än, ska skaffa lite mer papper först. Lite arbetsgivarintyg och annat.

Ikväll fick jag åka hemifrån ett tag. Vi hade möte med Lottorna, och det var lika trevligt som vanligt! Först lite vanliga mötesgrejor och sedan supersmarriga smörgåstårtor och lite annat gott! Tur att jag ska börja om att träna snart.
Sugen på att träffa alla möjliga människor och samtidigt växa som person och få en massa erfarenhet som man har nytta av i ditt andra liv? Välkommen!! Vi behöver fler av alla sorter! Vi brukar ha vansinnigt roligt på våra träffar och övningar.Bounce

Nu ska jag borsta tänderna och knoppa. House får jag kanske se i morrn när Tyra sover och Sixten är på dagis.

Jaa du Jidhe

Det har varit full fart hela helgen och jag har inte idats sitta vid bloggen...

Medicinkuren går bra, eller vi får i henne den under lite protester. Den verkar då funka, för hon blir piggare och har inte ont. Ögonen kläggar inte lika mycket heller. Skönt!

Happ, i lördags åkte sambon och Sixten iväg på korvgrillning och uteliv. Jag och Tyra var hemma, jag ville inte iväg på älven med henne och hennes öron. I stället städade jag toan och plockade bort här. Jag hann förbereda nästan allt till maten vi skulle bjuda på senare innan schlagern. Maten blev ruggigt god måste jag säga. Man ska inte krångla till det! Ugnsstekt lax med pressad potatis och vinsås. Och vin till!

Sedan schlagern. Vad ska man säga? Perelli som vinnare var väl inte helt otippat. Synd bara att det är juryn som bestämmer. Svenska folket (fjortisarna och "tanterna") har sina favvisar de röstar på. Jag ska inte klaga för jag har inte röstat. Det var visst en välda massa ballader så att skicka ner en poppigare låt kanske blir en hit?

Det går för sig att ta ett glas vin nu när Tyra äter flaska på kvällarna. Nu ska vi bara få henne att sova hela natten! Fast hon vaknar bara två gånger så det får man väl kalla godkänt.

Så typiskt! Jag har skrivit en hel massa och sedan har jag visst varit inaktiv på sidan så när jag ska förhandsvisa så har jag blivit utloggad!

I morgon måste jag göra lite nytta. Jag måste ringa och kolla upp förskola/dagis till Tyra. Sedan ska jag söka utbildning och kanske ringa och kolla hur det går med lägenhetsjobbet.

Som vanligt på måndagar har vi haft körkortsplugg och nu är det filmvisning. Idag är det Pistvakt som snurrar i DVD:n. Så länge det är en DVD. Snart blir det väl Blu-ray?

Tack och godnatt

Tredje kåvepeninkuren

för Tyra. Den första gjorde vi bort i slutet av oktober. I höstas alltså.
Vi fick tid 9.50 och fick komma in nästan halv 11. Snabba ryck! Läkaren vi fick träffa var jättebra med barn! Först ägnade han några minuter åt Sixten. Han fick prova stetoskopet både på sig själv och på Tyra. Sedan blev han tittad i öronen och näsan! Vad det var därinne vill vi inte veta...
En snabb titt i Tyras öron konstaterade hennes tredje kåvepeninkur. Hoppas hon slipper dem ett tag nu! Lungorna lät bra och det kändes skönt. Hon har ju hostat sedan senaste förkylningen för typ 6 veckor sedan...

Jag hade ju en mindre rolig natt, då jag fick sova sittandes med Tyra på bröstkorgen. Idag har jag varit trött! Tyra somnade i bilen så jag tog in henne och hon fick sova vidare i vagnen. Sedan åt jag och Sixten lunch och jag slog igång lite film. Sixten satte sig i mitt knä och vi kröp upp i soffan under filten. Jag somnade och Sixten såg Hacke Hackspett.

Nu sover båda barnen. Tyra sög i sig 150 välling och sedan ammade jag på det. Hoppas hon sover länge nu! Sixten vaknar nog inte förrän i morgonbitti nån gång.

Då ska vi se hur det ska låta.

God natt!

Tv-kväll

idag igen. Jag skäms nästan när sambon frågar om det är nåt jag ska se... Tisdag är det House, onsdag är det Roomservie och Greys och torsdag är det Private practice. Och lite till som han oxå ser, ikväll är Gordon Chef ute och härjar på en massa skabbiga restauranger. Han har visst fått stänga några av sina egna krogar. Har väl inte tid att underhålla dem när han spelar in tv?!

Nu har jag tagit tag i träningen igen, eller nästan. Jag har skaffat ett kort på StepIn som jag har sagt ska börja gälla den 30 mars. Då hinner påsken vara klart och jag har kanske fått struktur på jobb, om det nu blir nåt. Och så är det release för nya LesMills!! Hoppas jag kan tjäna in någon krona så jag inte behöver sponsras av sambon...

Jag har farit över infarten med snöföran en vända till idag, börjar vara rätt less på det nu. Det skulle frysa på lite nu, så förhoppningsvis håller det ett tag till! Freezing

Annars har vi inte gjort så mycket idag, köpt ilägssulor till Sixtens stövlar och gjort mat och städat bort. Plötsligt var klockan sju och det var läggdags för Tyra. Sixten har sovit middag idag och var som vanligt omöjlig att väcka. Han har precis lagt sig. Förhoppningsvis sover han inte så länge i morrn, så vi får rätsida på tillvaron snabbt igen!

På lördag har vi bjudit sambons brorsa och hans familj på mat. Och schlager. Förhoppningsvis håller de sig i skinnet och börjar inte diskutera en massa. Det har en tendens att bli högljutt efter lite intagCheers, dock utan att skrikas. Börjar de surra får de gå ut i förrådet! Kanske...

Tyra har blivit förkyld igen. Idag har hon visat tendenser till öroninflammation vilket skulle bli hennes tredje. Om de haft tre stycket på ett år blir det remiss till öron. Förhoppningsvis slipper vi det! Nu sover hon på alvedon och näsdroppar. Och ögonen kläggar. Jag har specialtvätt till dem och det är inte populärt!

Nu ska jag ladda för Private practice!

Sov gott

Okej då

Jag skriver väl lite då!

Idag var det bilen till dagis, dels för slasket som är och sedan skulle jag in till stan på jobbmöte.
När jag kommer dit är den ena sjuk och den andra på kurs! Vad bra att jag fick veta nåt då! Att man är sjuk kan man ju inte göra nåt åt, men att man är på kurs borde väl inte vara så svårt att meddela? Jaja, jag satt mig i ett fikarum med några gamla kollegor och inväntade en av mina systrar. Vi skulle se om vi hittade stövlar till våra söner och det tog ett tag. Eller vi hittade stövlar ganska snabbt, men hon skulle ha galonvantar oxå.

Efter lunch gick jag ut och försökte skotta bort lite snömodd från infarten. Jag fick fortsätta när Sixten var hämtat och vi ätit mellis. Han fick prova sina nya stövlar och de verkade då funka. Han höll sig torr och de ramlade inte av.

Det är helt otroligt vad dagarna går fort! Man vaknar, åker till dagis om det är en sån dag, annars går vi ut, sedan lunch. Innebus och mellis. Middag och så kommer sambon hem och sedan är det läggdags! Men idag har jag hunnit plantera om lite blommor och satt i vardagsrummet. Nu ska vi bara skaffa lite hyllor och "lullull"

  

Både igår och idag har jag haft rätt bra karaktär måste jag säga. Fram tills nu... Jag var och handlade igår och det är lätt hänt att det åker ner en liten chokladbit eller nåt. Det klarade jag mig från igår! Idag var det inte så svårt, för vi hade inget trevligt hemma. Och så ställer sig sambon och bakar chokladbollar! Det är inte snällt!! Eftersom jag fortfarande har noll karaktär slank det ner nån.

Greys var lika intressant som vanligt! Rätt många invecklingar där...

Vi hörs!

Stopp

Jag tror jag struntar i bloggen idag, det går så jäkla segt.
Jag hade tänkt lägga upp lite bilder på fönsterna i vardagsrummet. Har ju satt om blommorna!

Jag kan berätta att vi har handlat stövlar till Sixten idag, och det blir nog galonvarntar till helgen

Ny är det greys!

Brunt vatten

Jag hade tänkt göra pasta med skinksås idag, men det var jag inte så sygen på sedan jag sett vattnet... Det har visst varit läckage på någon vattenledning och vattnet kunde färgas av rost som finns/fanns i rören. Det blev fil och grillkorv.

Ibland kan man ju undra hur man är funtad egentligen! I morse var det underbart väder så jag drog Sixten på bob och hade Tyra i vagnen. I snöslask. Det tog ändå bara en kvart! Det var skönt med ett fyspass, men det får räcka med ett så jag hämtade honom med bil...

Efter vår kulinariska middag gick jag ut i garaget för att leta igen Sixtens stövlar. Jag hittade halva garaget full i skräp men inga stövlar, så ser ni ett par grå stövlar med orangea ränder (ser ut som vägverketstövlar) märkta med Sixtens namn kan ni väl höra av er! Jag ska springa runt på stan i morrn och se om jag hittar några vettiga till ett vettigt pris. Skor har en tendens att dra iväg i pris, oavsett vilken storlek de har!

Efter helgens svullande var det dags att ta tag i livet igen. Idag har jag faktiskt hållt mig borta från godsaker! Men det har märkts på mitt humör. Usch vad jobbigt det är att vara irriterad helt utan egentlig orsak. Kidsen behagade vakna vid 6 i morse och Sixten har inte sovit nåt idag och han var precis hur trött som helst när vi kom hem från dagis. Och inte fick han välling ikväll heller. Sambon visade honom vattnet och sa att det inte blir så rolig välling av det. Jag bävade för nattningen men han somnade hur lugnt som helst! Men han var visst inte helt nöjd.

Nu verkar Tyra vakna.

Slut på helgen!

Jag har varken hunnit eller idats blogga nåt i helgen. Det har varit full körning från morgon till kväll, och jag som trodde att den skulle sega sig då sambon varit borta!

I fredags var vi ju borta hela dagen och båda ungarna somnade ganska lätt. Sixten fick vara uppe lite längre och vi passade på att mysa lite när lillasyster somnat.

I lördags snöade det väl? I vilket fall som helst var vi ute och skottade på förmiddagen. Tyra sov så vi åkte bob och grejade på fram till lunch. Just det, min lillebrors tjej har fyllt år så vi åkte och hälsade på dem ett tag. Mormor följde med och vi stannade inte så länge. Vi hade som sagt bokat in middag på kvällen. Kladdkakan blev klar och den var som vanligt alldeles för god. Vårt nya liv är på väg ner i diket... Jag ska försöka ut och gå i morrn om det är bättre väder än det är just nu!

Tillbaks till ämnet. Vi åkte till Böle och smaskade plankstek med älgfilé och lite kladdis till efterrätt. Candlelight Dinner Det var "andra chansen" på ettan, men eftersom de har värdelös bild på sin tv åkte vi till oss. Innan jag fick med mig Sixten! Han och kusinen hade precis hur roligt som helst, och jag var tvungen hem och plocka bort lite så jag skulle slippa skämmas när "gästerna" kom. Det var totalkatastrof och stora tårar innan vi fick honom att förstå att kusinen skulle få åka med oss. De är full bil bara deras familj, så att han skulle stanna kvar var uteslutet. När det närmade sig tv-dags för oss vuxna var det oxå katastrof, men inte lika allvarligt. Han somnade snällt efter välling och nattningsrutiner. Ibland är det skönt att man gör samma saker varje kväll!

Igår var det ganska lugnt och skönt på förmiddagen. Jag ringde till en annan kusin som har fyllt 1 år förra veckan och skulle kolla av om det var nåt kalas. Ingen svarade så vi lekte på och hade rätt trevligt. Halv 4 ringde telefon och kusinens pappa hälsar att det är kalas. Jag tror jag aldrig har varit och kommer att vara så effektiv på barnens hus nån gång! På mindre än 10 minuter hade jag lastat ungar ur bilen, in och handlat present och in med ungar i bilen igen och kommit oss iväg! Det måste ju vara något slags rekord! Trophy

Väl där var det lite fika och jag hälsade att vi inte kunde stanna så länge. Vi skulle hem och äta middag som bestod av antingen blodpudding eller korv och mackisar. De bjöd på mat. *vad synd*!!

Tidigare på dagen hade sambon ringt och berättat att de skulle åka med ett tidigare tåg. Det fanns dock risk för rälsbrott och andra grejor, så jag väntade inte honom speciellt tidigt. Precis när jag skulle börja borsta tänderna på Sixten kom han hem! Alltid lika skönt med hjälp när en ska sova och den andra ligger och gnäller!

Idag har vi hunnit vara ute ett tag och dolat på lite. Annars har vi varit inne och kört fyrhjuling och svamlat på lite.

Jag har btw fått igång våra nya fönsterlampor!

Miniclintan vill inte ha sin specialarfilt längre... Sad

Nu är det filmdags och sedan nattardags.

Ush vilket monsterinlägg!

Vilken dag!

Sambon skulle ju till Björkliden idag, och han for vid 10 skulle jag tro. Tåget tillbaks är planerat till 22.15 på söndagkväll. Jag räknar med förseningar pga vädret så vi har tur om han kommer tillbaka medans det fortfarande är söndag!

Jag hade halvt som halvt lovat att kika på en av Sixtens kusiner när han skulle åka skidor så vi åkte till Böle mellan halv 10 och 10. Dagisbarnen fick åka en ganska lång runda och de var jätteduktiga! Jag skulle ha varit genomsvettig om jag åkt samma sväng... Sedan blev det burgare och bus för kidsen och jag åkte lite bob och grejsade på medans Tyra sov. Hon somnade i bilen och vaknade till när jag bar över henne till vagnen. Med en filt över sufletten så det blev lite lagom mörkt somnade hon om och vaknade inte förrän vi var tillbaka till mormor och morfar! Jag hade inte tänkt stanna där så länge. Vi for därifrån nästan halv fem. Båda barnen somnade i bilen. Det är jobbigt att vara ute! Sleeping

Eftersom sambon är borta i helgen tvingade jag honom att bjuda mig och Sixten på skrov, så vi åkte iväg till Sunes. Sedan en sväng förbi ICA för att handla lite godis. När vi väl var hemma igen var det läge att lägga Tyra. Sixten fick en försmak av lördagsgodiset och lite film medans jag fixade lillasyster. Hon drog i sig 150 ml välling! Hon är dock fortfarande hård i magen, så jag spetsade med lite messmör. Hon somnade på en gång!

Sixten var inte heller svår att få isäng. Han fick sitta en stund hos mig tills filmen han fick se var klar, det tog typ 3 minuter. Sedan borstade vi tänderna och tog på pyjamasen. Han fick oxå 150 ml välling och jag har inte hört nåt från honom sedan jag gick ner.

Då skulle jag baka kladdkaka.Cake Det är middag i Böle imorrn, så jag tog på mig att fixa efterrätt. Och så har jag SLUT KAKAO!!! Som tur är ska pappa jobba inatt, så han svänger förbi OK och fixar lite sånt. Vad skulle man göra utan föräldrar??

Nu ska jag se klart så ska det låta, och sedan får vi se vad som händer. Kanske ska baka klart?

God natt!

Snö

men ingen skottning idag.

Tyra har varit hård i magen ett tag nu, så jag ringde bvc. Vi fick komma dit och det löste sig, om man säger så. Skönt! Det är inte kul när hon nästan gråter när hon ska bajsa..Cry Baby. Det känns i mammahjärtat! Nu har vi handlat hem messmör och det fick hon både till lunch och middag. När sambon kom hem la hon värsta blöjan! *hi hi*

Vi har provat att ha Sixten utan blöja, och det går väl sådär... Han stenvägrar sitta på pottan om han inte känner att det är läge, men han hinner inte dit när det är dags. Men det är bara att hänga i, så fixar det sig!

Nu har jag fixat mig lite jobb oxå. Exakt vad jag ska göra ska vi kolla upp på ett möte på onsdag. Jag har fått två helt olika versioner, så det ska bli spännande! Jag ska se om jag kan få ett bidrag till ett träningskort som räker fram till sommaren. Det skulle vara suveränt!

Det var ett tag sedan jag berättade nåt om renoveringen av vardagsrummet. Det är inte klart än, och det lär ta några veckor till... Vi har en hel del lister till både tak och golv, men vi måste byta ut en del av dem. Frågan är bara när det ska bli. 3 av 4 fönsterbrädor är på plats, så nu kan jag i alla fall börja plantera om blommorna. Det lär inte bli i helgen i alla fall. Sambon skulle ju bort och kommer hem någon gång seeeent på söndag kväll. Jag ska se om jag kan fixa lite bilder på nåt intressant. Men inte idag.

Jag har i alla fall fått upp bokhyllan i förrådet, så nu kan man gå ut i garaget via förrådet utan att måsta sparka sig fram!


Som vanligt när jag bloggar är det nåt på tv. Nu är det private practice!

Natten

bjöd inte på några överaskningar! Sixten sov hela natten och Tyra åt två gånger.

Nu är det frukost

Snabbkörning

Hej!

Det blir en snabbis idag, roomservice har börjat och sedan är det Greys!

Idag har vi varit och hälsat på hos min syster. Käkade lunch och fikade lite där. Surrade på om ditt och datt och gullade lite med Diesel, deras katt.

Tyra är stenhård i magen, så jag ska ringa bvc i morrn för att se om vi kan få lite hjälp. Hon får plommon, russin och päron men inget hjälper.

Sixten sov lite middag så han har inte somnat än. Jag var nyss upp och gav honom lite vatten, och jag frågade hur det kändes i magen. Han funderade en stund och sa "bättre". Jag frågade om han hade ont någonstans och han pekade på magsäcksområdet. Hoppas bara att han inte åker dit på nåt!!

Nu ska jag se TV.

Bloggledigt

Igår tog jag ledigt från bloggandet. Har ni saknat mig?
Det var barnläggning och körkortsplugg och lite film.

Jag hade ju anmält intresse för instruktörsskap på korpen, och igår var jag på intervju. Hon jag pratade med var lite halvstressad för de saknade en instruktör till ett pass senare på dagen. Surrade på lite om vad jag gillade för musik och vad en bra instruktör/ledare har för egenskaper och lite ditt och datt. Hon ville se mig "in action", så jag fick skippa pumpen och gå på ett aerobicpass med lite extra styrka. Med tanke på att det var över tre år sedan jag var på ett aerobicpass så gick det ganska bra! Men det var tokfullt på passet och hon kunde inte kika på teknik eller vad hon nu skulle kolla lite extra på. Jag tror inte att det blir så mycket av det där...

Idag när jag hämtade Sixten på dagis var det ett av barnen som kräktes. Fort som attan därifrån och sprita händerna både innan vi gick och när vi kom hem. Lyckligtvis har de inte umgåtts så nära idag, men man vet ju aldrig. Han får vara hemma resten av veckan i alla fall. Förhoppningsvis kan vi äta middag med delar av min familj på lördag. Sambon ska till Björkliden och "åka skidor" (läs: partaja).

Nu är det House!

Snöskottning,

tvätt, disk, städ, listning och att fixa Sixtens handskar stod på schemat idag. Har väl lyckats med tre tror jag. Sedan har jag lyckats klippa av ett par brallor så de blev för korta... De åkte i sopen. Ett par mysbrallor som var alldeles för stora så det var ingen större katastrof! Har några i reserv.

Har ni provat skotta med två barn som vill ha uppmärksamhet? Tyra somnade i vagnen efter många om och men och lite mat. Sixten började bra med att åka pulka själv, och det var inte helt lätt! 15 cm nysnö så han fick sitta i pulkan och gunga sig fram. Sedan gick det inte att åka så långt innan det tog stopp. Han körde på ett par vändor innan han blev less, och jag hade väl hunnit ta bort plogkarmen. Att försöka skotta samtidigt som man ska knuffa en bob i backen funkar inte så bra. Jag gav upp skottningen ett tag och körde på med Sixten. När han började med att vilja åka bob och sedan ändra sig ett par gånger blev det tråkigt. Det var mellisläge så jag bad honom gå in och be sambon fixa mellis. Han stannade inne så jag kunde skotta klart. Skönt!

Sedan har vi busat en massa, och lyxat till till middagen. Det blev en kebabrulle. Gott!!

Nu ser vi ett halvsnuskigt program på kanal 6, två grabbar som inte ska tvätta sig på 30 dagar. Själv känner man sig rätt ofräsch efter en dag med standardaktiviteter...

Siv gott!

Bob!

Det har varit ett flitigt färdmedel idag! Jag och Sixten åkte upp till stugan och lämnade sambon och Tyra hemma. Nästan hela familjen var där, och vi hade riktigt trevligt! Grillade korv och stekte burgare över elden och svamlade på en del.

Nu har vi avslutat sista delfinalen av melodifestivalen, och det känns som att denna var den starkaste om man nu kan säga så. De klarade i alla fall av sjunga tonerna rätt!

Sixten har något lustigt i magen, ibland rinner det som bara rätt igenom honom. Det verkar vara oberoende av vad han ätit och han verkar inte ha ont i magen. Vi har minskat ner på mjölkmängderna, och det verkar bli bättre då. Häromdagen åt vi mjölkstuvade makaroner och då var det risigt igen. Idag har han ätit "rena" makaroner och då tenderar det att vara löst igen. Jag funderar på att ringa vårdcentralen, för det har varit så här nu i någon vecka. Men han verkar inte påverkad av det på något sätt. Han äter hyfsat bra, och är pigg och glad för det mesta, så jag har ingen aning om vad det kan vara! Tips någon? Jag har ju skrivit om detta tidigare, och då trodde vi att det bl a var apelsin, men nu har han inte fått det på länge. Han har iofs druckit juice men inga mängder. Ett halvt glas till frukost och inte ens det!

Nu ska jag ta en snabbdusch, och sedan blir det sängen. Måste ju orka upp till vasan i morrn! Å andra sidan lär ju ungarna vakna i tid...

RSS 2.0