Klippt

Jag har klippt storebror idag. Kort. Väldigt kort. Maskinkort, men det längsta som gick. Men eftersom jag brukar klippa "för hand" och några cm längre än det blev idag så tycker jag att det är jättekort! Fast skönt för honom som blir toksvettig på sommaren då han har världens tjockaste hår!

Sambon drog på fest idag, och jag lurade hit min mamma på surströmming då pappa oxå skulle på firmafest. Jäklar vad gott det var!!! Kan starkt rekommendera Röda Ulven och rödlöksröra (rödlök och creme fraice (stavas?)). Jag skulle bara haft en pilsner till, men av princip dricker jag inte när jag har barnen själv. Det känns så himla onödigt om det skulle hända nåt. Jag är präktig, jag vet.... En dålig egenskap jag har!

Innan sambon åkte har han hunnit tömma garaget på lite skrot och åkt på tippen med. Med sig hem hade han jord så att vi äntligen kunde sätta våra morötter vi väntat på i flera veckor! Nu har vi bara en pallkrage kvar, och där kanske det blir lite kryddor, men jag måste bara fixa hem lite sånt först. Kan man köpa sånt i kruka och plantera ut? Någon som provat??

I morgon ska vi till storforsen med lottorna och det skulle visst vara lite ostadigt på förmiddagen. Hoppas det ger sig så att det blir trevligt utan att vara dyblöt! Och det har en tendens att bli rätt halkigt på stenhällarna...

Nu ska jag försöka njuta av lugnet en stund innan det är sovadags. Jag har lovat att vara hos mamma kring nio i morgon och det blir inte det lättaste!

Fortsatt plattfix

Fast inte lika många som igår, men jag har kommit fram till bron i alla fall!

Det blev ingen umeresa, vilket är RIKTIGT TRÅKIGT! Det är tjejmiddag där idag, och det var planer på en uteservering. Med detta väder så skulle det var hur underbart som helst!! Men då dem vi skulle bo hos inte är friska, så valde jag bort det. Ännu en kåvepeninkur pga förkylning känns inte så lockande...

Men jag får en del gjort här hemma i stället. Eller ute och i garaget. På lördag ska vi på tippen en sväng med lite grejor och så ska jag få hem lite jord. Det känns som att jag sagt detta förr!

Storebror har börjat gå på pottan, och det är så skönt när man bara kan ta bort blöjan när man varit borta nånstans! Idag fick han pinka på gräset och det var nog rätt skoj. Måsta bara lära honom att hålla ut så att inte brallorna blir blöta av droppet bara. Storkillen!

Ikväll ska jag försöka synka ipoden lite så att jag har lite trevlig musik när jag promenixar, när det nu händer... Disco Boogie

Mammas flicka

Lillasyster sov en kort middagslur så hon vaknade så klart efter en halvtimme eller så... Efter flera försök att få henne att somna lade jag mig på sängen med henne och pillade i hårbotten på henne. Hon var TVÅ sekunder från att somna när hon kom på sig och hon är fortfarande vaken... Hon verkar vara en njutare precis som mamma!

Idag har jag haft Tupperwareparty, och det blev alldeles för dyrt som vanligt... Men som värdinna får man ju en massa saker, så i slutändan kanske det inte var så farligt! Man kan ju alltid hoppas! :-)

Storebror har varit på dagis en stund idag, och jag passade på att börja gräva om plattorna ute. Jag hann med 18 innan lillasyster blev alldeles för sur. Förhoppningsvis hinner jag med någon fler i morrn. Och det ser ut att bli kanonväder!!! Förmodligen hinner jag bränna mig en skvätt. Det känns i ansiktet att jag varit ute idag.

Helst skulle jag vilja springa genom duschen, men det blir att tuta i dottern lite välling i stället. Jag gör nog en kort kväll och lägger mig. Inte som jag tänkt men...

Försenad

Jag hade tänkt blogga tidigt idag, men så kom svärmor och skulle beställa lite tupperware-prylar.

Storebror kanske är blöjfri på dagarna snart!!! Idag har det gått hur bra som helst. I morse var det nästan torr blöja, så jag frågade om han ville sitta på pottan. Nä, men efter en stund pekade han på den och sa "vill sitta där". Jag satte ner honom och gick ut så att han skulle få vara i fred. När han var klar var det nästan halva pottan! Nästan i alla fall...
Efter dagis var vi ute en stund och jag tog av blöjan innan middagen. Sedan såg vi att grannen hade en traktor hemma så jag och storebror gick ut en stund. När klockan nästan var halv 8 frågade jag om han (storebror) behövde pinka. mmm, sa han. Ska du gå in på pottan då? Njaaa, och så sprang han iväg. Och pinkade! Inte nåt i brallan på hela dagen! *stolt*

Idag lyxade jag till det och for och klippte mig! Men det kunde ha gått sämre... Precis när jag ska backa ut ur garaget för att lämna storebror på dagis och sedan åka direkt därifrån till salongen ringer telefonen. Frissan är hemma med sjukt barn! SKIT!!! De försöker allt de kan för att hitta lite alternativa tider och till slut blev det en som fick flytta sin lunch. Supernöjd blev jag! Nu skulle det bara varit färgat rött oxå...

Min kompis vi kanske ska hälsa på i helgen ringde. De är fortfarande förkylda, så vi får se hur det blir. Jag ska ringa i morrn och kolla. Det skulle vara så typiskt om jag inte kan åka! Jag vill ju se deras bebis medans det är en bebis!

Nu är det som vanligt knoppardags efter alldeles för lång tid framför datorn...

Dagens nyhet!??

Min mamma ringde för ett tag sedan för att höra vad jag tyckte om det nya förslaget regeringen kanske lägger fram. Ingen aning om vad hon pratade om, och hon tog det i stora drag. Kommunerna ska inte tillåtas ha obehöriga lärare anställda. Och snabbt ska det gå! Tidigast 2010!! Helt sjukt! Det är nåt som skulle ha varit för 10 år sedan, minst. Vi får väl se, just nu finns det närmaste lärarjobbet i Boden... Kanske blir det omskolning till hösten, men jag tvivlar. Intervjun kunde ha gått bättre.

Fy vilket tråkigt väder det har varit idag. Mellan skurarna har det varit soligt och ganska varmt, men blåsigt "nanting" och vi har inte varit så sugna på att gå ut. En av systrarna mina kom förbi lagom till lunch och hade de två yngsta med sig. Jag klippte henne lite och sedan åkte de hem och jag tog våra (storebror och lillasyster) barn med mig och åkte in till stan. Det blev dyrt... Två sopborstar och lite krafs på dollar och sedan köpte jag en LAKANSTRÄCKARE!! Det är vuxenvarningn om nåt! Tantvarning kanske?? Men jag kanske får bort lakanen lite snabbare än om jag ska vänta på sambon. Nä, faktiskt är det jag som inte brukar ta fram lakanen förrän jag blir riktigt less på att det är full i tvättstugan... Om bara fjärrvärmesnubbarna börjar komma så att vi får planera lite! Det ska bli så skönt att få bort storklumpen till panna!

Vi har haft en rätt spartansk middag idag, fil med tillbehör, mackor, kyckling och nåt att dricka till. Storebror spille fil på brallorna och när sambon skulle gå och tvätta honom sa han, sambon, att det var fil både här och där. Mmm sa storebror, både där och där. Både här och där, sa sambon igen. Jo, både där och där sa storebror!

Det kanske blir en tidig kväll ikväll, måste ju läsa boken jag håller på med! Och se hur det går för Micke och Lisbeth och Millenium mot Wennerström.

Kram på er!

Födelsedagskalajs

Så sitter jag och sambon i tv-soffan med varsin bärbar dator. Fattas bara att vi ska börja kommunicera via icq eller nåt annat! Sunshine

Idag har vi haft kalas för hela slanten familjen! Min familj kom, nästan alla, och sedan svågern med familj. Det blev rätt fullt vid fikabordet och vi tackar vädergudarna för att det blev underbart väder! Vi var inte inne många minuter innan vi körde ut alla, även om det blev rätt hektiskt ett tag. Eftersom jag var borta igår och sambon överlåter allt bakande (en del av matlagningen och all tvätt) till mig så skickade jag ut dem för bus när lillasyster skulle sova vid halvtio-snåret. Hon somnade lite senare än jag tänkt, så vid tio kunde jag baka enSleeping kaka så att vi skulle ha nåt annat än bara tårta. Sambohjälten har fixat maten och tagit hand om barnen medans jag har städat och fixat. Ändå var jag inte klar när mina föräldrar kom kl 13. Men det var bara tårtor kvar att fixa, så det var lugnt. Sedan droppade de in eftersom. Strax efter fyra åkte de sista hem för att fixa middag. Glada och trötta barn somnade innan vällingflaskan var slut!

Mommy Loves You

Det blev som jag trodde igår, mödrarna glömdes bort idag men barnen fick ha skoj så det gör inget! Mammahjärtat klarar sig med kärleksöversvämningarna som kommer lite då och då!

God kväll

Arvidsjaur tur och retur

Idag har jag varit i A-jaur hela dagen och missat mina barn helt. Tråkigt, men samtidigt skönt att komma hemifrån ett tag och göra nåt helt annat. Vi har haft övning med lottorna och hemvärndet och det har gått ganska lugnt till idag, även om vi  alltid kommer hem tre timmar efter övriga övningsdeltagare. Fast jag tycker synd om vår bilkårist som skulle till Boden och lämna minibuss innan hon själv kunde åka hem. Hoppas hon kom välbehållen till sitt mål!

Jag hade tänkt länka till kårerna, men det funkar inte i safari så det får bli när jag sitter vid min egen dator istället. Annars kanske ni kan prova www.svenskalattakaren.se i stället! Vi behöver lottor av alla slag, och det finns massor av grenar att välja mellan! Vilken lotta är du???

Sambon har varit hos sin bror hela dagen med barnen och busat. Storebror somnade lätt medans lillasyster låg två timmar och tjurade tills hon fick en flaska välling och somnade. Hoppas de sover en stund i morgonbitti!

Nu ska jag se upplösningen av schlagern och sedan blir det snabbdusch och knoppning.

En dag full av framsteg!

Några stycken i alla fall!Lillasyster testar gungan för första gången. Så klart har hon sina nya skor på sig!

Lillasyster har fått nya skor idag.  Första plaggen och första skorna känns som att de borde vara barnens EGNA. Fånigt? Jag vet inte, men det känns bra för mig. Hon har fått knata ute en stund, men ville gärna sitta ner. Lite ovant med skor!
Hon har passat på att gunga för första gången idag oxå, och det var en höjdare! Tutan hittade hon direkt, och har nästan gjort fart själv!

Och faktiskt! Hon har haft vantar på sig utan att ta av dem idag!!
Ett annat stort framsteg för lillasyster är att hon har börjat gå lite! Hon tar några steg, bara man håller händerna i närheten av henne, man behöver inte hålla i henne hela tiden. Någon vecka till så kanske man måste stänga av halva huset!  ;-)


Paketet öppnat! En gräsklippareHär kommer lite bilder från gräsklippar-paket-öppningen. Storebror öppnar paketet från mamma (mig)

Någon som har lite tips på hur man gör bilderna lite mindre? När jag lägger in dem i full skala blir de ganska stora kanske ni märker... Ska testa lite, men inte nu. Jag ska på övning i Arvidsjaur i morgon, och ska se över min mundering.

Vi ses!

Och slarva - jag såg dig på jobbet idag! Jag handlade lite gödsel, men storebror ville kika på lite maskiner...

schlager?

Eller karneval? Inte lätt att veta bland sjörövare och div. lättklädda damer. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men det känns som att det var bättre förr! Det är lite tråkigt att så många inte kan sjunga rent, men det känns som att det inte är sång det handlar om längre. Nu ska man vara snygg eller larvig! Extra plus om man är båda?!

Succe eller skandal?

*glömsk*

Jag hade ju världens bästa rubrik idag, men så har jag glömt bort den! Snopet!

Idag när storebror var på dagis och lillasyster sov passade jag på att kratta ur ena diket. Det var en del grus och annat junk där som jag borde få på tippen. Ringde för att kolla om det släp vi brukar låna (svågerns) var ledigt. Jodå, fram till lunch i morgon. Jo, tjena att jag kan köra med det till tippen! Två barn som inte ryms i bilen med kula, och ingen kula på bilen de ryms i, så det sket sig. Släpet kommer dessutom att vara upptaget säkert tre veckor, så jag måste låna nån annans. Pappas har kåpa så det är ju himla bra, det är bara lite pyspunka på ena däcket. Det är rätt litet oxå, och jag vill ha hem jord så att vi äntligen kan sätta våra stackars morötter innan det är frost igen...

Efter middagen idag fick storebror sin födelsedagspresent av pappa (min sambo), en bilbana som är 15 m lång när hela är byggd. Nu är den kanske 3 m, men alldeles tillräcklig. Bilarna går nog så snabbt, de sladdar av även på raksträcka! Han var inte så sugen på att gå och sova kan jag säga.

I morgon ska vi iväg och handla lite gräsmattegödsel har jag tänkt. Om det blir så är en annan sak. Först måste jag förbi jobbet en snabbis och sedan kolla lite dörrar i en lägenhet. Det bör inte ta mer än en timme tror jag. Hoppas jag. Vi måste nog handla lite oxå, men det bör oxå gå ganska snabbt.

Sedan blir det utebus hela dagen!


Nu ska jag göra lite nytta innan jag lägger ner verksamheten för idag.

Hipp hipp hurra!!

Det är ju storebrors födelsedag idag! Birthday SongVi har inte firat så mycket än, eftersom det är mitt i veckan och många jobbar. Vi tar stora kalaset på söndag i stället. Han har hunnt få en gräsklippare av mig och en grävskopa till sandlådan av farmor och farfar. Det lär bli hur mycket grejor som helst i helgen skulle jag tro! Jag har tagit lite kort på paketöppning, men orkar inte lägga upp dem nu....

Inatt vaknade storebror och saknade tutten/nappen. Förmodligen klev han ur sängen och skulle titta under sängen, eller så klev han ur i sömnen för han satt på golvet och grät jättemycket stackarn. Jag klev upp och tog honom i famnen och letade fram en tutte och satt med honom en stund. Till slut lade han sig ner och somnade med Pingu under armen. Wake UpMen så vaknade lillasyster så klart och ville inte somna. Tjugo i tre började hon härja och jag försökte med allt. Hon fick ligga hos mig, jag gungade hennes säng (vyssanlulltassar) strök henne på ryggen för då brukar hon alltid somna. Till slut fick hon bara vara och jag somnade vid fyra, så det måste hon oxå ha gjort.

Idag har det varit lite halvstressigt. Iväg med storebror till dagis och sedan in på jobbet. Jag skulle fixa en massa grejor i några lägenheter. Pärmarna skulle uppdateras, lampor, gardinstänger skulle upp och lite annat. Lunch för lillasyster och snabbhandling av lite jobbgrejor. Hem och byta vagn och sedan promenixa förbi ICA för att handla glass för att bjuda på dagis och sedan hem för mellis. Efter det fick han min present, gräsklipparen. Jag tänkte att det skulle vara ett taktiskt drag för då skulle han gå ut och jag kunde baka lite. Det gick som jag tänkt, men lillasyster var inte på bästa humöret idag. Eller, hon var på bra humör så länge hon inte gått med gå-vagnen mot en vägg eller nåt så att det tagit stopp.  Nåja, kakan kom in i ugnen och var klar när det var läge att sätta in kycklingen så vi skulle hinna äta innan svärföräldrarna kom. Tallrikarna hade precis åkt in i disken och jag höll på med tårtan när de kom, så vi kan väl säga att jag hann!

Ikväll har jag fått se Greys "live" och det känns riktigt bra! Inga krascher idag, men så börjar det väl närma sig säsongsavslutning av Greys oxå, så datorn kanske har bestämt sig för att vara snäll med mig? Man kan ju alltid hoppas...

Nu ska röja lite på rumsbordet och sedan är det knoppardags! Natt natt

I morgon smäller det!

Då fyller storebror 3 år! Vi jag tänkte sätta in en annons i tidningen, men var så klart en dag för sen... Hoppas nu att den kommer in, så att jag inte slösat 50 spänn i onödan!

 Helt slut idag, även fast jag inte gjort nåt speciellt. Jag var in och handlade med lillasyster efter lunch och fick så klart stressa som en tok för att hinna hämta storebror. Vad händer med planeringen??? Bajsblöjor, telefon och en massa annat krafs har en tendens att komma mellan... Blah

Jag har suttit framför datorn och jobbat en stund nu, jag har försökt få bort dubletter så att jag kan göra en fullständig inventarielista över vad som finns i lägenheterna. Det tjorvar en del (jag vet inte hur man gör) så jag sket i det till slut! Nu har jag mejlat iväg det till chefen, så att han får skriva ut det på jobbet. Det lär bli lagom stressigt i morrn kan jag lova! Jag ska hinna sätta upp gardinstänger, gardiner, lampor och en massa andra grejor mellan 9 och 13. Äta kan ju vara bra oxå, i alla fall för lillasyster. Sedan hem och baka lite och fixa tårta innan svärisarna kommer. De ska bort i helgen och kan inte komma på stora kalaset på söndag. Men men...

Tror det blir en tidig kväll ikväll. God natt

Wiheeeee

Det våras bland blommorna! Idag när jag lade lillasyster ute på förmiddagen (ja, i vagnen) kikade jag lite i rabatten nedanför köksfönstret. Trots det pissväder som varit de senaste dagarna blommar auriklerna (stavas?)! 
en liten blomma   Många blommor!     


Det har varit mycket dataspel för sonen från morgon till lunch. Vi hade ett avbräck för ballongspel och lunchfix. Sedan åkte vi faktiskt till en av mina kära systrar för att umgås ett tag. Det var lugnt och skönt och kusinerna höll sig ganska lugna. De var faktiskt ute en stund i regnvädret. Måste komma ihåg att hänga upp blöta kläder så att de är torra i morgon om det blir dagis. Om, skriver jag, för det går visst någon form av magåkomma... Måste ringa i morgon och kolla!

Annars har vi inte gjort så mycket idag, till middag blev det någon sorts vegetarisk pastasås med wokgrönsaker och broccoli. Lite tråkigt, men jag visste inte riktigt vad jag skulle sätta i. Hyfsat mätta blev vi ändå.

Idag blev det körkortsplugg och jag letade efter någon bra sida med frågor eller repetition, och jag hittade båda!

Har jag berättat att jag gått ner en storlek i jeans??? Om det är så, så kan jag väl få skryta lite extra?

Nu ska jag hänga kläder, ska bara kika lite i andras bloggar först...

idétorka

Att hitta en rubrik till varje inlägg är inte lätt, särskilt när jag vill ha en unik rubrik till varje inlägg... Fånigt, men sån är jag.

Jag fick sovmorgon imorse! Jag fick sova ända till halv 8 eller nåt sånt! Fast jag låg kvar i sängen och läste ganska länge, så klockan var vid 9 när jag gick ner. Skönt!

Jag tog barnen med mig och traskade ner till en lekpark inte så långt härifrån. Storebror cyklade och lillasyster sov i vagnen. Jag tog paraplyet med mig, bara om det skulle komma någon skur. Vi hann inte vara där många sekunder innan det kom en ganska rejäl hagelskur! Vi var där en timme ungefär innan det var dags att knata hemåt igen för att fixa lunch.

Idag, som många andra dagar, konstaterade jag att det är ganska skönt att ha sambon hemma. Man kan ge båda barnen den uppmärksamhet de förtjänar, dvs nästan allt tid man har. Man hjälps åt med hushållet, idag har jag dammsugat nedervåningen medans sambon varit uppe och lekt. Medans jag och barnen varit ute åkte sambon och handlade. Det känns som att man uppskattar varandra för lite, fast en kram här och där hinner man med ibland!

Och som vanligt när jag ska spela in nåt så kraschar det ju! Vi kör tv via datorn, och programmen som spelas in läggs på disk. Problemet med att köra dator är att kanalerna försvinner ibland. Det händer typ varje gång jag vill se eller spela in nåt. I onsdags var det hockey, så jag kunde inte spela in greys. När man ser på kodad kanal kan man inte spela in på annan kodad kanal, hur det där funkar kan jag inte svara på. Tur att det var repris idag! Så vi ställde in en inspelning, men vad händer??? Jo, kanalerna försvinner! Och kommer tillbaka efter nån omsynk eller nåt precis när greys är slut. Det måste vila någon förbannelse över mitt tv-tittande...

Vi tänkte lägga in en grattis-grej via nätet i tidningen. Men, se det går inte! Det är nåt vajsing med sidan, så formuläret man ska fylla i finns inte. Det står nåt i stil med att "här ska pristabell och formulär finnas", men inget mer! Så jag ska ringa annonsavdelningen i morgonbitti kl.08.00. Förhoppningsvis har vi ett litet grattis i tidningen på onsdag, om det hinns komma med.

Jag har hört att det går någon hemsk magsjuka oxå, så vi får se om storebror får vara på dagis i veckan. Jag är lite av en emetofob, som jag skrivit om tidigare...

Nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka upp i morgon. Jag har sovit en timme på eftermiddagen idag med lillasyster, så vi får väl se hur det går!

God natt!

*uppdatering*

Jag tror jag har skrivit om att jag varit sugen på en ny mp3-poppare tidigare. Nu blir det ingen! 40 gig disk slänger man inte bort bara så där.. Ett nytt batteri kostar under 300 spänn, och billigare än en 2gigs-poppare! Det nya batteriet bör komma senast torsdag. Härligt!!!

Jag har druckit lite vin ikväll, sambon chockade och slet fram en flaska, och nu har jag svårt att hitta tangenterna...

Trevlig kväll!

Tvära kast

Vi skulle ju åka på shoppingtrip idag och sedan vidare till Umeå. Sambon fick feber, så det sket sig. Så jäkla typiskt! *suuuuur* Pissed

Jag och lillasyster åkte till stan med en av mina systrar, tre av hennes barn och alla barns mormor. Sambon och storebror stannade hemma. Hängde ni med??? RollJag var först in till stan och hann in på Lindex och hittade typ 7 par jeans jag ville prova. På Lindex!! Jag fick vänta en liten stund på barnvakt så jag kunde prova. Jag har gått ner en storlek!!! *lycklig* Spaz


Sedan handlade vi lite av varje, men jag höll mig faktiskt ganska bra. Jag är rätt sugen på en ny mp3-poppare, men jag har fått sambons gamla ipod. Lite dålig batteritid på den bara... Blir så tråkigt när det tar slut mitt i tömning av papperskorgar i sommar Crying 2


Vi skulle äta lunch på stan, och jag hade med en burk till lillasyster. Trångt som attans var det där vi skulle äta, men vi fick plats efter lite omstuvningar av bord och annat. Sättar lillastyster i en stol och tar upp skötväskan för att ta upp burken. Men jag fick bara halva med mig! Burken hade gått sönder! Glas i hela facket och mat överallt...
Lyckades få lite pulvermos med majs till dottern, men det var väl inte så populärt... Av förståeliga skäl.

Bus och matfix hemma. Sambon har vilat en stund och har tagit alvedon så han börjar vara människa igen. Bjuder på lite vin gör han oxå! Trevligt!

Sommarkryss, hockey och sing-a-long. Sedan är det nog knoppardags...

God kväll!

Är det typiskt då???

I morgon hade vi planerat att åka till Ske-å och shoppa. Sedan till Ume för att hälsa på några kompisar. Och så får samboeländet feber!! Inte kan vi fara nånstans då!


SKIIIIIIIIIIIIIIIIT!

Annars händer det inte så mycket. Jag och barnen var till stan och fixade lite grejor och sedan cyklade storebror och lillasyster åkte vagn till ett cafe i närheten. Middag och sovadags. Dagarna ser som likadana ut...

God natt

vagnen

är bara aningens smidigare än emmaljungan, eller hur mycket som helst! Men det går inte att sätta nån ståbräda på den, så el får följa med när båda barnen ska med.

Skulle bara uppdatera lite.

Nu ska jag lägga mig och läsa!

Kjol

Idag var båda mina jeans-par i tvätten. Surt men inte nåt att göra åt, de var tvugna att tvättas. Mysbrallor? Nja, jag skulle på stan en massa för jobbet. Alternativet var kjol, så det fick bli så. Jag var tvungen att byta blöja på lillasyster och storebror kom in en sväng. Tittade på mig och sa "åh, en sån som B och G har"! Det såg han alltså i lördags, när vi åkte och hälsade på minsta kusinen och busa järnet. Det är till att vara uppmärksam!

Jag tog med mig lillasyster och hälsade på min bror som fyllde år i förrgår. Lite tårta och en kort prommis var trevligt. Sedan åkte jag och skulle fixa i en lägenhet; lite lampor och gardiner. Tror ni lamporna funkar då??? NEJ!!! Man måste borra och skruva för att få upp dem, och det var jag inte så sugen på när det är betongtak, så det blir att byta dem i morgon. Jag skulle helst undvika det, men man måste ju se nåt när man kommer in... Skit oxå

till råga på allt verkar det som att vi håller på att bli förkylda. Halvtät i näsan och småont i halsen. Det blir till att klä på sig när man ska ut!

Det är inte så jävligt som det låter, bara nästan!

Vagnen är här!!

Idag fick jag avin med posten. Men jag var tvungen att vänta till efter 17 för att få hämta den.

Hämtat och lämnat sonen på dagis och medans han var där hann jag ut på en prommis. Det blåste lite kallt, men med hyfsade kläder och bra tempo så var det inga problem. Lillasyster sov gott i vagnen, och jag hann hänga tvätt innan hon vaknade och det var dags för lunch. Sedan vet jag inte riktigt vad vi gjorde, men det var dags att hämta storebror. Nu är det roligt att både åka dit och hämta. För någon månad sedan var det tråkigt att åka hemifrån och tråkigt att åka från dagis. Ibland fick jag bära ut honom! Det kändes inte så skoj som mamma...

Vi passade på att vara ute en stund efter mellis och jag krattade väldigt lite i diket. Tjipp tjopp så var det dags att fixa mat och åka iväg och hämta vagnen som äntligen kommit! Ett år försent... Men första intrycket var bra! Fast jag saknar någon form av fotsäck på den.måste ju oxå få vara  med på bild...
Det känns lite naket, men det är ju "bara" en sulky.En smart solskärm finns det oxå. Den där grå grejen kan man fälla in under sufletten. Frågan är bara om lillasyster är hjälpt av det eller om hon är för kort!
Den är rätt smidig att packa ihopVagnen blir ganska smidig när man fäller ihop den. Och enkelt att ta loss hjulen är det oxå,
och den levererades i  en väska!Den nya vagnen levererades i en väska. Himla smidigt!!  Fast jag glömde ju fota myggnätet som är inpackat på ovansidan av sufletten... Men jag tror ni överlever!

Lillasyster har haft några jobbiga kvällar nu. Hon gråter i sömnen och vaknar med panikgråten. Det enda som hjälper är att hon får ligga i min säng, eller att man håller i henne. Fast det är ju så mysigt att gosa med dem!

Storebror har lärt lillasyster hålla för ögonen och leka "titt ut". Det var en dag när jag höll på att göra mat till henne, och hon var riktigt sur (som vanligt när hon är hungrig). Helt plötsligt började hon asgarva! Då leker brorsan titt ut med henne, och det är bland det roligaste hon vet. Förutom att gå med gåvagnen och leka med brorsans leksaker!

Det blir visst förlängning i hockeyn, så jag får nog inte se nåt Greys idag. Det blir repris på söndag i stället!

Go kväll

En stor

Vilket jäkla väder det har varit idag! Snöat, haglat, varit soligt, regnat och blåst som bara den. nåja, det kan ju bara bli bättre!

Idag var jag på intervju för en utbildning, som förhoppningsvis kan ge lite bättre jobb än det jag har nu. Det gick inget vidare, så det blir nog att städa, sitta i telefon eller springvicka. Inte vad jag drömmer om precis!

Panikhandla lite, och sedan hämta storebror på dagis. Med tanke på det väder som varit så borde jag tagit bilen, men nu gick jag i stället. Jag hade beväpnat mig med världens största paraply och det funkade. När vi kom dit mötte jag en mamma som såg det och tyckte att jag var förberedd. Jag tänkte i mitt stilla sinne, knasig eller bara osmart??? Hem kom vi utan större missöden och väderomslag och storebror käkade två mackor *intresseklubben antecknar*

Som vanligt, första dagen på dagis för veckan, var han ganska trött. Så när lillasyster fick en tutte ville han oxå ha en. Vi har kört ganska "hårt" med honom, och han får bara ha tutte när han ska sova eller när det är total katastrof, så jag tyckte inte att han behövde nån. Han bad om tutte/napp några vändor till och jag kontrade med "vad vill jag ha då" och syftade på en puss eller kram. En stor, tyckte han att jag skulle ha... Mommy Loves You

Ikväll var det lottaträff, och vi åkte bara en bit från mig och grillade korv, hade tipsrunda och hade allmänt trevligt i halvstorm. Hade det inte blåst så jävligt, hade det varit riktigt trevligt!

Och det var säsongsavslutning av House!! Hur ska jag klara mig??? Snart är det väl sista av Greys, och förra veckan tog Private practice sommarlov... Vad ska jag nu göra på kvällarna?

Läsa kanske...Reading

Det blev inget igår

Jag såg film i stället. Apocalypto eller vad den heter. Det var väl en sådär lagom mysig start på den, bra i mitten och ett väldigt fånigt slut på den! Fast mestadelen var bra, så den går att se. Men jag ser den inte igen...

Vad har hänt i tvåbarnsvärlden då? Igår på dagen var vi och hälsade på barnens farmor och farfar. Jag och storebror cyklade dit och hem, och det blir väl ungefär 4 km. Ganska långt för småbenen! Men inget gnäll om att han var trött eller nåt, han tycker det är skoj att cykla... Bike Riding

Lillasyster har börjat ställa sig upp mot allt som bara går. Och hon blir lagom sur när det inte vill sig för henne!

Idag har vi varit ute större delen av dagen, vi har grävt upp så att vi kan fylla jord i två pallkragar och så lite morötter och nåt annat i. Tips på vad man kan sätta i en pallkrage?

Igår, för att gå tillbaka, hade jag så stort tänkt ut och motionscykla på kvällen. Jag lagade mina byxor som varit trasiga i 2,5 år och var redo att klä om. Då börjar det SPÖREGNA! Så himla typiskt! Jag skulle ha åkt på stepin i stället som jag tänkte från början... I morgon hinner jag inte promenixa när lillasyster sover heller, för då ska jag på intervju för en utbildning. Håll tummarna för mig! Annars kommer jag att vara arbetslös till hösten... Kanske, om det inte vill sig med städjobbet eller telefonsupporten. Lärarjobb finns det inte så gott om här. Sad

Glada nyheter!! Idag skickades "min" sulky från kronan, så den kommer på någon dag!!! Och vi ska till Ume i helgen och hälsa på min bästa polare där en stund! Brukar bli ganska trevligt Thumbs Up

Nu är det tredje och sista filmen i Bourne-trilogin, om man kan kalla den det.

Vi ses!

Sura ryssar

ser inte ut att vara så skoj att spela hockey-VM mot! Jäklar vad de gruffar! Och två svenska backar som drar på sig matchstraff.... Så jäkla onödigt!

Jag som skulle lägga mig tidigt... Nu måste jag ju i alla fall se andra perioden!

Man kan inte vara bäst jämt...

Efter en lyckad dag igår, har jag haft en lugnare dag idag.

Jag och min mamma åkte in till stan på förmiddagen för att handla lite presenter till yngsta syskonbarnet som föddes 19.46 i torsdags! Det var trevligt, och det blev så klart lite till mina egna barn. Lite tröjor, bodysar och annat som kan vara bra att ha.

En fläkt i sambons förstärkare gick sönder för någon vecka sedan och han beställde en fläkt som kommit nu. Sambon tog med sig storebror som cyklade hela vägen fram och tillbaka till konsum i byn! Det tar ungefär 20 minuter att gå, så det är ju ändå en bit för en som just börjat cykla. Med stödhjul, men ändå! Han somnade gott på soffan en stund efter de kommit hem! Lillvännen Blinking Heart 2

Lite lunch och annat fix innan det bar iväg till liten bebis. Det är hur faschinerande som helst att nåt så litet kan bli ganska stort på bara några veckor! Vi bjöds förutom liten bebis, även på smörgåstårta och jordgubbstårta. Moster hade lovat storebror det, att när det kommit en bebis så skulle storebror få jordgubbstårta. Och han åt, men pillade bort jordgubbarna! Roll När jag höll bebisen vid ett tillfälle visade han tendenser till att vara hungrig och det berättade jag för storebror. Han tittade på mina bröst bebismaten, och tyckte att jag skulle ge honom! Så söt! Sedan skulle han känna lite på bebisen, så han började stryka honom på huvudet och han var så försiktig och strök med fingrarna just så pass att han tog. Mysproppen!

Väl hemma somnade lillasyster innan vällingflaskan var slut. Storebror ville inte sova, men andra kvällen med lite juice istället för välling, och lite sång i sängen somnade han sött.

Nu har jag fått mig en pilsner och sambon for till sin brorsa för att se hockey. Det är min sovmorgon i morgon, men vi får väl se hur det går. Han är dock mycket bättre än mig på att kliva upp efter en halvkväll så jag känner mig ganska lugn.

Det är visst läge att gå och starta om förstärkaren... Den har en förmåga att slå ifrån när den blir för varm. Fläkten är inte på plats än.

Är jag bra eller?

Nä, våra barn är bäst. Tack vare att de är så snälla har jag och storebror kunnat kratta nästan hela tomten idag. Riktigt skönt att ha det bortgjort! Och det var ett smart drag att ha krattat bort löven redan i höstas, annars skulle de fortfarande ha varit blöta och inte gått att få bort. Sedan har vi rensat lite i jordgubbs- och smultronkragarna också. De flesta plantor har tagit sig, jag tror det bara var en jordgubbsplanta som inte klarat sig. Men de har ju en förmåga att sprida sig, så jag är inte speciellt orolig.

Det har varit full rulle idag, jobbat ute och haft folk här till och från hela dagen. En släkting hälsar på sin tvillingsyster och de har varit förbi en sväng, pappa kom en stund och min svägerska var här en snabbis innan lunch. Det var trötta barn som somnade idag! Storebror ville inte ens ha välling, bara lite juice i en pipmugg. 

Jag har blivit moster igen! En liten kille kom efter igångsättning igår 19.46. 50 cm lång och drygt 3 kg. Precis lagom! Vi gratulerar och smaskar smörgåstårta i morgon!

Nu ska jag faktiskt ta mig en pilsner, efter en dags gott arbete. 

Rocka på!

Redan kväll!

Tiden går fort när man har roligt! Nu har jag suttit och fipplat lite med kort, och det är riktigt skoj! Fast jag har bara börjat mixtra med lite filter än, så jag har MYCKET kvar att lära! Så idag blir det bilder med lite bildtext...

nimby
Vi var ju iväg på Skeppet på pite havsbad, och då kom Nimby och hälsade på. Det var rätt spännande för några barn. Det hjälpte inte ens med mamma... Men det var riktigt skoj! Barnen var alldeles svettiga och det gick åt rätt mycket festis och vatten i fikapausen. Men vad de kan ta betalt för nimby-prylar! Nu kommer jag inte ihåg vad grejorna kostade, men jag vet att det är dyrt... Men men, det går att göra affärer av allt!blommorJag hade ju lovat en bild på min vårplantering som jag satte tidigare. Det är lite tulpaner, påskliljor, nån krokus och en del annat. Idag var jag och kikade till den lite, och några av tulpanerna kommer med blomknoppar! På nåt sätt har jag börjat tokgilla tulpaner sedan vi flyttade in i huset. Jag vet inte, men jag börjar känna mig lite som en tant, även om jag inte fyllt 30 än! Hur ska detta sluta??? Shockedtyra promenerar
Lillasyster har blivit jätteduktig på att gå med vagnen! Hon har en del kvar att lära vad gäller att svänga och vända, men på ett tag så! Att gå verkar vara det bästa hon vet nu, man kan gå hela dagen med henne. Och det känns i ryggen! Men vad gör man inte för sina barn? Igen??

sixten cyklarCykeln som jag till slut lyckades fixa funkar bra! Det tog ett tag innan trampningen flöt på bra, men nu går det hur bra som helst! Det är lite svårt att titta sig omkring än, men han är rätt duktig på att styra. Nu håller vi oss på gång- och cykelvägen bakom huset, och vägen i anslutning till den. Det är inne på ett villaområde så det är rätt lite trafik. Skulle det komma en bil så kan man säga till så att han kommer nära mig eller pappan. Det känns rätt skönt faktiskt. Och hjälmen sitter på som en självklarhet. På mig oxå, ialla fall när jag cyklar med storebror! Dubbelmoral, jag vet...
humla
Jag måste ju bara berätta om köttbullen humlan som kom in igår! Jag och lillasyster satt och åt lunch, när jag hörde tåget. Trodde jag. Jag tittar upp för att se vad det egentligen var, och där var nog den största humla jag någonsin sett! Ramen runt fönstret är väl ca 4 cm eller nåt. Då vet ni på ett ungefär hur stor denna humla är!

Jag skyndade mig att flytta på lillasyster, då den var oroväckande närgången och hämtade sedan en burk med lock. Satte burken försiktigt över humlan och struntade i locket och tog ett papper i stället. Det gick liksom lite lättare att kila in ett papper mellan burken och fönstret än ett lock för att stänga inne humlan i burken. Sedan skyndade jag mig allt vad jag hade ut på gården för att kasta iväg burken så att humlan kunde flyga iväg! *dagens hjälte*

Sedan måste jag bara visa värsta bron/backen/rutchkanan som sambon och sonen byggt!
stor backe

Och jag har äntligen skurat merparten av huset! I morgon ska jag ringa och se om vi fått ett jobbförråd så jag får bort lite grejor från mitt eget förråt så jag kan städa där oxå. Sedan är det helg!

Det ser bra ut i hockeyn idag, men snart är det godnatt!

eehhh

jag hade ju tänkt lägga in en massa bilder idag, men jag har inte hunnit redigera nåt. Och så är jag inte mest hemma i programmet jag använder. Jag hittade en massa smarta grejor innan datorn åkte på rep, men nu har jag glömt allt!

Ja ja, idag har jag hunnit städa en del medans storebror var på dagis. Lillasysters favoritsysselsättning numera är att gå överallt, bara man håller henne i händerna. Det blir inte så mycket tid över till annat då!

Jag skulle berätta tidigare i nåt inlägg, men jag glömde bort det...
Det var någon kväll här förra veckan, lillasyster hade fått välling och blivit nerbäddad i sängen och jag trodde hon somnat. När jag skulle lägga storebror kikar jag in i vårt sovrum och där sitter hon med blomjord fulla ansiktet! Hon måste ha ställt sig upp i sängen och dragit i ett blad så att Flowers i fönstret tippat. Som tur var fastnade krukan lutandes mot sängen, annars kunde hon ju fått den i huvudet! Jag sa till storebror att han skulle lägga sig, jag måste duscha lillasyster! Nu har jag ställt sängen i vår fotände. Men lite dåligt samvete man fick då! Scared 2

Idag har lillasyster fått sista dosen Kåvepenin på ett tag hoppas jag. Det var hennes fjärde sedan oktober. Ni tror man börjar bli lite less???

faktiskt måste jag säga att jag är lite nöjd med mig själv idag. Mellan alla lära-lillasyster-gå-pass så har jag lyckats dammtorka hela nedervåningen och så dörrarna, eller två av dem iaf... Nu ska jag bara försöka hinna skura oxå. det får bli i morgon när dottern sover.

Nu blir det en snabbdusch och sedan nanna kudden!

 You Rock

kortaste inlägget hittills??

Min dator är tillbaka!!! Snart blir det bilder och smilysar i inläggen igen!

Kan vi få vara friska???

Jag har inte skrivit här på ett par dagar. Vi har haft full upp och sjuka barn, så det har inte varit läge för nåt bloggande...

Lillasyster har ju haft feber från i måndags, och storebror har hostat på kvällarna så jag tror lungorna skulle komma upp på honom. I torsdags när han fick en ny hostattack och knappt fick nån luft fick jag själv lite panik. Jag satte upp honom hos mig och lade hans armar om min hals, han satt med ryggen mot min mage och vidgade luftrören maximalt. Då slog det mig, krupp! Och jag läste lite om det och allt passade in. Kraftiga hostattacker efter ett par timmars sömn men opåverkad under dagen. Man borde kontakta läkare för att få diagnosen bekräftad, så jag ringde på fredagmorgon.

Vi fick komma dit och läkaren lyssnade på storebrors lungor och hörde ett pipljud som indikerade på bakterier, men eftersom han har varit feberfri och annars opåverkad så valde vi att avvakta antibiotika. Lillasyster hade haft feber i fem dygn så han kikade på henne oxå. Hon har hostat och kladdat i ögonen hela tiden, och hon var röd i halsen och pipljud i lungorna så hon fick kåvepenin direkt. Febern gav sig på en gång, men hon hostar nästan lika mycket än. Inte äter hon mycket heller. Det gör inte storebror heller för den delen. Detta ger att ingen av dem har det bästa humör man kan ha, men är man inte frisk så är det inte så mycket att göra!

Igår jobbade jag en del, och tog hem lite tvätt. Det är ju hur underbart som helst när man kan hänga ut tvätten! Nu går det faktiskt att tvätta mer än en maskin  per dag, och det går ganska fort att tömma tvättstugan! Härligt! Idag har det regnat och gått åska, så det har inte blivit så mycket tvättat idag... 

Jag hade ju tänkt städa hela dagen idag, men jag har bara hunnit dammsuga övervåningen och torkat fönster idag. När jag höll på med sista fönstret började det regna, så ibland ska man ha tur! Jag hörde muller när jag höll på med köksfönstret men jag chansade. Skönt att ha det gjort! Nu skulle jag bara ha dammtorkat, skurat två toaletter, plockat bort i köket och torkat allt där och hallen, tvättstugan och förrådet. Förhoppningsvis blir jag av med lite kartonger i slutet av veckan, så då kanske jag blir klar därute. 

Men vilket underbart väder vi haft då!!! Grillat flera gånger och rensat lite rabatter och krattat säkert 2 kvadratmeter gräsmatta! Hoppas det blir lite bättre väder i veckan än det varit idag, så man kan vara lite ute.

Nu ska jag hosta lite och hänga lite tvätt, samtidigt som jag ser film och gör lite annat. Vilket roligt liv man har!

God natt

Är det vår eller???

Man kan ju bli lycklig för mindre! 

Igår hade vi tänkt vara hemma och grilla lite. Allt som är ordnat är ju från halv sju och framåt, men då ska ju våra små sova. Istället blev det hos en av mina systrar och det var trevligt. vi var inte så länge, men vi stannade så pass att vi hann höra en manskör sjunga "vintern rasat" från bilen.


Nu har jag äntligen fått ihop storebrors cykel! Det tog tre dagar och en hel del svordomar innan det var klart, men jag var tvungen att handla två nya däck, igen, och en ny slang men nu funkar den! Storebror tyckte det var hur skoj som helst! Att ha fått iordning cykeln och lite besök idag tog musten ur honom, han somnade innan klockan var sju! Lillvännen...

Idag har vi tagit fram utemöblerna och satt ihop en dynlåda, så nu är vi redo för sommaren!

Hoppas ni hade en trevlig valborg och att sommaren blir lika bra som maj har börjat!

RSS 2.0